Noutati

------- 26.02.2020 -------

Atleții au adus primele medalii din acest an------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu
 

 Sponsor principal al echipei feminine de tenis de masă

 


 

 

 

Pagina precedenta...

27.02.2015

     Şapte judoka concurează la Oradea

     După ce şi-au demonstrat calităţile în faţa craiovenilor, în cadrul Campionatului Naţional U18, judoka au parte de o nouă provacare în acest weekend, acum la o categorie de vârstă superioară. Majoritatea celor care au concurat la competiţia susţinută la Craiova, vor fi prezenţi sâmbătă şi duminică la Oradea, pentru a se lupta pe tatami în cadrul Campionatului Naţional de Tineret(U23). Clubul nostru va fi reprezentat de şapte sportivi: Vrejoiu Andreea(48 kg), Ciobanu Delia(70 kg), Ciurezu Andreea(78 kg), Veghea Nicoleta(78 kg), Stoian Ana-Maria(+78 kg), Călăfăteanu Mihai(60 kg) şi Dragomir Mădălin(81 kg). Fiind o competiţie unde principalii favoriţi au o vârstă superioară faţă de ei, judokanii noştri, pregătiţi de Adrian Nicola, vor lupta pentru a acumula mai multă experienţă, însă există speranţe şi pentru medalii, la unii sportivi. “ Ei sunt mai mici ca vârstă, toţi sunt sub limita categoriei de tineret, dar mergem pentru experienţă, au nevoie de competiţii pentru a creşte în valoare. Totuşi, avem speranţe pentru una sau două medalii.”, a declarat Adrian Nicola.

 

26.02.2015

     „Piciul” se pregăteşte printre nemţi, în Portugalia

     Cel mai talentat maratonist craiovean din prezentul deceniu se antrenează de zor pentru un nou an competiţional ce se anunţă încărcat. Marius Ionescu, sportiv legitimat la CSM Craiova, se află de la jumătatea lunii ianuarie în Portugalia, la Vila Real de Santo Antonio, unde se pregăteşte intens, având ca parteneri de antrenament alergători originari din Germania. „ Sunt cam de la jumătatea lunii ianuarie în Portugalia, pregătirea merge foarte bine. M-a ajutat mult faptul că aici am reuşit să mă împrietenesc şi infiltrez într-un grup de alergători nemţi, care mi-au devenit parteneri de antrenament. Ei sunt foarte ospitalieri şi ne consultăm reciproc, ne echilibrăm antrenamentele în acest fel şi asta determină o pregătire foarte bună atât pentru mine cât şi pentru ei.”, a spus cel poreclit „Piciul”. Marius a ales Portugalia în acest an ca zonă de pregătire. Ţara care formează sud-vestul peninsulei Iberice a desemnat „patrie” de pregătire pentru maratonistul craiovean timp de mai mulţi ani, acesta antrenându-se acolo încă din 2007, pe atunci costurile pregătirii fiind susţinute de către federaţie, însă în ultimii ani Marius a fost nevoit să îşi autofinanţeze cantonamentele. „Eu mă pregătesc în Portugalia din 2007, atunci ne asigura federaţia cantonamentul, dar în ultmii ani am fost nevoit să îmi găsesc eu singur fondurile. Am fost mulţumit de condiţiile pe care le-am găsit aici şi am ales să vin şi în următorii ani. În primul rând, vremea este cea care m-a determinat să mă antrenez în Portugalia, aici fiind o climă mediteraneană, iar iarna sunt temperaturi ridicate, pot să alerg în condiţii foarte bune. Iar în al doilea rând am venit aici pentru partenerii de antrenament.”, a adăugat Marius Ionescu. „Piciul” şi-a început activitatea competiţională în acest an cu maratonul „Gran Canaria”, desfăşurat pe 25 ianuarie la Las Palmas, în Insulele Canare. Cursa a fost una de verificare pentru atletul craiovean, care s-a oprit după 31 de kilometri, cu un timp de 1.38:53 h. Următoarea competiţie de verificare pentru Marius va fi de mărţişor, pe 1 martie, în oraşul olandez Alphen aan de Rijn. El va alerga într-o cursă de 20 de kilometri, anul trecut participând la aceeaşi competiţie şi terminând pe poziţia a patra, cu un timp de 1.03:16 h. Primul concurs cu o miză serioasă pentru maratonistul craiovean va fi maratonul de la Dusseldorf, din 26 aprilie, unde Marius Ionescu are drept obiectiv confirmarea baremului pentru Jocurile Olimpice de la Rio şi, implicit, pentru Campionatul Mondial din această vară, de la Beijing. „ Voi mai participa la o competiţie de verificare în Olanda, pe 1 martie, însă nu va fi un concurs foarte important, va conta doar pentru a mă edifica asupra nivelului de pregătire la care am ajuns. Prima competiţie importantă va fi pe 26 aprilie, la Dusseldorf, unde voi alerga la un maraton în care am ca obiectiv confirmarea baremului pentru JO din 2016 şi pentru Mondialele din vară, de la Beijing.”, a încheiat atletul craiovean.

 

23.02.2015

     Andrei Ştefana s-a întors cu un titlu balcanic şi un record personal din Turcia

     Cursă de record personal pentru Andrei Ştefana la Campionatul Balcanic Indoor de la Istanbul, desfăşurat în ziua de sâmbătă. Sportivul craiovean a alergat excelent pe pista sălii Asli Ciakir, ajungând să cucerească titlul balcanic în proba de 3000 de metri, după o cursă tactică, intensă şi foarte strânsă. Ştefana a câştigat întrecerea la o distanţă mică faţă de ceilalţi doi alergători de pe podium, la trei sutimi de locul doi şi şase de locul trei, printr- un finish furibund. Proaspătul campion balcanic a trecut linia de sosire cu un timp de 8:16.09 min, performanţă ce i-a îmbunătăţit recordul personal în sală cu trei secunde. Precedentul cel mai bun rezultat indoor al atletului craiovean măsura un timp de 8:19.01 min. Titlul balcanic câştigat la Istanbul a fost o surpriză pentru Andrei, neaşteptându-se să urce pe prima treaptă a podiumului balcanic, însă ca timp, deşi şi-a creat un nou record personal în sală, ar fi vrut să iasă mai bine. „Este un rezultat extraordinar pentru mine, ca medalie. Nu mă aşteptam să iau titlul balcanic, îmi făceam speranţe pentru podium, dar nu mă gândeam la aur pentru că ştiam că sunt doi atleţi mai bine cotaţi ca mine, care erau favoriţi pentru primele două poziţii. Eu eram al treilea în lista favoriţilor, dar se pare că n-a prea contat acest lucru. Însă ca timp, chiar dacă am făcut record personal, mă aşteptam la ceva mai bine pentru că am simţit că pot face o cursă foarte bună, dar nu pot să zic că nu sunt mulţumit. Aşa sunt eu, mai dur cu mine. Glumesc, desigur. Despre cursă pot să spun că a fost o cursă dificilă, foarte tactică. După cum se vede şi din clasament, a fost o bătălie strânsă pentru podium, dusă până la trecerea liniei de sosire. Am alergat majoritatea cursei în spatele lor şi am ales să atac decisiv la finish. Mi-am găsit resursele necesare, iar cu puţin noroc se pare că am tras lozul câştigător.”, a declarat Andrei Ştefana. Sportivul a mai declarat că în continuare se va pregăti intens pentru Campionatul European pe Echipe, acesta fiind principalul obiectiv din anul în curs, pe lângă campionatele naţionale de aer liber. „ Cel important concurs din acest an pentru mine va fi Campionatul European pe Echipe, acolo am un obiectiv şi, desigur, campionatele naţionale în aer liber, pentru că sezonul de sală s-a încheiat.”, a mai spus Ştefana. Ceilalţi doi sportivi ai clubului nostru care au participat la Balcaniada Indoor de la Istanbul nu au reuşit să obţină o medalie. Daniel Budin s-a clasat pe locul 11 în proba de 60 de metri masculină, terminând cursa în 6.98 secunde, în timp ce Ana-Maria Roşianu a fost la un pas de medalia de bronz, ocupând poziţia a patra în cursa de 60 de metri feminină cu un timp de 7.52 secunde, la cinci sutimi distanţă de bronzul obţinut tot de o sportivă româncă, Andreea Ogrăzeanu.

 

22.02.2015

     Memorialul "Ilie Marinescu" şi-a consumat a şasea ediţie

     S-a încheiat o nouă ediţie a Memorialului “Ilie Marinescu”, competiţie organizată pentru omagierea “părintelui” luptelor craiovene ce anul acesta a ajuns la a şasea ediţie. Contribuţia regretatului antrenor craiovean la performanţele obţinute de-a lungul anului de către luptele autohtone a fost una enormă. Ilie Marinescu a descoperit şi, mai apoi, dezvoltat sportivi de renume mondial, sportivi ce au urcat pe treptele podiumului european, mondial şi chiar olimpic, aducând glorie ţării noastre. Emeritul antrenor a decedat în urmă cu şase ani, iar de atunci, în fiecare an, în luna februarie, la Craiova, CSM Craiova, DJTS Dolj şi Asociaţia de Lupte Dolj organizează o competiţie în memoria lui, la care se adună zeci de sportivi de la cluburi importante din ţară. Anul acesta, pe listele de start s-au aflat peste 100 de luptători de la zece cluburi, din zone apropiate sau chiar de la malul Mării, LPS Mangalia, CSS Slobozia, CSS Târgovişte, CS 4 Bucureşti, CSS Târgu- Jiu, Primăria Cîlnic, Minerul Motru, CSM Drobeta Turnu-Severin, CSM Craiova şi LPS “Petrache Trişcu” Craiova. Concursul s-a derulat pe durata zilei de sâmbătă, în Sala de Sport CSS-Universitatea, de pe strada Gheorghe Doja. Luptătorii craioveni au păstrat acasă o “salbă” plină de medalii, obţinând 29 de distincţii, dintre care zece de aur, opt de argint şi 11 de bronz. Pentru clubul nostru, doar patru sportive au reuşit să obţină o medalie, Olimpia Gheorghe(32 kg - locul II), Larisa Cercel(37 kg – locul II), Mihaela Dobre(40 kg – locul III) şi Adina Irimia(70 kg – locul I). Ca în fiecare an, organizatorii s-au bucurat de prezenţa unor foşti sportivi ai antrenorului Ilie Marinescu, printre care s-a aflat şi Gheorghe Berceanu, campion olimpic în 1972(Munchen) şi vicecampion olimpic în 1976(Montreal). Dublul laureat olimpic a fost premiat special de către organizatori, la începutul competiţiei, printr-o plachetă simbolică, alături de Oana Marinescu, nepoata lui Ilie Marinescu, şi Constantin Borăscu, fost luptător craiovean, participant la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, şi, în prezent, membru în biroul federal al Federaţiei Române de Lupte. Premierea a fost realizată de Sorin Manda, directorul CSM Craiova şi Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte libere a CSM Craiova. “L-am omagiat încă odată pe Ilie Marinescu, cel care a fost părintele nostru, care ne-a format ca oameni şi sportivi. Sub mâna lui s-au dezvoltat mulţi luptători importanţi ai României, dar şi oameni de succes. Mă simt mândru că am avut ocazia să îl cunosc, să îmi fie primul antrenor din viaţa mea de luptător. Sunt încântat că se organizează an de an o competiţie de lupte în memoria lui Ilie Marinescu şi se face la un nivel destul de mare, pentru că am văzut o prezenţă numeroasă în fiecare an, care a crescut de la o edţie la alta.”, a declarat Gheorghe Berceanu, după ce a fost premiat. Antrenorul secţiei de lupte libere din cadrul CSM Craiova, Petre Banciu, consideră că a fost o nouă ediţie reuşită a Memoriualui “Ilie Marinescu”, una care şi-a atins, ca de altfel toate de până acum, scopul propus. “Am reuşit să organizăm cu brio încă o ediţie a Memorialului “Ilie Marinescu”, ne-am bucurat şi în acest an de prezenţa membrilor familiei regretatului antrenor, de prezenţa unor foşti mari luptători ai ţării noastre care au fost descoperiţi şi pregătiţi de Ilie Marinescu, unul dintre ei fiind Gheorghe Berceanu, deţinătorul unui titlu olimpic, dar şi de o prezenţă mare în materie de sportivi. Am făcut şi o premiere specială, simbolică, pentru Gheorghe Berceanu, nepoata lui Ilie Marinescu şi pentru Constantin Borăscu, un fost sportiv de-al meu care acum e membru în biroul federal. O ediţie reuşită, chiar dacă a fost un memorial, o competiţie amicală, unele meciuri s-au ridicat la un nivel calitativ înalt. Copiii din Craiova au avut o evoluţie bună, au obţinut 29 de medalii, per ansamblu ne-am îndeplinit obiectivul propus şi anul acesta pentru memorialul “Ilie Marinescu”.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte libere a CSM Craiova.

REZULTATE SPORTIVI CRAIOVENI

Fete I: Olimpia Gheorghe(32 kg - locul II), Larisa Cercel(37 kg – locul II), Mihaela Dobre(40 kg – locul III), Adina Irimia(70 kg – locul I)

Fete I (2000-2002)
32kg - Cârstea Ana(LPS Craiova) - locul I Gheorghe Olimpia(CSM Craiova) - locul II Jilcu Maria(LPS Craiova) - locul III
34kg - Roşca Florentina(LPS Craiova) - locul I 37kg - Cercel Larisa(CSM Craiova) - locul II Maranoschi Maria(LPS Craiova) - locul III
40kg - Roşca Ionela(LPS Craiova) - locul II Dobre Mihaela(CSM Craiova) - locul III
52kg - Măicănescu Violeta(LPS Craiova) - locul III
70kg - Irimia Adina(CSM Craiova) - locul I

Fete II (2003-2005)
28kg - Ion Oana(LPS Craiova) - locul I
34kg - Sandu Laura(LPS Craiova) - locul II
37kg - Baraga Rebeca(LPS Craiova) - locul II
40kg - Roşca Andreea(LPS Craiova) - locul I

Băieţi I (2000-2002)
32kg - Ion Daniel(LPS Craiova) - locul I
42kg - Tudor Iulian(LPS Craiova) - locul III
47kg - Bolovan Bianchi(LPS Craiova) - locul III Buştean Saolin(LPS Craiova) - locul III
53kg - Muscalu Rareş(LPS Craiova) - locul II
59kg - Capra Raul(LPS Craiova) - locul III
66kg - Ioana Marin(LPS Craiova) - locul III
73kg - Boboc Răzvan(LPS Craiova) - locul I Ştefan Mihăiţă(LPS Craiova) - locul III
100kg - Piroi Alin(LPS Craiova) - locul I

Băieţi II (2003-2005)
24kg - Lăzărică Sorin(LPS Craiova) - locul I 2
6kg - Bora Alexandru(LPS Craiova) - locul I Barbu Iulian(LPS Craiova) - locul II
32kg - Făină Aurel(LPS Craiova) - locul II
47kg - Fuiorea Marius(LPS Craiova) - locul III

 

20.02.2015

     Memorialul "Ilie Marinescu" ediţia a VI-a

     Concursul de lupte libere organizat în memoria fostului mare antrenor de lupte craiovean va reveni în Bănie, anul acesta cu cea de-a şasea ediţie. Antrenorul care a descoperit şi a instruit câteva dintre „perlele” luptelor autohtone, Iile Marinescu fiind cel care l-a depistat şi îndrumat în primii ani de „viaţă” ca luptător pe Gheorghe Berceanu(campion olimpic în 1972 şi vicecampion olimpic în 1976), va fi omagiat în cadrul unui nou turneu de lupte, organizat la Craiova, de către CSM Craiova, DJTS Dolj şi Asociaţia Judeţeană de Lupte Dolj. A şasea ediţie a Memorialului “Ilie Marinescu” îşi va cunoaşte startul sâmbătă(21 februarie 2015), de la ora 9.30, în Sala de Sport CSS-Universitatea, situată pe strada Gheorghe Doja, vizazi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj. Competiţia se va derula pe două categorii de vârstă, respectiv copii I, născuţi în anii 2000, 2001, 2002, şi copii II, născuţi în anii 2003, 2004, 2005, şi va aduna în aceeaşi sală sportivi de la opt cluburi din ţară - LPS Mangalia, CSS Slobozia, CSS Târgovişte, CS 4 Bucureşti, CSS Târgu-Jiu, Primăria Cîlnic, Minerul Motru, CSM Drobeta Turnu-Severin; plus cele trei cluburi craiovene: CSM Craiova, LPS “Petrache Trişcu” Craiova şi CSU Craiova. La competiţie şi-au anunţat prezenţa Constantin Borăscu, membru în comisia federală, fost mare luptător român, Gheorge Berceanu - campion şi vicecampion olimpic, familia regretatului Ilie Marinescu, dar şi alţi foşti sportivi ai antrenorului craiovean, care va fi omagiat în ziua de sâmbătă. Premianţii concursului vor primi diplome, medalii şi tricouri din partea organizatorilor. Reamintim, competiţia va debuta sâmbătă – 21 februarie, de la ora 9.30, în Sala de Sport CSS-Universitatea, situată pe str. Gheorghe Doja, vizazi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, iar concursul se va sfârşi undeva în jurul orei 16.00.

      Categorii de greutate

- copii I:
- băieţi: 32 kg, 38 kg, 42 kg, 47 kg, 59 kg, 66 kg, 73 kg, 100 kg.
- fete: 32 kg, 34 kg, 37 kg, 40 kg, 52 kg, 57 kg, 70 kg.

- copii II:
- băieţi: 24 kg, 26 kg, 29 kg, 32 kg, 35 kg, 42 kg, 47 kg, 53 kg, 59 kg,.
- fete: 28 kg, 30 kg, 32 kg, 34 kg, 37 kg, 40 kg.

 

 
16.02.2015

     12 medalii pentru atleţi, la CN Indoor

     Dacă obiectivul propus de managerul clubului nostru a consemnat un total de zece medalii, sportivii s-au conformat, iar, mai mult, au plusat cu încă două distincţii. Sâmbătă şi duminică, în sala de atletism din Bucureşti, s-a consumat încă o ediţie a Campionatului Naţional Indoor(S, T), una care a fost de bun augur pentru atleţii de la CSM Craiova. 12 medalii au ajuns în vitrina clubului nostru, dintre care patru sunt titluri naţionale, trei medalii de argint, iar cinci distincţii de bronz. Campioni naţionali au devenit Marian Oprea(triplusalt), Andrei Ştefana(3000 m) şi Daniel Budin(60 m), cel din urmă reuşind să urce de două ori pe podium, atât la categoria seniori, cât şi la tineret. Pe a doua treaptă a podiumului au urcat Ioan Piţigoi(60 m), în două rânduri – seniori şi tineret, şi Cornel Bănănău(60 mg). În fine, Ana- Maria Roşianu(60 m) a câştigat şi ea două medalii de bronz, la seniori şi tineret, Daniela Constantinescu a terminat a treia cursa de 1500 de metri, iar şatefetele de 4x400 m de seniori, la masculin în componenţa Doru Teofilescu, Silviu Nişu, Cornel Bănănău, Adrian Cârnaru, iar la feminin în componenţa Daniela Constantinescu, Anamaria Sima, Delia Pădureanu, Mihaela Popescu, au obţinut alte două medalii de bronz. Prestaţia sportivilor la naţionalele indoor a fost peste aşteptările conducerii clubului, care înainte de competiţie preconiza un total de zece medalii. „ Cum am spus înainte de startul naţionalelor, ne aşteptam la zece medalii. Nu au fost zece, au fost 12, mai mult decât preconizasem, ceea ce ne bucură. Nu pot spune că a fost o surpriză că am obţinut un număr de peste zece medalii, nu era un prag bătut în cuie, ne gândeam că există un potenţial mai mare în acest sens, dar am ales să fim modeşti şi am preferat să discutăm acest aspect după încheierea competiţiei. Din cele 12 medalii, patru au fost titluri naţionale, trei de argint şi cinci de bronz, un bilanţ foarte bun pentru delegaţia clubului nostru. Sunt performanţe importante, mai ales că au venit la început de an, ne dau încredere că putem avea un an mai bogat decât 2014, cu mai multe medalii în cont.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

07.02.2015

     Judo - Două medalii, în prima zi de concurs

     Primii laureaţi ai naţionalelor U18 de judo din acest an au fost stabiliţi în urma luptelor purtate în decursul zilei de sâmbătă, în Sala Polivalentă din Bănie. Printre judoka care au urcat pe podium, s-au aflat şi două sportive legitimate la clubul nostru. Ambele au obţinut câte o medalie de bronz, fiind vorba despre Ruth Badea(40 kg) şi Andreea Vrejoiu(48 kg). Competiţia va continua duminică, unde alţi sportivi legitimaţi la CSM Craiova vor intra în concurs, cu şanse mari la o prezenţă pe podium. "Este un rezultat bun, chiar dacă eu speram la mai mult, dar până la urmă este o medalie obţinut, nu pierdută. Am suferit şi o accidentare în timpul unui meci, care mi-a îngreunat parcursul. A fost frumos că am concurat la Craiova, ne-au susţinut mult prietenii şi familia, este o senzaţie foarte plăcută să ai pe cineva în spatele tău care să te ajute să treci peste dificultăţile unei partide. Voi munci în continuare mai mult pentru a ocupa locuri mai bune.", a declarat Andreea Vrejoiu, una dintre medaliatele noastre.

06.02.2015

     Sorin Manda şi Doru Sapta au vorbit despre naţionalele de judo din Craiova

     Campionatul Naţional de Judo U18 va începe mâine în Sala Polivalentă din Craiova. În decursul acestei zile, la sediul CSM Craiova, directorul clubului municipal, Sorin Manda, împreună cu preşedintele FRJ, Doru Sapta, au susţinut o conferinţă de presă în care au vorbit despre competiţia din Bănie, dar şi despre alte aspecte ale judoului românesc sau viitoare concursuri ce se vor desfăşura în Craiova. Referitor la naţionalele de sâmbătă şi duminică, întrecerea va aduna peste 200 de judoka din ţară, de la mai multe de 50 de cluburi cu secţii de profil. Clubul nostru va avea angrenaţi în luptele de pe tatami un număr de zece sportivi, dintre care patru au şanse importante pentru o prezenţă pe podium. „Suntem aproape de startul campionatului naţional, astăzi este ultima zi de pregătiri, iar mâine de dimineaţă vor începe întrecerile. Suntem onoraţi de prezenţa preşedintelui federaţiei naţionale de judo, asta ne dovedeşte că există interes pentru judoul craiovean şi există încredere în puterea noastră de organizare, de susţinere a unor competiţii de nivel naţional. Sperăm să ne descurcăm conform aşteptărilor în acest weekend, trebuie să dovedim că oraşul nostru deţine atât sportivi de calitate, cât şi oameni competenţi care se ocupă de partea administrativă. Ca performanţe, ne dorim ca din cei zece sportivi ai clubului nostru care vor participa, patru dintre ei să obţină medalii.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova. Doru Sapta: „În vară, plănuim să aducem o balcaniadă la Craiova” Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Doru Sapta, a mărturisit că a ales Craiova pentru desfăşurarea naţionalelor U18, ca o urmare pozitivă a rezultatelor foarte bune din ultimii ani, obţinute de judoka craioveni. „Sunt încântat că mă aflu în Craiova, într-un oraş care are un istoric sportiv de invidiat, şi care în continuare se dovedeşte un sălaş important pentru sportul românesc. Vorbind în mod specific despre judo, am ales acest oraş pentru găzduirea campionatului naţional U18, deoarece judoka craioveni, pregătiţi de Mihai Voinea, au avut un ultim an foarte bun, cu rezultate importante. Este un fel de răsplată pentru munca lor, faptul că am stabilit ca această competiţie să se desfăşoare în oraşul Craiova. Am încredere în puterea organizatorică a oamenilor de aici, sunt sigur că profesionalismul este la el acasă şi nu vor fi probleme majore. Am auzit lucruri frumoase despre Sala Polivalentă din Craiova, personal nu am apucat încă să o vizitez, aşa că nu mă pot pronunţa.”, a declarat Doru Sapta. În vară, la Craiova va avea loc o competiţie de o anvergură mai mare ca cea din acest sfârşit de săptămână, şi anume Campionatul Balcanic U18. Sportivi din opt ţări se vor aduna în Bănie, într-o reuniune sportivă de proporţii. „Avem de gând ca în vară, la Craiova, să organizăm balcaniada de judo pentru aceeaşi categorie de vârstă, U18. Va fi o competiţie de proporţii mai mari, vor concura sportivi din opt ţări, va fi foarte benefic pentru oraşul Craiova.”, a adăugat preşedintele forului naţional de judo. Judoul, promovat în şcoli „Şeful” judoului românesc a anunţat că există un proiect la nivel naţional prin care se va promova acest sport în rândul elevilor. Copiii din şcoli vor putea învăţa bazele judoului, în cadrul orelor de educaţie fizică şi sport, preţ de şase săptămâni, după care, dacă vor simţi o atracţie pentru bătăliile de pe tatami, se vor putea înscrie la un club local ce deţine o secţie de profil. Materialele de antrenament vor fi asigurate de către federaţie, acestea constând în saltele şi echipamente sportive. „ Avem un proiect prin care vom încerca promovarea judoului în şcoli. Se va efectua un ciclul de şase săptămâni de predare a bazelor acestui sport, în cadrul orelor de educaţie fizică şi sport, de către antrenori licenţiaţi, în care copiii vor învăţa primele litere din alfabetul judoului, dacă putem spune aşa. Saltelele, echipamentele sportive de specialitate vor fi asigurate de către federaţie. Vom alege pentru început o şcoală mare, care să aibă în jur de 1000 de elevi, şi o sală de sport funcţională. Vrem să plantăm astfel o sămânţă a judoului în sistemul educaţional, care peste ani poate creşte frumos.”, a mai spus Doru Sapta. Campionatul Naţional U18 va începe sâmbătă de la ora 10.00, în Sala Polivalentă din Craiova, iar luptele vor fi continuate şi în ziua de duminică, începând cu ora 09.30, în acelaşi loc.

04.02.2015

     Sorin Manda, despre naţionalele de judo: „O să facem tot posibilul pentru o organizare fără cusur”

     Directorul clubului CSM Craiova, managerul uneia dintre instituţiile sportive care s-a implicat în organizarea locală a Campionatului Naţional de Judo U18, susţine că, în direcţiile care ţine de atribuţiile sale de organizare, va face tot posibilul pentru o desfăşurare impecabilă a competiţiei, aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele întreceri naţionale susţinute cu ajutorul clubului nostru în Craiova. „Cum am spus la finalul anului trecut, anul acesta ne pregătim pentru susţinerea mai multor competiţii de nivel naţional la noi, în Craiova. Începem anul cu acest campionat naţional de judo juniori, pe care îl vom organiza în Sala Polivalentă. Printre cluburile locale care se implică în organizare se află şi clubul nostru. Va fi o competiţie de anvergură, în sensul că vor participa foarte mulţi sportivi, de la peste 50 de cluburi din ţară. Vreau să vă asigur că în tot ceea ce va depinde de noi, de partea noastră organizatorică, nu vor exista greşeli, vom face tot posibilul ca la ora începerii concursului, sportivii să nu întâmpine probleme. Suntem un club profesionist şi cred că am demonstrat-o. Tot ce am organizat noi la Craiova, fie că au fost concursuri de atletism, lupte sau alte sporturi, am făcut-o în aşa fel încât participanţii să dispună de cele mai bune condiţii. Vreau să le mulţumesc pe această cale autorităţilor locale, care şi-au arătat de fiecare dată disponibilitatea şi sprijinul faţă de iniţiativele noastre. Suntem încântaţi că reuşim să le creăm posibilitatea craiovenilor, cel puţin am făcut-o în ultimii doi ani şi o facem şi anul acesta, să asiste şi la alte întreceri sportive, poate mai puţin populare în rândul amatorilor de sport, dar care merită promovate. Sperăm să menţinem ştacheta sus, să fim la fel de eficienţi şi în 2015. Avem în plan mai multe proiecte, pe care sunt sigur că le vom duce la bun sfârşit.”, a declarat Sorin Manda. În continuare, conducătorul CSM Craiova a făcut un apel la publicul amator de întreceri sportive din Bănie să asiste la bătăliile ce se vor derula sâmbătă şi duminică pe tatami, în Sala Polivalentă, intrarea fiind liberă. „ Sperăm ca oamenii ce simpatizează cu sportul din Craiova şi admiră întrecerile sportive să vină într-un număr cât mai mare în Sala Polivalentă, pentru a asista la luptele de pe tatami, pentru că intrarea va fi gratuită. Chiar dacă este un concurs de juniori, sportivii care vor participa sunt judoka de perspectivă, promiţători, care au performanţe şi la nivel internaţional. Craiova are mulţi sportivi calificaţi în această fază finală, şi aceştia au nevoie de sprijinul vostru, al publicului craiovean, care a arătat că, dacă vrea, se poate mobiliza astfel încât să creeze o atmosferă impresionantă.”, a adăugat Sorin Manda. Reamintim că vineri, de la ora 14.00, directorul CSM Craiova, împreună cu preşedintele FRJ, Doru Ioan Sapta, vor susţine o conferinţă de presă la sediul CSM Craiova, în care vor aduce mai multe informaţii legate de competiţia ce urmează să se desfăşoare în Sala Polivalentă din Craiova.

 
03.02.2015

     Judo juvenil, în Sala Polivalentă din Craiova

     Cum se anunţa înainte de finalul lui 2014, anul acesta la Craiova se vor organiza mai multe finale de campionat naţional, pentru diferite discipline sportive. Debutul îl va consemna etapa finală a Campionatului Naţional de Judo Individual Juniori II(U18), care se va transpune în Sala Polivalentă din Craiova în perioada 06-08 februarie. Competiţia va aduna cei mai buni judoka din ţară sub 18 ani, iar bătăliile ce vor fi duse pe saltelele amenajate în cocheta sală din Bănie vor fi cu siguranţă unele crâncene şi spectaculoase. Sportivi de la peste 50 de cluburi din ţară cu secţii de profil, inclusiv de la cluburile organizatoare din Craiova, se vor lupta pentru medaliile puse în joc. Întrecerea se va desfăşura pe opt categorii de greutate pentru secţiunea feminină şi pe nouă pentru cea masculină. Competiţia este organizată pe plan local de către CSM Craiova, LPS “Petrache Trişcu”, CS Universitatea Craiova şi DJTS Dolj. Intrarea în Sala Polivalentă din Craiova va fi liberă pe durata concursului, iar organizatorii invită craiovenii la un eveniment sportiv care va “te va ţine în priză” şi va constitui ceva diferit, inedit, pentru publicul sportiv din Bănie. Clubul nostru are calificaţi în finală opt judoka: Ciobanu Delia(70 kg), Veghea Nicoleta(+70 kg), Badea Ruth(40 kg), Vrejoiu Andreea(48 kg), Iliuţă Alice(70 kg), Badea Onisim(73 kg), Dragomir Mădălin(81 kg), Şerban Alexandru(90 kg).
Categorii de greutate:
- Feminin – 40 kg,- 44 kg, -48 kg, -52kg, -57 kg, - 63 kg, -70 kg, +70
- Masculin - 46 kg, -50 kg, -55 kg, -60 kg, -66 kg, - 73 kg -81 kg, -90 kg, +90 kg

PROGRAM
Vineri 06.02.2015
16:00-18:00 validarea documentelor la Sala Polivalentă din Craiova
- Cântarul oficial 18:30-19:30 la Sala Polivalentă din Craiova pentru
- Feminin – 40 kg,- 44 kg, -48 kg, -52kg
categoriile:
- Masculin - 46 kg, -50 kg, -55 kg, -60 kg, -66 kg, 73 kg
19:30 Sedinţa tehnică şi tragerea la sorţi
Sâmbătă 07.02.2015
10:00 - startul concursului la Sala Polivalentă din Craiova
Vor concura categoriile:
- Feminin - 40 kg,- 44 kg, -48 kg, -52kg
- Masculin - 46 kg, -50 kg, -55 kg, -60 kg, -66 kg, 73 kg
Cântarul neoficial - 16:00-17:00 la Sala Polivalentă din Craiova
Cântarul oficial - 18:30-19:30 la Sala Polivalentă din Craiova
- Feminin – 57 kg, - 63 kg, -70 kg, +70 kg
- Masculin - 81 kg, -90 kg, +90 kg
Duminică 08.02.2015
09:30 – startul zilei a doua de concurs la Sala Polivalentă din Craiova
Vor concura categoriile:
- Feminin - 57 kg,- 63 kg, -70 kg, +70kg
- Masculin - 81 kg, -90 kg, +90 kg

02.02.2015

     Atletism - Şase clasări în primii trei la a doua etapă de sală

     Weekendul trecut a fost unul competiţional pentru secţia de atletism. După ce în urmă cu o săptămână s-a deschis sezonul de sală la Bacău, desfăşurându-se prima etapa a Campionatului Naţional Indoor, sâmbăta şi duminica trecută s-a ţinut a doua etapă a aceleiaşi competiţii. De această dată, gazdă a fost sala de atletism din Bucureşti, una proaspăt renovată. Sub însemnele clubului nostru au participat la concursul amintit 11 sportivi, dintre care numai patru au reuşit să urce pe « podium », dacă îi putem spune aşa, deoarece la concursurile de etapă nu se acordă medalii. Cea mai bună cursă i-a aparţinut lui Andrei Ştefana, care s-a impus în proba de 3000 de metri. Ana-Maria Roşianu s-a clasat pe poziţia secundă în întrecerea de 60 de metri, acelaşi rezultat obţinându-l şi Ioan Piţigoi în proba masculină de viteză, iar alte clasări în faţă au fost reuşite de Constantinescu Daniela(800 m, 1500 m) şi Marius Buşcă(3000 m), care au încheiat cursele pe poziţia a treia. Restul rezultatelor obţinute de sportivii noştri sunt: Elena Moagă(locul 13 – 1500 m, locul 7 – 3000 m), Marius Buşcă(locul 5 – 1500 m), Bogdan Motogna(locul 10 – 1500 m), Aurel Rotaru(locul 15 – 1500 m), Daniel Ion(locul 16 – 1500 m, Anamaria Sima(locul 4 – 400 m, locul 6 – 800 m), Adrian Cîrnaru(locul 4 – 800 m).

26.01.2015

     Atletism - Debut în sezonul de sală

     Vacanţa competiţională a luat sfârşit pentru atleţii români. Weekendul trecut a însemnat deschiderea sezonului de sală, la Bacău având loc prima etapă din cadrul Campionatului Naţional Indoor(S, T, J1). Într-o sală recent modernizată şi foarte cochetă, sportivii noştri care au ales să participe la etapa inaugurală a sezonului de iarnă au avut pe de o parte rezultate bune, iar pe de altă parte evoluţii mai şterse. Cel mai bun rezultat a fost reuşit de Ana-Maria Roşianu, care s-a impus în proba de 60 de metri plat, fiind urmată în ordine valorică de Cornel Bănănău (locul 2 – 60 mg) şi Ioan Piţigoi (locul 2 – 60 m). Ana-Maria Sima a ocupat locul cinci în cursa de 800 de metri şi locul şapte în cea de 1500 de metri, Daniel Ion a încheiat probele de 1500 m şi 3000 m pe poziţia a zecea, iar Daniel Andrei s-a clasat pe locul 11 în întrecerea de 1500 m şi pe locul nouă în cea de 800 m. Pe baza aceloraşi rezultate, s-au realizat şi clasamentele pentru Campionatul Naţional Universitar, unde doi dintre atleţii legitimaţi la clubul nostru au luat medalii în contul Universităţii din Craiova. Ana-Maria Sima a câştigat medalia de aur în proba de 800 de metri, iar Daniel Andrei a obţinut o distincţie de bronz în cursa masculină de 800 m.

21.01.2015

     Ştefana, Constantinescu şi Moagă aleargă la Dubai

     Crosul Internaţional de la Dubai i-a adus pe atleţii români în statul în care cei mai bogaţi oameni din lume „sparg” bani grei în vacanţe. Unul dintre cele şapte Emirate Arabe Unite, statul Dubai, este recunoscut pentru extravaganţa construcţiilor sale, acolo regăsindu-se cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa – 828 m. Se pare că statul menţionat se implică şi în domeniul sportiv, găzduind în ziua de joi un cros internaţional. La această întrecere, este prezent şi lotul României, în componenţa căruia se află şi trei sportivi de la CSM Craiova, ce au obţinut calificarea pentru competiţia din emirate în urma rezultatelor bune la crosul naţional, balcanic şi european. Andrei Ştefana, Daniela Constantinescu şi Elena Moagă sunt cei trei atleţi care vor reprezenta tricolorul din partea clubului nostru la Dubai. Ei vor alerga în proba de 10 km, obiectivul fiind o clasare cât mai superioară. Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, le urează succes celor trei sportivi, dorind ca aceştia să aibă parte atât de o evoluţie bună în competiţie, cât şi de o şedere plăcută în Dubai. “Avem trei sportivi plecaţi împreună cu lotul României la Dubai, pentru crosul internaţional care va fi găzduit în ziua de joi. Suntem încântaţi de faptul că avem reprezentanţi în lotul tricolor pentru o competiţie de anvergură internaţională, este meritul lor şi, în plus, au ocazia să viziteze o zonă exotică, interesantă, inedită, pentru că locul unde se va ţine acest concurs este unul unde nu se ajunge foarte uşor, ai nevoie de ceva bani pentru a păşi pe străzile din Dubai. Sperăm să îşi îndeplinească obiectivele pe care şi le-au propus pentru acest cros şi să aibă parte de o vizită frumoasă Craiova.

- -

 
19.01.2015

     Judo - Premii la Cupa "Severinului"

     Judoka clubului nostru au început activitatea competiţională din acest an cu o întrecere la malul Dunării, aflată pe calendarul oficial al FRJ. Nouă sportivi de la secţia de judo au concurat pe saltea la Drobeta Turnu-Severin în decursul weekendului trecut, iar prestaţia lor nu a fost deloc zadarnică. Trei prezenţe pe prima treaptă a podiumului, patru locuri doi şi patru medalii de bronz au obţinut sportivii noştri la competiţia susţinută de Sala Polivalentă din Drobeta Turnu-Severin. Trei dintre aceştia însă au concurat sub dublă legitimare cu LPS „Petrache Trişcu” Craiova. Performerii CSM- işti au fost: Badea Ruth(40 kg, U16 – locul 3, U18 – locul 1) - CSM-LPS Craiova, Vrejoiu Andreea(48 kg, U18 – locul 3) - CSM-LPS Craiova, Ciobanu Delia(63 kg, U18 – locul 3), Iliuţă Alice(63 kg, U16 – locul 3) LPS-CSM Craiova, Veghea Nicoleta(+70kg, U18 – locul 2; 78 kg, U23 – locul 2), Balica Ştefania(+57 kg, U14 – locul 2), Balica Andreea(57 kg, U14 – locul 2), Renghea Georgiana(+63 kg, U16 – locul 1), Dragomir Mădălin(81 kg, U23 – locul 1) – CSM-LPS Craiova. Judoka se pregătesc acum pentru faza zonală a Campionatului Naţional U18, ce va avea loc la sfârşitul săptămânii în Bucureşti. Dacă vor trece de calificări, judoka craioveni vor lupta pentru medaliile naţionale „acasă”, pentru că finala Campionatului Naţional U18 se va desfăşura în Sala Polivalentă din Craiova, în perioada 6-8 februarie.

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federația Română
de Tenis de Masă
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului