Noutati

------- 26.02.2020 -------

Atleții au adus primele medalii din acest an------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu
 

 Sponsor principal al echipei feminine de tenis de masă

 


 

 

 

Pagina precedenta...

12.03.2014

     Strutul : Am  ratat bronzul de puţin, dar a fost un mondial reuşit”

     Marian Oprea, triplusaltist legitimat la CSM Craiova, a revenit în ţară după Campionatul Mondial indoor de la Sopot, iar impresiile formate la sfârşitul concursului au fost pozitive, cu o uşoară nuanţă de frământare pentru ratarea la doar trei centimetri a medaliei de bronz. Având drept obiectiv o clasare în primii şase, „Struţul” a realizat ţelul propus pentru acest concurs, dar totuşi vicecampionul olimpic de la Atena şi-ar fi dorit mai mult de la el însuşi. “Pentru mine este un progres faţă de mondialele de anul trecut, dar nu a fost chiar ce mă aşteptam. Pe moment am fost puţin dezamăgit că am ratat la o distanţă foarte mică prezenţa pe podium, dar acum sunt mulţumit şi de acest loc patru, deşi personal mi-am dorit o medalie. Desfăşurarea concursului a fost foarte frumoasă, a ţinut publicul în priză, mai ales că din ultimele sărituri s-a desemnat ordinea pe podium. După ce cubanezul sărise pentru medalia de bronz, am încercat să fac un ultim efort pentru a-i întrece rezultatul, dar din păcate mi-au lipsit acei trei centimetri care îmi puteau aduce medalia la gât. Per total a fost un concurs reuşit, în care am arătat un progres faţă de anul trecut şi acest lucru mă bucură.”, a declarat Marian Oprea. Pentru cel poreclit « Struţul » urmează o nouă competiţie de anvergură în vară, respectiv Campionatul European de la Zurich, din august, unde îşi propune de această dată o medalie, un ţel realizabil pentru valorosul atlet român. « Acum voi intra într-o perioadă de pregătire până în luna mai, când va începe sezonul în aer liber. Sper să pot lua parte la toate concursurile de tip diamond league care au în program proba de triplusalt, în vederea pregătirii Campionatului European din vară. Pentru europenele de la Zurich îmi propun o medalie, dar nu va fi uşor, chiar dacă la mondialele de sală am venit al doilea ca european, au fost mulţi săritori buni care nu au participat la această competiţie, dar este foarte posibil să intre în cursă la campionatul european din vară. », a mai spus Marian Oprea.

10.03.2014

     Judoka U16 au obţinut calificarea în finala Campionatului Naţional

     Toţi cei cinci judocani ai clubului nostru ce au participat vineri la zona Campionatului Naţional U16, găzduită de Drobeta Turnu-Severin, au obţinut avizul pentru prezenţa în finala întrecerii naţionale. Astfel, Veghea Nicoleta(locul I – 63 kg), Băran Cristina(locul I – 52 kg), Buşu Mădălin(locul II – 46 kg), Udrea Alberto(locul II - 55 kg) şi Purece Adrian(locul II - 66 kg) au prins podiumul la propria categorie de greutate, obţinând astfel calificarea pentru ultimul act al competiţiei. Altfel, tot la malul Dunării a avut loc sâmbăta trecută şi finala Campionatului Naţional de Tineret(U23), unde judocanele Ciobanu Delia(63 kg) şi Veghea Nicoleta(78 kg) s-au clasat pe locul VIII, dar este de menţionat faptul că cele două sunt încă junioare, iar rezultatele obţinute au fost pe măsură puterilor vârstei. Per ansamblu, comportarea sportivilor noştri s-a încadrat în aşteptările avute de antrenorul acestora, Nicola Adrian, toţi cei cinci sportivi calificându-se pentru finala întrecerii naţionale U16. „ A fost un concurs reuşit, am reuşit să ne atingem obiectivul propus, acela de a obţine calificarea în finală. La finală concurenţa va fi mai acerbă, dar sperăm să obţinem cel puţin două medalii naţionale.”, a declarat Nicola Adrian.

10.03.2014

     Echipa de cadete a dominat şi a doua etapă naţională

     Echipa de fete la lupte libere, categoria cadeţi, a obţinut o nouă clasare pe prima treaptă a podiumului, în cadrul etapei a II-a a Campionatului Naţional Individual(calificări) şi pe echipe, ce s-a desfăşurat în perioada 7-9 martie la Târgu-Jiu. Trupa clubului nostru formată din 11 sportive a dominat întrecerea pe echipe, acumulând un total de 95 de puncte, care i-a adus prezenţa în fruntea ierarhiei, la un ecart considerabil faţă de locul secund ocupat de LPS Botoşani cu 54 de puncte. Următoarele poziţii au fost ocupate de CS Viitorul Vaslui(loc III - 51 puncte), Club Atletic Roman(loc IV - 51 puncte), CSS Târgovişte(loc V - 43 puncte), CSM Călăraşi(loc VI - 22 puncte). Rezultatele care au făcut posibilă prezenţa pe prima treaptă a podiumului pentru CSM Craiova au fost obţinute de următoarele sportive: Priceputu Ştefania(40 kg – Locul I), Breazu Denisa(43 kg – Locul III), Rusteac Cristina (46 kg - Locul I), Pintilie Cristina(46 kg - Locul II), Bărbulescu Mihaela(46 kg - Locul VIII), Vârban Daniela(49 kg - Locul III), Corzanu Maria(52 kg - Locul III), Enache Ana Maria(56 kg - Locul VIII), Anghel Alexandra(60 kg - Locul I), Iva Mădălina(65 kg - Locul I), Niţu Larisa(70 kg - Locul I). Antrenorul secţiei de lupte libere a CSM Craiova, Petre Banciu, se declară încântat de rezultatul obţinut de echipa de cadete la Târgu-Jiu şi pregăteşte cu încredere abordarea ultimelor runde ale turneului de echipe ce se vor consuma în toamna anului 2014. “ Cum am mai spus, anul acesta avem şanse mari să dobândim tilul naţional la echipe, cu trupa de cadete. Am demonstrat deja că avem potenţialul necesar pentru îndeplinirea acestui obiectiv şi acum aşteptăm cu încredere ultima etapă de calificare din octombrie şi după aceea finala ce se va desfăşura în Craiova.”, a declarat Petre Banciu.

10.03.2014

     „Struţul”, la trei centimetri de bronzul mondial indoor

     Marian Oprea, triplusaltist legitimat la CSM Craiova, a atins obiectivul propus pentru Campionatul Mondial de Sală, de la Sopot(Polonia), desfăşurat în perioada 7-9 martie. „Struţul” şi-a depăşit performanţa de anul trecut de la mondialele în aer liber găzduite de Moscova, reuşind din ultima săritură să atingă pragul de 17, 21 metri, rezultat ce i-a asigurat locul patru, la o diferenţă de 32 de centimetri faţă de polonezul Hoffmann, cel care a prins locul cinci. Desfăşurarea probei a fost una palpitantă, campionul mondial desemnându-se la ultima încercare, după ce primul lider al probei, Ernesto Reve, s-a retras din competiţie la a patra săritură, acuzând o accidentare. Rusul Adams a profitat de oportunitatea ivită, iar cu un ultim efort a reuşit să îl devanseze pe cubanez şi ulterior să devină proaspătul campion mondial indoor în proba de triplusalt cu o performanţă de 17, 37 metri. Epilogul probei a fost cu atât mai dramatic, încât şi ultimul loc al podiumului a fost stabilit graţie rezultatului din ultima săritură, cubanezul Pichardo ridicând ştacheta pentru medalie la 17, 24 metri. În condiţiile în care Pichardo nu reuşea o săritură peste 17, 20 metri la ultima reprezentaţie, Marian Oprea revendica medalia de bronz, tot prin performanţa consemnată în ultima încercare, cu rezultatul de 17, 21 de metri. Însă, în cele din urmă, locul ocupat de sportivul legitimat la clubul nostru este unul mai mult decât onorabil, iar de altfel este o performanţă îmbucurătoare în perspectiva Campionatului European de Atletism în aer liber ce va avea loc în această vară, deoarece „Struţul” s-a clasat al doilea în clasamentul europenilor, după rusul care a adjudecat titlul de campion mondial.

06.03.2014

     Echipa de cadete, la a doua etapă

     După ce în urmă cu două săptămâni, reuşeau să pătrundă pe prima treaptă a podiumului la Târgu-Mureş, echipa de cadete la lupte libere se va alinia în acest sfârşit de săptămână la linia de start a celei de a doua etape a Campionatului Naţinoal Individual(calificări) şi pe echipe, cadeţi, ce se va desfăşura între 7 şi 9 martie la Târgu-Jiu. Astfel, în plus faţă de componenţa lotului cu care CSM Craiova a fost plasată în fruntea clasamentului la prima rundă, va mai face parte şi Rusteac Cristina(49kg). Restul fetelor care vor puncta pentru clubul nostru la echipe în competiţia de la Târgu-Jiu vor fi: Priceputu Ştefania(40 kg), Breazu Denisa(43 kg), Pintilie Cristina(46 kg), Bărbulescu Mihaela(46 kg), Vârban Daniela(49 kg), Corzaru Maria(52 kg), Enache Ana-Maria(56 kg), Anghel Alexandra(60 kg), Iva Mădălina(65 kg), Niţu Larisa(70 kg). Obiectivul echipei de cadete va fi identic cu cel din concursul precedent: clasarea pe prima poziţie a ierarhiei, ţel ce trupa condusă de Petre Banciu a reuşit să îl ducă la capăt la Târgu-Mureş. “ Anul acesta avem mari şanse să câştigăm titlul naţional la proba pe echipe la cadete şi pentru acest lucru trebuie să ne pregătim din timp. Finala va fi în noiembrie, dar până acolo mai sunt de parcurs încă două etape, cea din acest week-end de la Târgu-Jiu şi în octombrie la Constanţa. La Târgu-Jiu sunt sigur că putem repeta rezultatul de la Târgu-Mureş şi să ne clasăm pe prima treaptă a podiumului, pentru asta vor trage luptătoarele, şi este un obiectiv realizabil.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte de la CSM Craiova. Ultima etapă din cadrul campionatului naţional de echipe, categoria cadeţi, se va consuma în luna octombrie, la Constanţa, urmând ca pe 14-15 noiembrie Craiova să fie gazda finalei competiţiei amintite

05.03.2014

     Judoka, angrenaţi pe tatami la malul Dunării

     Judocanii clubului nostru vor avea parte de un week-end încărcat cu competiţii. Cinci dintre sportivii CSM Craiova vor lua parte vineri şi sâmbătă la cele două concursuri găzduite de sala polivalentă din Drobeta Turnu-Severin, zona Campionatului Naţional U16, respectiv finala Campionatului Naţional U23. Băran Cristiana(52 kg), Veghea Nicoleta(+70 kg), Busu Mădălin(46 kg) şi Udrea Alberto(55 kg) se vor încumeta vineri la obţinerea calificării în ultimul act al întrecerii naţionale U16, pentru îndeplinirea acestui obiectiv fiind necesară o prezenţă în semifinale. Etapa de zonă va aduna la linia de start sportivi din toate judeţele Olteniei. În privinţa competiţiei adresate judocanilor U23, speranţele sunt mai subţiri, deoarece cele două sportive care vor intra în cursă, Ciobanu Delia(63 kg) şi Veghea Nicoleta(78 kg), au o vârstă fragedă, cu câţiva ani buni sub limita concursului. În acest fel, forţele se vor aduna pentru runda de zonă U16, unde antrenorul secţiei de judo a CSM Craiova consideră că nu vor fi probleme în privinţa calificării. „ Cele două fete care vor participa la U23 sunt mai mici ca vârstă şi nu putem să ne propunem un obiectiv foarte îndrăzneţ, dar sperăm să aibă un parcurs cât mai facil. Obiectivele concrete vor fi la etapa de zonă U16, unde eu cred că se vor califica în finală toţi patru.”, a declarat Nicola Adrian, antrenorul secţiei de judo a CSM Craiova.

05.03.2014

     Aur pentru soţii Sorescu la Bucureşti

     Cosmin şi Ileana Sorescu au repurtat un nou success pe plan intern, la Campionatul Naţional de Aruncări Lungi. Marţi, în capitală, s-a desfăşurat concursul de iarnă adresat practicanţilor de aruncare a discului, ciocanului şi suliţei, categoria seniori. În proba de ciocan şi disc, supremaţia pe plan naţional au cunoscut-o “veteranii” Cosmin şi Ileana Sorescu, cuplul de success al aruncărilor lungi din Bănie. Cu o aruncare de 62, 75 metri, Cosmin Sorescu şi-a devansat adversarii de pe podium cu un ecart considerabil, locul doi fiind ocupat cu un rezultat de 57, 16 metri, în timp ce medalia de bronz a fost adjudecată graţiei performanţei de 56, 86 metri. De cealaltă parte, Ileana Sorescu a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a discului cu o lansare ce a măsurat 50, 53 metri, cu aproximativ patru metri mai mult faţă de ocupanta locului secund. Astfel, cei doi soţi, care pe lângă sportivi de performanţă, sunt şi antrenori şi părinţi, au atins obiectivul propus la primul concurs din acest an, urmând ca la campionatul naţional în aer liber, din vară, să concureze pentru noi medalii, păşirile pe podium devenind deja o normalitate în casa Sorescu. “ Suntem mulţumiţi că am reuşit să ne menţinem la un nivel înalt şi în acest an. Am adăugat încă două medalii de aur în vitrina cu trofee şi sperăm să mai plusăm cu noi distincţii şi la campionatul naţional din vară.”, au declarat Cosmin şi Ileana Sorescu.

05.03.2014

     “Struţul” este pregătit de mondiale

     Triplusaltisul legitimat la CSM Craiova, Marian Oprea, a făcut în decursul zilei de miercuri deplasarea împreună cu lotul României către Sopot(Polonia), oraşul care va găzdui în perioada 7-9 martie Campionatul Mondial de Atletism în sală. “Struţul” vine după un concurs de verificare la Praga, unde a ocupat a patra poziţie, prin care s-a pregătit pentru concursul cu încărcătură de la sfârşitul acestei săptămâni. Cea mai bună performanţă a lui Marian Oprea din acest an a fost înregistrată la finala Campionatului Naţional în sală, când vicecampionul olimpic a triumfat cu o săritură de 17, 30 metri. În urmă cu un an, la Campionatul Mondial de Atletism în aer liber de la Moscova, Marian Oprea a contabilizat o clasare pe poziţia a şasea, cu o săritură de 16, 82 metri, din prima încercare. Acum, “Struţul” îşi doreşte prezenţă în top six, un obiectiv accesibil, pentru care Oprea va trage începând cu ziua de sâmbătă, când sunt programate calificările probei de triplusalt. După trecerea acestui hop, Oprea îşi va creiona prestaţia de la mondiale duminică, începând cu ora 18.10, când este programată finala probei de triplusalt. “Totul este în regulă, pregătirea a mers conform planului. Nu am întâmpinat probleme de natură medicală şi aştept cu nerăbdare să mă desfăşor. Pentru început obiectivul va fi accederea în primii şase, dar în funcţie de conjunctura găsită, voi încerca să urc cât mai sus în clasament.”, a declarat Marian Oprea, la plecarea în Polonia.

04.03.2014

     Stângă Miruna a păşit cu dreptul pe podium la Mangalia

     Luptătoarea clubului nostru a participat la sfârşitul săptămânii trecute la prima etapă de calificări a Campionatului Naţional Individual de Juniori, găzduita de sala sporturilor din Mangalia. Luptând în acest an pentru titlul de campioană naţională, Stângă Miruna a confirmat aşteptările încă din startul anului, dobândind prima poziţie în cursa categoriei 44 kg la runda desfăşurată la malul Mării Negre, rezultat care o propune drept favorită pentru adjudecarea medaliei de aur şi la întrecerea finală. În afară Mirunei, din partea CSM Craiova au participat şi două sportive de o categorie mai mică de vârstă. Staicu Larisa(59 kg) a ocupat poziţia a cincea, în timp ce Iovi Cristina s-a accidentat şi nu a mai putut continua concursul, fiind nevoită să se retragă. La competiţia amintită au participat un număr de peste 380 de luptători, urmând ca a doua etapă de calificări să fie în intervalul 14-16 martie la Bucureşti.

03.03.2014

     Veghea Nicoleta, medaliată cu bronz la Deva

     Judocana clubului nostru a bifat medalia de bronz la finala Campionatului Naţional U18, desfăşurat sâmbătă şi duminică la Deva. Veghea Nicoleta a participat la categoria +70 kg, unde a pătruns până în semifinalele întrecerii, dar nu a putut prinde ultimul act. Pe lângă rezultatul Nicoletei, judoka legitimată la CSM Craiova, Ciobanu Delia, s-a clasat pe locul nouă la categoria 63 de kg. Antrenorul secţiei de judo, Nicola Adrian, ar fi dorit o prezenţă mai convingătoare a judocanilor clubului nostru în concursul naţional de la Deva, dar este mulţumit de medalia obţinută la +70 kg. „ Puteam mai mult, mă aşteptam ca şi Delia să prindă podiumul, dar în cele din urmă este bine că am reuşit să ne întoarcem cu o medalie.”, a declarat Nicola. Următoarele concursuri pentru judocanii clubului nostru se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, respectiv la Drobeta Turnu-Severin, unde se va ţine vineri etapa de zonă a Campionatului Naţional U16 şi sâmbătă finala Campionatului Naţional U23.

03.03.2014

     Marius Ionescu, primele concluzii după pregătirea din Kenya

     Maratonistul craiovean, legitimat la CSM Craiova, a alergat duminică la un semi-maraton în Olanda, denumit Alphen 20km. „Piciul” a trecut al patrulea linia de sosire, cu un timp de 1 oră 3 minute şi 16 secunde, fiind la câteva sute de metri de păşirea pe ultima treaptă a podiumului. Marius a declarat că nu a făcut o cursă în parametrii aşteptaţi, dar consideră că a fost doar un test, din care a avut ce învăţa. „ Nu a mers cum voiam, mă aşteptam la un rezultat mai bun, dar a fost un test util. Acum ştiu că nu este benefic să merg direct la un concurs de la altitudine şi cu un drum lung. Nici vremea nu a fost prea bună, dar sunt mai mult dezamăgit că am pierdut locul trei pe ultimele sute de metri.”, a declarat Marius Ionescu. Proba a fost câştigată de olandezul Abdi Nageeye cu rezultatul de 1.00.17 h.

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federația Română
de Tenis de Masă
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului