Noutati

------- 26.02.2020 -------

Atleții au adus primele medalii din acest an------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu
 

 Sponsor principal al echipei feminine de tenis de masă

 


 

 

 

Pagina precedenta...

17.12.2014

     Lupte libere - Zece prezente pe podium la Cupa "Valahia"

     În preajma sărbătorilor de iarnă, luptătorii clubului nostru ce se încadrează în categoriile de vârstă copii şi cadeţi nu au avut timp de răgaz. În urmă cu câteva zile, aceştia au fost prezenţi la Târgovişte, pentru a participa la o competiţie amicală, organizată sub numele de Cupa “Valahia”. Concurenţa pentru medalii a fost una destul de strânsă, în afara luptătorilor de la CSM Craiova pe saltea fiind prezenţi sportivi de la opt cluburi cu secţii de lupte importante din ţară: CSS Mangalia, CS Mangalia, CS Steaua Bucureşti, CS 4 Bucureşti, CS Călăraşi, CS Primăria Jegălia, CSS Târgovişte, CS Amara. În total, concursul a adunat peste 100 de participanţi, majoritatea medaliaţi la campionatele naţionale rezervate copiilor şi cadeţilor, printre care şi mai mulţi luptători legitimaţi la clubul nostru. În contul CSM Craiova au ajuns zece medalii, cinci fiind de aur, patru de argint şi una de bronz. Rezultatele înregistrate de sportivii antrenaţi de Petre Banciu şi Boboşca Valentin au fost următoarele: Olimpia Gheorghe(30 kg – locul I), Mihaela Boboc(38 kg – locul III), Daniela Vârban(52 kg – locul II), Cătălin Irimia(59 kg – locul I), George Berbecaru(56 kg – locul I), Daniel Surcel(54 kg – locul II), Cosmin Boboşca(58 kg – locul I), Ştefania Priceputu(43 kg – locul II), Ana-Maria Enache(62 kg – locul I), Adelina Irimia(70 kg – locul II). În clasamentul general pe medalii, CSM Craiova a ocupat locul trei. Competiţia fiind una amicală, distincţiile nu au contat foarte mult, dar sportivii noştri au avut parte de meciuri bune la Târgovişte întâlnind adversari redutabili. „ A fost ultimul concurs din anul în curs pentru sportivii noştri, competiţie la care mă bucur că am reuşit să avem o prestaţie bună, chiar foarte bună. Chiar dacă nu a fost un concurs naţional, ci o cupă amicală, cluburile participante au venit cu cei mai buni luptători, medaliaţi la naţionale. Noi am ocupat zece locuri pe podium, un bilanţ excelent pentru sfârşitul de an, sunt foarte mulţumit de cum au decurs lucrurile la Târgovişte.”, a declarat coordonatorul secţiei de lupte libere a CSM Craiova.

09.12.2014

     Şase atleţi, în lotul României pentru europenele de cros

     FRA a anunţat lotul cu care delegaţia tricoloră se va lupta la Campionatul European de Cros(S, T, J), din acesta făcând parte şi şase atleţi ai clubului nostru. Europenele de cros vor avea loc în acest an în localitatea Samokov, aflată în ţara vecină la sud, Bulgaria, pe data de 14 decembrie. Cum clubul nostru a avut performanţe numeroase la întrecerea naţională de cros, va fi cel mai bine reprezentat din Bănie. Şase atleţi legitimaţi la CSM Craiova au fost cooptaţi în lotul României pentru europenele de la Samokov, trei dintre aceştia fiind medaliaţi individual la naţionalele de cros, Elena Moagă (Seniori F), Daniela Constantinescu (Seniori F) şi Andrei Ştefana(Seniori B), în timp ce ceilalţi trei atleţi aleşi să participe la întrecerea continentală de la sud de Dunăr, au ocupat locuri în afara podiumului, Bogdan Motogna (Tineret B), Anamaria Sima (Seniori F), şi Marius Buşcă (Seniori B). Lotul României se va reuni în dimineaţa zilei de 12 decembrie la sediul Federaţiei Române de Atletism, aflat în capitală, de unde va pleca spre Samokov cu un autocar, distanţa ce va fi parcursă până la localitatea organizatoare apreciindu-se că va dura în jur de 4-5 ore. Întregul concurs va fi susţinut pe durata unei singure zile, respectiv duminică – 14 decembrie.

08.12.2014

     SAH - Andreea Cîrlig, foarte aproape de bronz la Campionatul Mondial al Şahului Şcolar

     O jumătate de punct i-a lipsit Andreei pentru a se întoarce cu medalia de bronz de la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, susţinut în Brazilia, în perioada 26 noiembrie – 4 decembrie. Campioană în întrecerea naţională a şahului şcolar, la categoria U18, Cîrlig Andreea a reuşit un rezultat bun şi la competiţia mondială. Chiar dacă nu a resimţit bucuria unei medalii, jucătoarea legitimată la clubul nostru şi elevă la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova a fost printre şahistele de top ale întrecerii, ea terminând concursul pe locul patru, la o diferenţă aproape infimă de jucătoarea care s-a clasat pe locul trei. Într-o comparaţie cu fotbalul, departajarea între Andreea şi ocupanta ultimei trepte a podiumului a constat într-o jumătate de gol. „ Au fost şi partide grele şi partide mai uşoare, eu sunt mulţumită de prestaţia pe care am avut-o, dar, cum se întâmplă de obicei în sport, locul patru este unul amar, mai ales când diferenţa faţă de locul trei este foarte mică, cum s-a întâmplat şi în cazul meu. La finalul competiţiei am fost la egalitate cu jucătoarea ce a câştigat medalia de bronz, dar ne-a despărţit punctaverajul dacă pot spune aşa, unde ea a avut o jumătate de punct mai mult. Deplasarea în Brazilia a fost foarte frumoasă, am văzut peisaje exotice, organizatorii ne-au aranjat şi o excursie în Rio, a fost o experienţă foarte plăcută atât pe plan sportiv cât şi din punct de vedere al vizitării unei ţări precum Brazilia.”, a declarat Andreea Cîrlig, elevă la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova şi sportivă legitimată la secţia de şah a CSM Craiova. La nivel de club, sportiva este pregătită de către profesorul Georgescu Adrian, care a declarat că rezultatul Andreei realizat în Brazilia este unul deosebit, fiind totuşi o competiţie de nivel mondial. „ Mă bucur pentru Andreea că a făcut o figură frumoasă în Brazilia, deşi există o stare de amăgire că a ratat medalia de bronz la o diferenţă foarte mică. Locul patru însă la un concurs mondial nu este uşor de obţinut, trebuie să fii un sportiv bun pentru a reuşit acest lucru.”, a spus şi antrenorul Georgescu.

02.12.2014

     SAH - Argint pentru Didiliuc la senioare

     Şahista clubului nostru nu s-a întors cu mâna goală de la Campionatul Naţional de Seniori rezervat stilurilor de şah rapid, şah blitz şi şah dezlegări, organizat în perioada 28-30 noiembrie la Baia Mare. Deşi se află încă la vârsta junioaratului, Didiliuc Dariana a reuşit să îşi depăşească adversarele mai mari ca vârstă şi să urce pe treptele podiumului în proba de dezlegări. Dariana a fost devansată în lupta pentru titlu de către marea maestră Irina Bulmaga, de la Politehnica Iaşi, iar astfel a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint. Un rezultat care de altfel este lăudat de către antrenorul secţiei de şah a clubului nostru, Georgescu Adrian. „ Fiind vorba de competiţia senioarelor, este un rezultat deosebit de bun pentru Dariana, ea aflându-se încă la vârsta junioratului. A dovedit că poate să facă pasul spre performanţă în perspectivă, este o jucătoare talentată şi muncitoare, care poate ajunge departe, dacă va continua să se pregătească serios. Pe lângă medalia de la dezlegări, ea a mai obţinut şi o clasare bună la şah blitz, locul cinci, probă unde a avut de-a face cu adversare foarte grele, pe primele patru locuri clasându-se patru maestre de vârf ale şahului românesc”, a declarat Georgescu Adrian, antrenorul sportivei laureate.

18.11.2014

     SAH - Stoian, din nou pe primul loc

     Şahistul în vârstă de 11 ani de la clubul nostru a călcat încă odată pe prima treaptă a podiumului. Acum a fost vorba despre faza naţională a unui concurs de şah pentru copii, desfăşurat la Călimăneşti în perioada 9-14 noiembrie, sub denumirea renovatorului Jocurilor Olimpice Moderne „Pierre de Coubertin”. Stoian Cristian, sportiv pregătit de maestrul Georgescu Adrian, a învins aproape tot ce i-a stat în cale la categoria de vârstă sub 12 ani, încheiând competiţia cu un bilanţ de 8,5 puncte din 9 posibile. Astfel, micuţul şahist a adus la Craiova trofeul „Pierre de Coubertin”, în limitele categoriei la care a participat, fiind catalogat drept un rezultat important de către profesorul acestuia. „Rezultatul este unul foarte bun pentru Cristian, chiar dacă nu a fost un campionat naţional, concursul a reunit copii buni din ţară, iar calitatea întrecerii s-a resimţit. Este un plus pentru experienţa sa, niciodată nu strică să câştigi un trofeu, cu atât mai mult la vârste fragede când orice medalie îi bucură pe copii şi le oferă încredere. Începem uşor-uşor pregătirea pentru sezonul naţional de anul viitor, iar aceste concursuri ne ajută foarte mult.”, a declarat Georgescu Adrian, antrenorul secţiei de şah a CSM Craiova. Stoian nu este singurul şahist al clubului nostru care participă în aceste zile la competiţii, colegele sale mai mari vor avea de tras în epilogul lunii noiembrie la competiţii internaţionale şi naţionale. Cîrlig Ioana va face o vizită ţării care a găzduit de curând mondialele de fotbal şi va desemna sălaşul Jocurilor Olimpice de peste doi ani, pentru a lua parte la Campionatul Mondial Şcolar de Şah ce se va desfăşura în acest an în Brazilia, plecarea sportivei urmând să aibă loc pe data de 24 noiembrie. Cîrlig şi-a câştigat prezenţa la mondialele rezervate şahului şcolar după ce a obţinut distincţia supremă în campionatul intern, la categoria U18. La nivelul senioarelor, Didiliuc Dariana(18 ani) se va afla la sfârşitul lunii în „focurile” Campionatului Naţional de Şah, probele şah rapid, şah blitz şi şah dezlegări, concurând în perioada 28-30 noiembrie la Baia Mare. Anul trecut aceasta a urcat pe a doua treaptă a podiumului în întrecerea de dezlegări.

16.11.2014

     Campioane Naţionale fără înfrângere(CN de Cadeţi pe echipe - lupte libere)

     Sudoare, încrâncenare, ambiţie de a câştiga, toate acestea s-au reunit începând de sâmbătă dimineaţa până în jurul orei 17 în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” din Craiova, la Campionatul Naţional de Cadeţi pe Echipe la lupte libere, competiţie găzduită pe plan local de CSM Craiova, cu sprijinul autorităţilor locale. Zeci de sportivi, grupaţi în funcţie de echipa din care proveneau, s-au întrecut pe saltea sâmbătă pentru a cuceri una dintre medaliile puse pe masă, luptându-se şase echipe masculine(Dinamo Braşov, Viitorul Cluj-Napoca, CS Hunedoara - CS Petroşani, Odorheiul Secuiesc, CMS Cetate Deva-CS Petrila, CS Călăraşi - Primăria Jegălia) şi patru echipe feminine(LPS Botoşani, CS Vaslui, CS Călăraşi - Primăria Jegălia, CSM Craiova). Dacă la întrecerea băieţilor, Craiova nu a fost reprezentată de niciun club, podiumul fiind ocupat în ordine de Odorheiul Secuiesc, CSM Cetate Deva – CS Petrila şi Viitorul Cluj-Napoca, la proba fetelor, echipa noastră nu a avut rival pe saltea. Fetele pregătite de Petre Banciu, Boboşca Valentin şi Marian Dobrescu, ultimii doi fiind antrenori de la LPS Petrache Trişcu, respectiv Drobeta Turnu-Severin ce au completat formaţia CSM Craiova cu sportive de la cluburile la care activează, au dărâmat orice speranţe a adversarelor în vederea obţinerii titlului naţional, echipa din Călăraşi chiar renuţând să mai apară pe saltea la ultima întâlnire acordând prematur victoria craiovencelor, după ce au încheiat cele două meciuri disputate într-un timp foarte scurt, majoritatea confruntărilor individuale fiind câştigate prin tuş de către componentele echipei noastre. Un singur eşec a fost înregistrat în contul CSM Craiova la nivel individual, în faţa LPS Botoşani, deoarece una dintre sportive nu şi-a făcut categoria şi a pierdut prin neprezentare, însă colegele sale au recuperat mai mult decât era nevoie, impunându-se cu scorul de 9-1, în final. Împotriva CS Vaslui, formaţia clubului nostru a învins cu scorul de 9-0, iar la ultima întâlnire CSM Călăraşi a fost declarată perdantă prin forfait(10-0). Din echipa campioană, au făcut parte: Iani Cristina(40 kg), Priceputu Ştefania(43 kg), Breazu Denisa(46 kg), Vârban Daniela(49 kg), Pintilie Cristina(49 kg), Bărbulescu Mihaela(52 kg), Enache Cristina(56 kg), Iva Mădălina(60 kg), Anghel Alexandra(65 kg), Niţu Larisa(70 kg). „După etapele desfăşurate în cadrul Campionatului Naţional de Cadeţi pe Echipe ne-am clasat mereu pe primul loc, cu victorii foarte categorice. Era şi normal ca la turneul final să obţinem titlul şi tricourile de campioni naţionali. Mă bucur nespus de mult că am reuşit în ultima etapă a acestui campionat, şi la Craiova în special, să realizăm această performanţă, de a fi primii din România. A fost ultima competiţie din acest an, se încheie anul 2014 cu un succes foarte bun pentru tinerele noastre sportive, ne obligă şi mai mult pentru anul viitor, deoarece se vor ţine campionate naţional de junioare tot la Craiova, în Sala Polivalentă, undeva în luna aprilie, şi avem obligaţia să scoatem două-trei titluri naţionale. Mulţumim tuturor factorilor locali, care ne-au ajutat ca acest turneu să se desfăşoare la Craiova în condiţii foarte bune.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte libere a CSM Craiova. La jumătatea competiţiei, oficialii federaţiei române de lupte prezenţi la Craiova au oferit trei premii de excelenţă pentru directorul CSM Craiova, Sorin Manda, directoarea RAADPFL, Aurelia Filip, şi primarul municipiului Craiova, Lia- Olguţa Vasilescu, pentru merite deosebite aduse în sprijinul luptelor româneşti. „Concursul s-a desfăşurat aşa cum ne-am dorit, nu au fost probleme organizatorice, am dovedit încă odată că avem forţa şi resursele necesare să găzduim campionate naţionale la diferite discipline. Despre gestul celor din federaţie, de a ne oferi premii de excelenţă, nu pot să spun decât că mă încântă şi îmi demonstrează că ceea ce noi facem la Craiova pentru sportul românesc în general, acum particular fiind vorba de lupte, are ecou la un nivel înalt în cadrul federaţiilor de specialitate. Acest lucru ne facem să fim mândri de munca pe care o depunem şi să ne dorim să urmăm acelaşi drum, unul al promovării sportului.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

13.11.2014

     CSM Craiova organizează Campionatul Naţional de Cadeţi la Lupte Libere

     Clubul nostru va organiza o nouă competiţie de nivel naţional, acum la disciplina de lupte libere. Sâmbătă, în sala „Ion Constantinescu” din Craiova, cele mai bune echipe masculine şi feminine de cadeţi din ţară se vor întrece pentru una dintre medaliile naţionale puse în joc. Vineri vor sosi în Bănie toate cele zece echipe calificate pentru turneul final, şase la masculin(Dinamo Braşov, Viitorul Cluj-Napoca, CS Hunedoara - CS Petroşani, Odorheiul Secuiesc, CMS Cetate Deva-CS Petrila, CS Călăraşi - Primăria Jegălia) şi patru la feminin(LPS Botoşani, CS Vaslui, CS Călăraşi - Primăria Jegălia, CSM Craiova), la ora 17.00 fiind programată şedinţa tehnică, iar o oră mai târziu va avea loc cântarul oficial şi tragerea la sorţi. Cum am aminitit, vor fi prezente în total zece grupări, inclusiv formaţia ce se va lupta sub semnul CSM Craiova, marea favorită la titlul naţional în întrecerea feminină. Componenţa echipei noastre, singura din Craiova, este următoarea: Iani Cristina(40 kg), Priceputu Ştefania(43 kg), Breazu Denisa(46 kg), Vârban Daniela(49 kg), Pintilie Cristina(49 kg), Bărbulescu Mihaela(52 kg), Enache Cristina(56 kg), Iva Mădălina(60 kg), Anghel Alexandra(65 kg), Niţu Larisa(70 kg). „ Suntem pregătiţi să încheiem acest campionat naţional cu un succes suprem. Fetele vor fi motivate de faptul că vor lupta acasă, la Craiova, în faţa propriilor părinţi, prieteni, colegi, şi acest lucru le va împinge de la spate pentru a câştiga titlul naţional. Consider că suntem favoriţii competiţiei în proba feminină, am demonstrat-o în etapele precedente, unde am obţinut de fiecare dată prima poziţie. De asemenea, este bine pentru luptele craiovene că se organizează această finală de campionat naţional la Craiova, avem nevoie ca oamenii să vadă lupte pe viu, lângă saltea şi poate aşa vor veni mai mulţi copii la secţiile de lupte existente în oraşul nostru.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte libere de la CSM Craiova. De menţionat este că în urma etapelor eliminatorii, două cluburi concurente în competiţia feminină, CSS Târgovişte şi CS Atletic Roman, au fost eliminate din cauza neprezentării la ultima rundă rezervată calificării, înainte de turneul final de sâmbătă. Ca atare, au rămas doar patru echipe de fete ce se vor lupta pe saltelele amenajate în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” din Craiova. Întrecerile sunt programate să înceapă sâmbătă dimineaţa, la ora 09.00, iar finalul competiţie se preconizează că se va consuma undeva în jurul orei 16. Intrarea va fi liberă, iar toţi craiovenii simpatizanţi ai sportului sunt invitaţi să asiste la lupte. „ Iată că organizăm o nouă competiţie naţională la Craiova, tot o iniţiativă a clubului nostru, pentru că ne dorim ca prin găzduirea acestor concursuri unde sunt prezenţi sportivi din toată ţara, să redirecţionăm copiii spre plăcerea practicării unui sport. Cum am mai spus, este mult mai bine ca ei să vadă o competiţie în direct, să simtă adrenalina întrecerii, să fie atraşi de energia pe care o transmite sportul. De această dată, este vorba despre finala Campionatului Naţional de Cadeţi pe Echipe la lupte libere. Intrarea va fi gratuită, aşadar pe această cale invităm toţi craiovenii care vor să urmărească o competiţie de lupte, să vină sâmbătă la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” pentru a asista la întrecerile organizate de clubul nostru.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova. Altfel, ca invitiaţi speciali vor fi prezenţi în Bănie preşedintele federaţiei române de lupte Răzvan Pîrcălabu, secretarul general Alin Grigore, arbitrul internaţional Horvath Tiberiu, precum şi alţi oameni din cadrul federaţiei amintite.

 
11.11.2014

     Braia, bronz la ciclocros

     Tânărul ciclist al clubului nostru, Braia Vasile, s-a aflat printre sportivii premiaţi la Campionatul Naţional de Ciclocros, susţinut duminică în capitală. Cei mai buni ciclişti din ţară, la diferite categorii de vârstă, s-au adunat în Bucureşti pentru a oferi un spectacol pe roţi. Printre protagoniştii evenimentului sportiv, s-a aflat şi unul dintre cicliştii promiţători ai Băniei, în vârstă de numai 11 ani. Pe numele său Braia Vasile, micuţul ciclist a urcat pe ultima treaptă a podiumului în limitele categoriei 11-13 ani, întrecere la care a parcurs o distanţă de 2 km şi 800 de metri, având ocazia să fie premiat de celebrul canoist Ivan Patzaichin, care a fost invitat special de către organizatori. „Competiţia din Bucureşti, cea de ciclocros, desfăşurată duminică a reprezentat o experienţă foarte frumoasă pentru toţi cei care au participat. Organizarea a fost excepţională, nu au fost deloc probleme, iar concurenţa a fost puternică. Am avut şi noi un medaliat, prin Braia Vasile, care a obţinut medalia de bronz la categoria de 11-13 ani. Este foarte bun rezultatul lui Vasile, ţinând cont că a avut adversari puternici şi proba se bazează pe o intensitate deosebită, fiind o distanţă scurtă de parcurs, dar într- o viteză mai mare. În acest an şi-a încheiat competiţiile naţionale, vor urma noi concursuri abia în primăvară.”, a declarat Viorel Chiliban, antrenorul secţiei de ciclism a CSM Craiova. La aceeaşi competiţie, a fost prezent şi Theo Matican, care a participat într-o cursă specială şi la finalul concursului a fost premiat simbolic cu o medalie de aur.

10.11.2014

     Două medalii pentru micii luptători

     La sfârşitul săptămânii trecute, oraşul Târgovişte a găzduit o nouă finală de campionat naţional rezervată luptelor libere. De această dată, a fost vorba de ultimul act al competiţiei naţionale dedicate copiilor I, iar dacă vizita precedentă a luptătorilor noştri la Târgovişte nu s-a lăsat cu medalii, acum elevii lui Petre Banciu au fost ceva mai productivi. Secţia de lupte libere a CSM Craiova a cunoscut doi noi medalii în vistieră, prin Gheorghe Olimpia(30 kg), care a ajuns până în finala întrecerii dar a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de argint, şi prin Badea Ruth(37 kg) care a obţinut o medalie de bronz. Rezultate meritorii au înregistrat şi Berbecaru George(47 kg – locul V) şi Corzanu Maria(57 kg – locul V). „ A fost o competiţie bună pentru noi, ne-am întors cu două medalii, deşi personal cred că am fi putut să obţinem mai multe distincţii. Şi cei care nu au urcat pe podium au luptat bine, Berbecaru şi Corzanu au fost la un pas să intre în semifinale. Ceea ce contează este că aceşti copii capătă experienţă prin participarea la campionate naţionale şi prind mai mult curaj.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte libere din cadrul clubului nostru.

10.11.2014

     Argint cu echipele la crosul balcanic

     Atleţii clubului nostru n-au reuşit să se întoarcă cu premii balcanice în probele individuale, însă au ajutat la linia de clasament a echipelor înscrise de lotul României. Sâmbătă, la Darica(Turcia), a avut loc Campionatul Balcanic de Cros, competiţie ce a adăugat câteva medalii în vitrina federaţiei române de atletism. Ca urmare a performanţelor obţinute la campionatul naţional, patru dintre atleţii secţiei noastre de atletism au făcut parte din delegaţia tricoloră deplasată în Turcia, iar toţi patru au avut rezultate ce au contat la distincţiile adjudecate în întrecerea echipelor. Ştefana Andrei a încheiat cursa seniorilor de 10 km pe poziţia a şasea, cucerind medalia de argint împreună cu colegii săi la echipă, Moagă Elena s-a clasat pe locul cinci la individual, categoria seniori, urmată de Constantinescu Daniela – locul opt, ambele urcând pe a doua treaptă a podiumului cu echipa de senioare a României. În fine, Motogna Bogdan a trecut linia de sosire al nouălea, iar alături de echipa de tineret a obţinut tot o medalie de argint. De menţionat este faptul că Ştefana, Moagă şi Constantinescu, graţie celor amintite, s-au calificat la Cupa Internaţională de Cros de la Dubai, ce urmează a se desfăşura în 22 ianuarie.

07.11.2014

     Patru atleţi au ajuns în Turcia pentru Balcaniada de Cros

     Sâmbătă, în localitatea turcă Darica, cei mai buni atleţi simpatizanţi ai concursurilor de cros din Balcani se vor aduna pentru a-şi împărţi medaliile din acest an la Campionatului Balcanic de Cros. Lotul României deplasat de federaţia de specialitate este unul destul de numeros, din care fac parte şi patru sportivi legitimaţi la clubul nostru, ce şi-au obţinut prezenţa în Turcia după rezultatele foarte bune consemnate la Campionatul Naţional de Cros, de la Băile Felix, din urmă cu două săptămâni. Ştefana Andrei, medaliat cu argint la seniori şi Motogna Bogdan, ocupant al locului patru la tineret, vor participa la întrecerile masculine de cros de la Darica, iar în cursele fetelor vor alerga Moagă Elena şi Constantinescu Daniela, cele două atlete clasate pe prima, respectiv a doua poziţie la naţionale, categoria senioare. Delegaţia tricoloră a făcut deplasarea în Turcia de joi, urmând ca întrecerile să se desfăşoare mâine, într-o singură zi. Revenirea atleţilor români în ţară este programată pentru duminică dimineaţa, după servirea mesei.

 
06.11.2014

     Se luptă pentru medalii la Târgovişte

     Cei şase luptători calificaţi în finala Campionatului Naţional a Copiilor I, vor lupta vineri şi sâmbătă pe saltea la Târgovişte. Elevii lui Petre Banciu se vor întrece cu cei mai bun copii din ţară pentru medaliile naţionale la categoria lor de vârstă, după ce săptămâna trecută au fost primii la faza zonală, susţinută la Timişoara. Gheorge Olimpia(30 kg), Berbecaru George(47 kg), Badea Ruth(37 kg), Irimia Adina(70 kg), Enache Ana-Maria(62 kg) şi Corzanu Maria(57 kg) sunt cei şase sportivi ai clubului nostru ce vor fi prezenţi în acest weekend la Târgovişte, pentru ultimul act al naţionalelor rezervate copiilor 1. Antrenorul acestora, Petre Banciu, consideră că toţi prezintă o şansă la medalii, deoarece zona de la Timişoara ar reuni majoritatea luptătorilor buni din ţară. „ Toţi au şanse la medalii, să vedem cum vor pica în primele tururi, dacă vor lupta în compania campionilor de anul trecut sau dacă vor avea un parcurs mai uşor. Zona de la Timişoara este cam cea mai puternică din ţară şi în general acolo vin cei mai buni sportivi, cei care au şanse la podium. Suntem încrezători, acum nu mai rămâne decât să vedem la finalul competiţiei cu ce ne vom întoarce acasă.”, a declarat experimentatul antrenor Petre Banciu.

01.11.2014

     Podium complet la senioare, plus alte încă 12 medalii păstrate “acasă”

     Sâmbătă, în centrul Craiovei, s-au materializat întrecerile Cupei României la Marş(S, T, J1, J2, J3, C1), competiţie aflată pe calendarul oficial al FRA şi organizată local de către CSM Craiova, în parteneriat cu LPS “Petrache Trişcu”, DJTS Dolj şi autorităţile locale. Cursele s-au derulat începând cu ora 10.00, sportivii urmând un traseu circular cu startul din dreptul Primăriei Craiova. În total, la concurs s-au prezentat peste 70 de mărşăluitori, din toate zonele ţării. Pe “teren propriu”, sportivii clubului nostru au păstrat cam tot ce se putea “acasă”. Nu mai puţin de 15 medalii au trecut în contul CSM Craiova, dintre care trei reprezintă un podium întreg. Ştef Claudia(locul I), Enache Adriana(locul II) şi Arvatu Adriana(locul III) n-au avut rivale în proba de 10 km marş, categoria senioare, iar în clasamentul pe echipe Ştef Claudia şi Enache Adriana au obţinut primul loc, în timp ce Arvatu Adriana, Manolache Liliana şi Băţilă Alina au ocupat poziţia secundă la senioare şi prima poziţie la tineret. Aceeaşi Arvatu Adriana a contabilizat medalia de aur la tineret, Manolache Liliana a urcat pe a treia treaptă a podiumului la tineret şi s-a impus la juniori I. În competiţia junioarelor III, performerele au fost Iordache Adriana(locul II) şi Koch Anne Marie(locul III), împreună clasându-se în fruntea clasamentului la echipe în limitele aceleaşi categorii de vârstă. Cea mai mică reprezentată a clubului, Costea Elena, a fost de asemenea în lumina reflectoarelor, cu o prezenţă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la copii I. În întrecerea masculină, Manolache Ionuţ a acontat două medalii, una de aur la juniori II şi una de argint la juniori I. “ S-a încheiat şi Cupa României la Marş, eu consider că s-a desfăşurat foarte frumos, atleţii veniţi la Craiova au avut parte de o experienţă plăcută. Cum ne aşteptam, prezenţele pe podium au venit în număr mare pentru mărşăluitorii clubului nostru, chiar mai mult decât preconizasem iniţial. Am avut un podium complet la senioare, prin Ştef, Enache şi Arvatu, am dominat întrecerea feminină. Orice rezultate la nivel naţional sunt importante pentru sportivi, mai ales pentru juniori care se află încă într-o perioadă de dezvoltare şi au nevoie de încredere. Mai avem de organizat o competiţie naţională în acest an, la jumătate lunii noiembrie, de această dată fiind vorba despre Campionatul Naţional de Cadeţi pe echipe la lupte libere.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federația Română
de Tenis de Masă
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului