Noutati

------- 26.02.2020 -------

Atleții au adus primele medalii din acest an------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu
 

 Sponsor principal al echipei feminine de tenis de masă

 


 

 

 

Pagina precedenta...

10.06.2014

     Titluri naţionale pentru surorile Balica

     Finala Campionatului Naţional de Judo U12 a desemnat o competiţie prosperă pentru două dintre judoka clubului nostru. CSM Craiova a trimis o delegaţie numeroasă la Techirghiol, formată din 11 sportivi, însă doar patru din aceştia au ajuns în fazele superioare. Mai mult, două sportive au fost de neînvins pe tatami. Balica Ştefania(plus 52 kg) şi Balica Andreea(52 kg) au cucerit aurul pentru al doilea an consecutiv în competiţiile naţionale, sezonul trecut fiind la înălţime în limitele categoriei U11. De asemenea, prin rezultatele obţinute surorile Balica au contribuit cu o mare parte în clasamentul pe echipe la fete, unde s-au unit performanţele obţinute de judoka de la LPS „Petrache Trişcu” cu punctajul fetelor noastre, iar astfel Craiova a fost cea mai bună în ierarhia naţională la fete. Pe lângă medaliile de aur, judoka legitimaţi la CSM Craiova au mai înregistrat două prezenţe în semifinale, prin Iancu Mircea(30 kg) şi Joiţa Alin(55 kg), care s-au oprit în această fază şi au ocupat locurile cinci. „ Sunt rezultatele pe care le aşteptam. Surorile Balica au câştigat şi anul trecut, ne-am pus speranţe că anul acesta vor face la fel, şi iată că au venit medaliile de aur. Sunt două sportive de mare persepectivă şi dacă o vor ţine în acelaşi ritm, cu siguranţă vor face treabă în continuare. Poate că mai puteam veni acasă cu încă o medalie, două, dar suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate.”, a declarat Nicola Adrian, antrenorul secţiei de judo din cadrul CSM Craiova.

 

09.06.2014

     Atleţii CSM Craiova au obţinut patru medalii la Campionatele Internaţionale ale României

     Anul acesta Campionatele Internaţionale de Atletism ale României, care au ajuns la ediţia cu numărul 59, au fost organizate pe malul Someşului, de către stadionul “Cluj Arena”. Reuniunea atletică din mijlocul Ardealului le-a adus sportivilor legitimaţi la clubul nostru un număr important de medalii. S-au contabilizat patru distincţii, dintre care una de aur, două de argint şi una de bronz. Titlul i-a revenit aruncătoarei de disc Ileana Sorescu, ca sprinterul Teofilescu Alexandru să păşească de două ori pe podium în probele de viteză, obţinând un argint la 200 de metri şi o distincţie de bronz în cursa de 100 de metri. Lista medaliilor care au ajuns în vistiera clubului CSM a fost completată de triplusaltistul Marian Oprea, care a ratat adjudecarea celei mai impresionante remuneraţii în bani oferite de organizatori, în valoarea de 2500 de euro, finalizând întrecerea de triplusalt pe poziţia a doua, în spatele cubanezului Copollo Alexis. Rezultatele meritorii ale sportivilor amintiţi au fost acompaniate de clasările fruntaşe ale atleţilor Coandă Sorin - locul cinci în proba de 400 de metri garduri, Sima Ana-Maria, clasată pe a şasea poziţia la 1500 de metri, şi Piţigoi Ioan, al şaselea atlet din finala întrecerii de 100 de metri. «  Sunt rezultate bune, la un concurs de calitate. Campionatele Internaţionale ale României desemnează o competiţie de tradiţie pentru atletismul autohton şi ca atare clubul nostru a fost mereu prezent cu un număr important de sportivi. Anul acesta am obţinut patru medalii, dintre care şi una de aur, este un bilanţ bun. Sperăm ca la Campionatele Naţionale de Vară să ne întoarcem cu mai multe distincţii, pentru că avem atleţi de valoare ce se pot bate la locurile de pe podium.”, a comentat rezultatele atleţilor la Cluj-Napoca, directorul CSM Craiova, Sorin Manda

 

06.06.2014

     Perechea Roşca/Ducu duce România într-o nouă finală la Roland Garros

     Ioana Roşca, tenismenă legitimată la CSM Craiova, a bifat în această după-amiază o victorie de mare importanţă, alături de partenerea sa, Ioana Ducu, în semifinalele probei de dublu la competiţia juniorilor din cadrul turneului de mare şlem de la Paris. Duol românesc, care se pare că urmează paşii Simonei Halep, n-a schiţat niciun moment de rătăcire pe zgura din capitala Franţei. Ultima victorie a româncelor, una extrem de prosperă, a detronat un nou cap de serie în drumul spre finală. Favoritele numărul patru, Naiktha Bains(AUS) şi Alicia Black(USA), au fost îngenuncheate de perechea Roşca/Ducu în două seturi, fără drept de apel. 6-3 a arătat scorul la finalul ambelor parţiale, în favoarea jucătoarelor noastre, care au dus România într-o nouă finală pe zgura pariziană. O performanţă deosebită pentru tenisul de câmp juvenil autohton, un rezultat ce contribuie cu o mică parte la poziţia României la nivel mondial în „sportul alb” şi dovedeşte că deţine resurse pentru viitor, unul ce pare luminos. În finala probei de dublu, Ioana Roşca şi Ioana Ducu vor înfrunta câştigătoarea celei de-a doua semifinale, ce pune faţă în faţă perechile Luiza Stefani (Brazilia)/Renata Zarazua (Mexic) şi Catherine Bellis (SUA)/Marketa Vondrousova (Cehia) – cap de serie nr. 7.

 

05.06.2014

     Judoka U12, în lupta pentru medaliile naţionale la Techirghiol

     Reuniunea naţională a copiilor judocani îşi va desemna câştigătorii anul acesta la Techirghiol, în intervalul 6-8 iunie. În lupta pentru medaliile naţionale vor fi angrenaţi pe tatami 11 sportivi ai clubului nostru, unii dintre ei având şanse reale la ocuparea unui loc pe podium. Astfel, Balica Ştefania(plus 52 kg), Balica Andreea(52 kg), Cheznoiu Mihaela(39 kg), Didu Elvis(42 kg), Joiţa Alin(55 kg), Popescu Mihai(42 kg), Aniţa Irinel(55 kg), Iancu Mircea(30 kg), Renghea Georgiana(40 kg), Urâta Ionuţ(42 kg), şi Cojocaru Florin(46 kg), graţie evoluţiilor bune de la faza zonală, vor participa, începând de mâine, la finala campionatului naţional rezervat vârstei lor. „ Am calificat în urma fazei zonale un număr de 11 sportivi la finala campionatului naţional U12, ce se va desfăşura anul acesta la Techirghiol. Avem şanse bune la medalii prin surorile Balica, dar şi ceilalţi sportivi pot prinde un loc pe podium. Aşteptăm să vedem cum se vor prezenta copiii şi sperăm să ne întoarcem cu cât mai multe distincţii.”, a declarat Nicola Adrian, antrenorul secţiei de judo al CSM Craiova.

 

05.06.2014

     Atleţii CSM Craiova, în “focurile” Campionatelor Internaţionale ale României

     Campionatele Internaţionale de Atletism ale României sunt pe cale să îşi cunoască noii campioni. Vineri, in incinta complexului sportiv “Cluj Arena”, din oraşul Cluj-Napoca, se vor consuma întrecerile ediţiei cu numărul 59 a competiţiei amintite, ce reuneşte an de an cei mai buni sportivi din ţară, dar şi atleţi de calitate din afara graniţelor. În acest sens, CSM Craiova va trimite o delegaţie formată din 12 practicanţi ai atletismului, care se vor lupta pentru medaliile de rigoare şi pentru premiile în bani oferite sportivilor ce vor urca pe podium. Astfel, în proba “regină” a atletismului, cea de 100 de metri plat, va concura din partea clubului nostru Piţigoi Ioan, în întrecerile de rezistenţă vor fi angrenaţi Ştefana Andrei(3000 m), Motogna Bogdan(1500 m), Rotaru Aurel(3000 m obstacole), Pârvu Corina(5000 m), Constantinescu Daniela(3000 m), Roşca Andreea(3000m) şi Bîrsanu Daniela(3000 m, 5000 m). Lotul alergătorilor va fi completat de gardistul Coandă Sorin, care va participa la cursa de 400 m garduri, şi de polivalenta Sima Ana-Maria, atletă ce va lua startul în trei probe: 400 m, 800 m şi 1500 m. La capitolul aruncări, CSM Craiova va fi reprezentat de Sorescu Ileana(disc F), una dintre cele mai valoroase discobole ale României din ultimii ani, care va însoţită de soţul său, Sorescu Cosmin, de data aceasta doar în postura de spectator, deoarece stadionul din Cluj-Napoca nu deţine un loc special amenajat pentru proba de aruncarea a ciocanului, această întrecere fiind astfel scoasă din programul competiţional. La groapa cu nisip, Marian Oprea, sportiv aflat în dublă legitimare cu CSM Craiova, va sări în întrecerea de triplusalt, fiind unul dintre reprezentanţii exponienţali ale săriturilor autohtone. Cum aminteam în începutul textului, atleţii ce vor prinde un loc pe podium vor fi recompensaţi cu premii în bani, ce variază de la 100 de euro pentru medalia de bronz la 800 de euro pentru sportivul campion, şi atinge la unele probe cote impresionante, cum este cazul câştigătorului de la triplusalt, care va primi o sumă în valoare de 2500 de euro.

     IATĂ PROGRAMUL COMPLET AL CAMPIONATULUI INTERNAŢIONAL AL ROMÂNIEI, EDIŢIA 59:

17:00 Disc Fete Memorial ”Lia Manoliu”
17:30 110m Garduri M
17:45 100m Garduri F
17:45 Înălțime F
18:00 Triplusalt F (sector 1)
18:00 Lungime M (sector 2)
18:00 400 m Garduri F
18:00 Greutate M
18.00 Suliță M
18:15 400 m Garduri M
18:25 100 m F
18:30 100 m M
18:35 800 m F
18:45 800 m M
18:55 1500 m F Memorialul ”Maria Cioncan”
19:00 Triplusalt M (sector 1)
19:00 Lungime F (sector 2)
19:00 Inălțime M Memorialul ”Ioan Söter”
19:00 Prăjină M
19:05 1500 m M
19:10 400 m F
19:15 400 m M
19:15 Disc M
19:25 3000 m obstacole F
19:40 200 m F
19:50 200 m B

 

04.06.2014

     Final de drum pentru Roşca în proba de simplu, la Paris

     Jucătoarea craioveană a fost oprită, astăzi după-amiază, în optimile competiţiei pentru juniori de la Roland Garros de către rusoaica Darya Kasatkina, a opta favorită a competiţiei. În detrimentul unei forme bune, Ioana Roşca a cedat în două seturi în faţa jucătoarei originare din Rusia, scor 6-3, 7-6(6), după ce meciul a fost întrerupt din cauza ploii torenţiale preţ de câteva ore la scorul de 2-0 pentru Kasatkina în setul secund. Conform statisticilor meciului, craioveanca nu a fost surclasată de către adversară, având procentaj bun la serviciu şi o singură eroare neforţată, dar punctul slab a constat în fructificarea timidă a mingilor de break, doar patru din cele 12 oportunităţi de câştigare a ghemului pe serviciul adversarei fiind concretizate. Ioana a reuşit singurul as al partidei şi a realizat o singură dublă greşeală. În fine, jucătoarea noastră nu este dezamăgită după acest eşec, dar simte un gust amar, deoarece conştientizează că a ratat o ocazie bună de a fi prezentă în fazele superioare ale unui turneu de anvergură, sperând însă să continue în întrecerea de dublu. „ Asta este, trebuie să ne conformăm şi cu înfrângerile. Sunt mai mult supărată că, deşi am jucat bine, nu am reuşit să câştig al doilea set. Am simţit că pot face un joc bun, dar am pierdut primul set şi lucrurile s-au complicat. Acum mă voi concentra pe proba de dublu, unde îmi doresc să ajung, împreună cu Ioana Ducu, în finală.”, a declarat Ioana Roşca, după înfrângerea din optimile probei de simplu. Această înfrângere nu a pus capăt prezenţei sportivei craiovene pe zgura din Paris. În proba de dublu, Ioana Roşca, împreună cu bucureşteanca Ioana Ducu, vor întâlni mâine(joi), în faza sferturilor, cuplul format din spanioloaicele Paula Gibert şi Bolsova Zadoinov.

 

03.06.2014

     A venit victoria şi la dublu!

     Ioana Roşca continuă lupta pe două fronturi la turneul de juniori de la Roland Garros, după ce a avansat în această dimineaţă în optimile de finală la proba individuală şi a obţinut calificarea în sferturi în întrecerea de dublu, alături de Ioana Ducu. Perechea Ducu-Roşca a trecut în decursul după-amiezii de azi(marţi) de cuplul Priscilla Hon-Jil Belen Teichmann, echipa cotată cu a doua şansă la adjudecarea trofeului. Româncele s-au impus în două seturi, graţie victoriei la pas din primul parţial(6-1) şi a celei la limită din a doua parte a jocului, scor 7-5. Adversarele Ioanei Roşca şi colegei sale din faza sferturilor se vor decide în urma desfăşurării partidei dintre perechile Anna Bondar/Fanny Stollar (Ungaria/N.6) — Paula Badosa Gibert/Aliona Bolsova Zadoinov (Spania).

 

03.06.2014

     Set, meci şi optimi pentru Roşca!

     Victorie de calibru pentru tenismena junioară Ioana Roşca pe zgura din capitala Franţei. Jucătoarea clubului nostru a izbutit calificarea în optimile competiţiei juniorilor din cadrul turneului de mare şlem organizat în "Hexagon". Craioveanca a dispus astăzi în turul doi la Roland Garros(întrecerea pentru juniori) de britanica Katie Boulter, cu un impunător 2-0 la seturi. Pe părţi, Roşca s-a impus cu 6-0 şi 6-3, având un control permanent asupra ostilităţilor. De asemenea, după cum indică şi aspectul scorului, victoria a fost adjudecată într-o manieră categorică, fără prea mari probleme pentru jucătoarea noastră. Adversara Ioanei din optimile de finală va fi favorita numărul opt a turneului, rusoaica Darya Kasatkina, care a trecut de turul secund graţie victoriei în două seturi împotriva chinezoaicei Zheng. " Emoţiile sunt mari, iar fericirea de asemenea. Sunt mândră că am reuşit calificarea în optimi, este o performanţă importantă pentru mine. Meciul din turul doi a fost parcă puţin mai accesibil faţă de întâlnirea avută în prima rundă, însă ceea ce contează la urmă este calificarea, pe care sunt fericită că am obţinut-o. Avansarea în sferturi ar fi extraordinară, sper să pot reuşi acest lucru, chiar dacă următoarea adversară va fi redutabilă, fiind cotată cu a opta şansă la câştigarea turneului. Să vedem ce va fi.", a declarat Ioana Roşca. În paralel cu întrecerea individuală, Ioana Roşca concurează şi în competiţia de dublu a juniorilor, unde face pereche cu românca Ioana Ducu. Cuplul Ioanelor este prezent în a doua fază a turneului, în care va întâlni în cursul acestei după-amiezi perechea australiano-elveţiană Priscilla Hon - Jil Teichmann, considerată a doua favorită la adjudecarea trofeului de dublu.

 

02.06.2014

     Fraţii Manolache, pe podium la Campionatul Naţional de Primăvară

     Juniorii mari s-au întrecut în capitală, sâmbăta şi duminica trecută, la Campionatul Naţional de Primăvară(J1), concurs ce a contat şi pentru clasamentul Campionatului Naţional Şcolar. Manolache Bogdan şi Manolache Liliana, amândoi mărşăluitori, au contabilizat prezenţe pe podium, punctând pentru CSM Craiova în cadrul întrecerii naţionale de primăvară şi pentru LPS Petrache Trişcu în ierarhia realizată pentru şcolare. Bogdan a adjudecat medalia de argint în proba de 10 km marş, iar Liliana a urcat pe prima treaptă a podiumului la aceeaşi probă, rezervată reprezentantelor sexului feminin. Pe lângă cei doi medaliaţi, CSM Craiova a mai înscris în concurs şi sportivii: Băţilă Alina(locul 7 - 5000 de metri), Piţigoi Ioan(locul 6 - 200 metri, descalificat în semifinale la 100 de metri), Dragomir Petrişor(locul 7 - 3000 de metri obstacole).

 

02.06.2014

     Stoian şi Irimia, medaliate cu bronz la senioare

     Luptele craiovene şi-au confirmat încă odată resursele inepuizabile de talent, fiind la înălţime în "pânzele" Campionatului Naţional de Seniori, desfăşurat între 30 mai şi 1 iunie la Târgu-Mureş. La rezultatele pozitive ale sportivilor din Bănie au contribuit şi două luptătoare de la clubul nostru, junioara Stoian Ana-Maria şi Irimia Raluca, ambele revenind acasă cu medaliile de bronz. În limitele categoriei de 63 kg, respectiv 69 de kg, cele două sportive au ajuns până în faza semifinalelor, ratând de puţin accederea în ultimul act. " Sunt două medalii meritate pe deplin pentru fetele noastre, care au muncit mult pe saltea în ultimele luni. S-au comportat foarte bine la Târgu-Mureş, nu am ce să le reproşez, dar întotdeauna este loc de adjustări. Rezultatele sunt pe măsură, deşi personal cred că potenţialul acestor fete este mai mare. Vom munci în continuare şi sperăm ca de la an la an culoarea medaliilor să fie mai strălucitoare.", a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte din cadrul CSM Craiova.

02.06.2014

     Primă victorie pe zgura parisiană pentru Ioana Roşca

     Jucătoarea legitimată la CSM Craiova a debutat duminică după-amiază în întrecerea juniorilor de la Roland Garros. Turneul istoric din capitala Franţei adună an de an cei mai buni tenismeni din topurile mondiale, iar acest lucru este valabil şi în substratul competiţiei rezervat jucătorilor în proces de devenire. La această ediţie, Craiova este reprezentantă prin junioara de marcă Ioana Roşca, care a păşit cu succes în runda inaugurală a turneului. Craioveanca a avut de furcă împotriva favoritei numărul 12, australianca Pricilla Hon, pe care a răpus-o în setul decisiv, cu 6-3, după ce şi-a adjudecat primul parţial(scor 6-4), dar a cedat la tiebreak în al doilea schimb de mingi. Victoria i-a „cumpărat” Ioanei biletul pentru runda secundă, programată în decursul zilei de marţi. Adversara pe care tenismena craioveană o va întâlni în turul secund constituie încă o necunoscută, deoarece aceasta va fi decisă în urma meciului dintre Katie Boulter(U.K) şi Rawena Kingsley(U.S.A), fixat în program pentru după-amiaza zilei de azi. „ Sunt extrem de fericită că am trecut de primul tur la competiţia juniorilor de la Roland Garros. Meciul a fost dificil, am jucat împotriva unei tenismene bune care mi-a pus probleme. Sper să pot face o figură frumoasă şi în turul secund. Îmi doresc să ajung cât mai departe în competiţie, dar sunt conştientă că acest lucru va fi greu, iar nivelul turneului este mult mai ridicat faţă de cele obişnuite, pe care le-am jucat în decursul anului.”, a declarat telefonic Ioana Roşca.

01.06.2014

     Trei medalii pentru mărşăluitoare la Bucureşti

     Cursa de 10 km marş din jurul Arenei Naţionale, din capitală, a fost de bun augur pentru atletele clubului nostru. În cadrul campionatului naţional, şapte practicante ale marşului de la CSM Craiova au concurat pentru o medalie naţională. Din nefericire, doar cinci atlete din cele şapte înscrise au dus la bun sfârşit cursa, Claudia Ştef neprezentându-se la start şi Niţuleasa Alina nereuşind să încheie cei 10 km. În fine, dintre cele care au luat parte la întrecere, Enache Georgiana a urcat pe ultima treaptă a podiumului la senioare, în timp ce restul fetelor au contribuit decisiv pentru punctajul clubului în întrecerea pe echipe. În componenţa Manolache Liliana, Arvatu Neli şi Băţila Alina, CSM Craiova a bifat o medalie de argint la senioare şi una de aur la tineret, în clasamentul pe echipe. „ Fetele de la marş s-au întors cu rezultate meritorii din capitală. Au adus trei medalii pentru vitrina clubului, dintre care un titlu la proba de echipe la categoria tineret. Din păcate, două sportive cu experienţă. Claudia Ştef şi Niţuleasa Alina, nu au trecut linia de sosire, prima neprezentându-se la cursă din cauza unor probleme personale, iar a doua a încheiat cursa prematur. În sport au loc şi astfel de evenimente nescontate, dar important este că restul fetelor au ţinut steagul sus şi au reuşit să se întoarcă cu medalii.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

30.05.2014

     Ioana Roşca, pe tabloul principal în întrecerea juniorilor de la Roland Garros

     Prezenţă craioveană pe zgura din Paris. Una dintre tenismenele legitimate la clubul nostru se află în “febra” turneului de mare şlem din “Hexagon”, fiind pregătită pentru a se duela sportiv cu cele mai bune jucătoare din lume, la nivel de juniori. Ioana Roşca, proaspăt campioană naţională la U18 şi vicecampioană europeană la U17, va porni de pe tabloul principal în cursa juniorilor la Roland Garros. Această recompensă a rezultat în urma performanţelor sportivei la turneele internaţionale şi interne din cursul acestui an, care au reuşit să o urce îndeajuns de mult în clasamentul mondial al juniorilor, încât să prindă un loc direct pe “reţeaua” principală a competiţiei de mare anvergură de la Paris. În timp ce azi şi sâmbătă se vor desfăşura etapele de calificare, primul tur al turneului este programat pentru duminică şi luni. În funcţie de tragerile ce vor fi efectuate sâmbătă seara, Ioana îşi va afla adversara din runda inaugurală, precum şi ziua în care va debuta pe zgura parisiană. “ Este un turneu foarte important pentru mine. De la începutul anului mi-am dorit să particip la competiţia juniorilor de la Roland Garros. În cele din urmă, am reuşit să strâng punctele necesare încât să intru pe tabloul principal, ceea ce mă face să fiu foarte mândră de mine şi să dau tot ce pot pe zgura din Paris. Cu siguranţă va fi o experienţă minunată, sper să nu dezamăgesc şi să ajung cât mai departe în turneu.”, a declarat Ioana Roşca, înainte de plecarea către Paris. Jucătoarea craioveană mai are în cont o participare la un turneu de grand-slam pentru juniori, anul trecut la Wimbledon reuşind să treacă de primul tur.

29.05.2014

     Concurs naţional pentru juniorii mari

     In week-end, la Bucureşti, atletismul juvenil îşi va aduna cei mai buni reprezentanţi din ţară, în cadrul Campionatului Naţional de Primăvară(J1). Manolache Liliana(10 km marş), Manolache Ionuţ Bogdan(10 km marş), Dragomir Petrişor(3000 m obstacole), Dragoş Bălmău(200 m), Băţilă Alina(5000 de m) şi Piţigoi Ioan(100 m, 200 m) vor concura pentru CSM Craiova, într-o competiţie ce, în ciuda numelui, nu va recompensa câştigătorii cu titlul de campion naţional, fiind o reuniune cu scop de verificare. Întrecerile cu tricoul de campion pus în joc se vor desfăşura în vară, la sfârşitul lunii iunie. Totuşi, vor fi acordate medalii şi diplome primilor clasaţi în competiţia din acest week-end, pentru o minimă recompensă a muncii depuse. În altă ordine de idei, mai este de menţionat faptul că Piţigoi Ioan a început de câteva zile pregătirea sub îndrumarea profesoarei Cristiana Cojocaru, antrenoare a clubului CSM Craiova, până acum acesta desfăşurându-şi antrenamentele sub coordonarea tehnicienilor clubului vâlcean, cu care se află sub dublă legimitare. Restul sportivilor amintiţi sunt pregătiţi de Ustabaceff Gabriela.

29.05.2014

     Mărşăluitoarele, în prim-plan la Bucureşti

     Campionatul Naţional de 10 km marş feminin şi 50 de km marş masculin îşi va afla câştigătorii în decursul zilei de vineri, în capitală. Aici, se vor întrece cei mai buni mărşăluitori din ţară, n cursa feminină urmând să fie angrenate şapte sportive ale clubului nostru. Ştef Claudia, Enache Georgiana, Artimon Andreea, Arvatu Adriana, Băţila Alina, Manolache Liliana şi Niţuleasa Alina vor mărşălui vineri pentru o medalie naţională în proba de 10 km, în jurul arenei naţionale. În urma rezultatelor obţinute la proba individuală, se va realiza şi clasamentul pe echipe, unde clubul nostru are şanse mari să prindă prima poziţie a podiumulu. Desigur, şi în întrecerile propriu-zise sportivele legitimate la CSM Craiova sunt favorite la locurile fruntaşe. Traseul pe care îl vor urma concurentele îşi are stabilite coordonatele în jurul arenei naţionale din capitală, iar cursa feminină va debuta la ora 8.30.

26.05.2014

     Patru prezenţe pe podium la grand-prix-ul din capitală

     Campionatul Naţional de Atletism(Seniori, Tineret şi Juniori I) începe să se apropie de finalul etapelor naţionale şi să intre în febra concursului cu medalii. În acest sens, sâmbătă şi duminică s-a desfăşurat pe stadionul « Ioalan Balaş-Soter » din Bucureşti a doua etapă din cadrul întrecerii naţionale. Pe pistă şi în cercurile de aruncări s-au aflat un total de 369 de sportivi, dintre care nouă au fost atleţi ai clubului CSM Craiova. Patru din sportivii noştri au urcat pe podium, de trei ori pe cea mai înaltă treaptă prin Sorescu Cosmin(locul I – Ciocan M), Sorescu Ileana( locul I – Disc F) şi Ştefana Andrei(locul I – 3000 de metri), iar Piţigoi Ioan a ocupat locul trei în proba de 100 de metri. Pe lângă aceste rezultate, Bobolicoiu Cezar a ocupat locul patru în proba de 1500 de metri şi locul şase în proba de 800 de metri, Coandă Sorin a încheiat al patrulea cursa de 400 de metri garduri, Andrei Nicolae a venit pe şapte la 800 de metri, iar Gabriel Mitiţă şi Octavian Iureş s-au clasat pe locul 17, respectiv 20 în proba de 100 de metri.
     Sorescu Cosmin, calificat la Cupa Europei.
     De menţionat mai este faptul că Sorescu Cosmin, datorită câştigării probei de aruncare a ciocanului, a obţinut calificarea la Cupa Europei pe echipe, urmând să aştepte confirmarea oficială din partea federaţiei. Delegaţia României ce va participa la concursul european se va definitiva în cadrul Campionatelor Internaţionale ale României de la Cluj-Napoca, însă pentru proba de aruncare a ciocanului fete şi băieţi atleţii calificaţi se vor stabili după rezultatele înregistrate la etapa naţională desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, deoarece oraşul Cluj nu deţine un loc amenajat pentru proba de aruncare a ciocanului.
     Patru medalii la naţionalele Universitare .
     În altă ordine de idei, pe baza întrecerilor din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Naţional s-a întocmit şi clasamentul pentru Campionatele Naţionale Universitare, în care sportivii clubului nostru, concurând din partea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Craiova, şi-au adjudecat patru medalii, dintre care una de aur, două de argint şi una de bronz. Andrei Ştefana s-a impus în proba de 3000 de metri, Bobolicioiu Cezar s-a întors cu medaliile de argint la 1500 şi 800 de metri, iar Andrei Nicolae a venit acasă cu distincţia de bronz în cursa de 800 de metri.

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federația Română
de Tenis de Masă
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului