Noutati

------- 26.02.2020 -------

Atleții au adus primele medalii din acest an------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu


 


 

 

 

Pagina precedenta...

27.08.2014

     "Struţul", în lotul balcanic pentru DecaNation

     Şase atleţi români vor participa la interesantul concurs DecaNation, organizat sâmbătă (30 August), pe “Stade du lac du Maine” din Angers (Franţa). Competiţia, care se va desfăşura sub egida Federaţiei Franceze de Atletism, a ajuns la cea de a zecea ediţie şi este una care reuneşte atleţi din europa dar şi din Statele Unite. DecaNation este o întrecere la zece probe (masculin şi feminin), la care participă nouă team-uri şi unde se întocmeşte un clasament pe echipe. Formaţiile participante sunt Franţa (ţară care s- a aflat în fruntea ierarhiei pe medalii şi puncte la ultimele Campionate Europene de la Zurich), SUA, Germania, Rusia, Ucraina, Italia, Jamaica, o selecţionată balcanică (Albania, Armenia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia) şi una a ţărilor nordice (Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia). Este pentru a doua oară când zona balcanică are o reprezentativă, prima fiind anul trecut când reprezentanţii Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism (ABAF) au ocupat locul cinci. Anul acesta din selecţionata balcanică fac parte şase atleţi români: Alina Rotaru (săritura în lungime), Mirela Lavric (800 m), Bianca Răzor (400 m), Andreea Ogrăzeanu (100 m), Florina Pierdevară (1500 m) şi Marian Oprea (triplusalt).

27.08.2014

     Roşca, voiaj la New York

     Eşecul de la Jocurile Olimpice de Tineret nu au oprit-o pe jucătoarea noastră să ia parte în perioada următoare la turnee de anvergură pentru juniori. Ioana Roşca va răspunde unei noi provocări, de data aceasta pe pământul descoperit de Christophor Columb. Tenismena legitimată la clubul nostru va decola astăzi din capitală către New York, acolo unde se află deja în desfăşurare turneul de mare şlem al Statelor Unite, iar de săptămâna viitoare vor intra în scenă şi juniorii. Ioana vrea să uite cât mai repede forma slabă pe care a traversat-o la Nanjing, nereuşind să câştige niciun meci în probele de simplu şi dublu fete, şi va încerca să facă un turneu cât mai bun pe pământ american. „La Nanjing nu am avut comportarea pe care mi-am dorit-o în timpul jocului. Am avut evoluţii nesigure şi destul de slabe, nu caut scuze, pur şi simplu nu mi-a mers jocul. Încerc să îmi revin cât mai repede pentru că voi participa săptămâna viitoare la turneul juniorilor de la US Open şi trebuie să fiu cu moralul ridicat. Mâine(n.r azi) voi pleca din România şi duminică este programată prima rundă. Va fi cu siguranţă o experienţă interesantă şi îmi va folosi. Sper să nu dezamăgesc, cum am făcut-o în China, şi să pot trece măcar de primele runde.”, a declarat ieri Ioana Roşca. La US Open, craioveanca va participa atât în proba de simplu cât şi în cea de dublu fete, unde va face perehce cu britanica Isabelle Wallace.

24.08.2014

     Argint şi bronz la Vatra Dornei

     Atletele clubului nostru nu s-au întors cu mâna goală de la finala Campionatului Naţional de Alergare Montană, desfăşurată sâmbătă la Vatra Dornei, şi au adus în Bănie două medalii. Fetele şi-au canalizat puterile pentru a face o cursă cât mai bună, în ciuda traseului extrem de dificil stabilit de organizatori. Bronzul a fost obţinut de Niţuleasa Alina, în proba femininiă individuală, în timp ce medalia de argint a revenit echipei formate din Niţuleasa Alina, Voiculescu Alina şi Popescu Mihaela. Îmrepună cu sportivele amintite au mai alergat şi Arvatu Neli, Băţilă Alina şi Pârvu Corina, însă cele trei atlete nu au reuşit să ocupe un loc pe podium la individual, iar în clasamentul pe echipe s-au poziţionat pe locul patru. Cum spuneam, cursa a fost una dificilă pentru participanţi, deoarece au existat multe variaţii de altitudine şi terenul a fost mai mereu unul accidentat. “Nu a fost o competiţie deloc uşoară. Traseul a fost unul extenuant, în anumite momente simţeai că vrei să te opreşti. Dar aşa este la alergare montană, organismul îţi este solicitat aproape de limită, din cauza schimbărilor de altitudine şi a suprafeţei variate pe care alergi. Însă pentru noi este un rezultat foarte bun că am urcat pe podium la echipe şi pentru mine că am luat o medalie la individual, suntem mulţumite. », a declarat Niţuleasa Alina, sportiva care a contribuit la ambele distincţii obţinute de clubul nostru. „Este un rezultat foarte bun pentru noi, mai ales în condiţiile în care cursa a fost una extraordinar de grea. Pot spune fără să exagereze că este cea mai grea cursă din atletism, poate chiar din sportul românesc. Un traseu numai în vârful muntelui, trebuia să urci foarte mult. Dar fetele noastre au reuşit să depăşească acest inconvenient şi să aibă o evoluţie bună. Niţuleasa Alina s-ar putea să prindă chiar şi echipa României pentru mondiale, deoarece sportivele de pe locurile 2, 3 şi 4 au trecut linia de sosire la o distanţă scurtă şi federaţia a zis că în aceste condiţii îi vor lua pe toţi în lot.”, a declarat şi Iustinian Chirilă, antrenorul fetelor premiate la Vatra Dornei.

21.08.2014

     Două echipe la finala de alergare montană

     Sâmbătă, la Vatra Dornei, se va susţine finala campionatului naţional de alergare montană, în care clubul nostru va avea angrenate şase atlete, care vor puncta de asemenea şi în clasamentul pe echipe. Astfel, Voiculescu Alina, Niţuleasa Alina şi Popescu Mihaela vor forma prima trupă a CSM Craiova, în timp ce Arvatu Neli, Băţilă Alina şi Pârvu Corina vor fi componentele celei de-a doua echipe. Alergarea montană constă în traversarea unui traseu variat prestabilit, care de cele mai multe ori pune în dificultatea organismul sportivilor prin schimbarea altitudinii. Însă fetele noastre sunt pregătite pentru obstacolele pe care le-ar putea întâlnit în cursa de la Vatra Dornei şi merg cu încredere, în speranţa urcării pe podium, la individual sau în ierarhia pe echipe. “ Vom participa cu două echipe la Campionatul Naţional de Alergare Montană de la Vatra Dornei. Prima este formată din sportive cu experienţă, în timp ce din a doua fac parte atlete mai tinere. Fetele sunt pregătite, am încredere că pot face o cursă bună şi aşteptăm să se întoarcă cu veşti bune. Le urăm succes!”, a declarat directorul CSM Craiova, Sorin Manda.

19.08.2014

     Roşca, la prima victorie pe terenurile din Nanjing

     Se pare că norocul i-a surâs tenismenei noastre, în cele din urmă, la proba de dublu mixt. Deşi nu a reuşit să se impună în primele zile ale competiţiei, în întrecerile de simplu şi dublu fete, unde a fost eliminată încă din prima rundă, Ioana Roşca a avansat în turul secund, astăzi după-amiază, la dublu mixt. Alături de jucătorul argentinian Bahamonde Francisco, sportiva noastră a depăşit cuplul maghiar, format din jucătorii Andre Biro şi Anna Bondar. Perechea argentiniano-română a trecut în minim de seturi de tenismenii unguri, însă au avut ceva de furcă în primul parţial. Adversarii duoului Bahamonde/Roşca s-au ţinut tare în debutul meciului şi au pus probleme, setul fiind câştigat la tie-break de echipa craiovencei. În a doua secvenţă a partidei, lucrurile s-au mai degajat în favoarea perechii din care face parte Ioana Roşca, în sensul că formaţia maghiară nu a mai avut aceeaşi replică, cedând categoric cu scorul de 6-3. Turul secund pentru proba de dublu mixt este programat joi, însă nu se cunoaşte încă perechea pe care echipa Ioanei o va înfrunta. Victoria de astăzi este una importantă pentru sportiva din Bănie, deoarece îi oferă ocazia de a continua parcursul la Jocurile Olimpice de Tineret, competiţie de mare anvergură care cimentează legături între sportivi din toate colţurile lumii. „În sfârşit am reuşit să câştig un meci, aici, la Nanjing. Am fost puţin sceptică înainte de disptuarea partidei, pentru că nu mai jucasem împreună cu Francisco, dar se pare că ne- am înţeles foarte bine pe teren şi am găsit resursele pentru a ne impune. Voi încerca să joc cât mai bine în această probă, pentru că este ultima în care mai pot evolua la Nanjing şi sper să merg mai departe de turul doi.”, a declarat Ioana Roşca, după victoria de la dublu mixt.

18.08.2014

      Cîrlig şi Stanciu, pe podium la Timişoara

      Şahistele clubului nostru au bifat noi rezultate notabile, de data aceasta în cadrul unui turneu internaţional desfăşurat la Timişoara, în perioada 11- 17 august. Intitulat Festivalul Internaţional de Şah pentru copii şi juniori, competiţia găzduită de localitatea bănăţeană a reunit un număr important de practicanţi ai sportului minţii din interiorul graniţelor, dar şi din afară. Printre remarcaţii acestui turneu s-au aflat şi două sportive de la CSM Craiova, Cîrlig Andreea, la categoria U1900, şi Stanciu Georgiana, la categoria U2200. Ambele şahiste au urcat pe a doua treaptă a podiumului şi şi-au umplut vitrina cu noi medalii. Rezultatele celor două fete l-au încântat pe antrenorul secţie de şah de la CSM Craiova, Georgescu Adrian, care le-a caracterizat evoluţia de la Timişoara drept una bună spre foarte bună. „ Rezultatele fetelor de la Timişoara sunt bune, chiar spre foarte bune, ţinând cont că a fost un turneu internaţional. M-am aşteptat să urce pe podium, deoarece sunt sportive valoroase şi promiţătoare. Din păcate, Stanciu Georgiana nu a putut să participe în acest an la europene, deoarece a trebuit să se pregătească pentru admiterea la liceu şi nu a avut timpul necesar pentru a se pune la punct în vederea Campionatului European. Pentru noi sezonul de vară s-a încheiat, nu mai avem competiţii până la sfârşitul lunii.”, a declarat Georgescu Adrian.

18.08.2014

     Ioana Roşca a rămas în cursă doar la dublu mixt, la Nanjing

      Jucătoarea noastră a păşit cu stângul în primele întreceri de la Jocurile Olimpice pentru Tineret, găzduite de localitatea chineză Nanjing, în perioada 16-28 august. Este a doua ediţie a reuniunii olimpice rezervate exclusiv sportivilor tineri, iar clubul nostru este reprezentat în competiţia de tenis de câmp, prin Ioana Roşca. Însă tenismena craioveană a avut un început nefast de concurs, fiind eliminată încă din primul tur la proba de dublu fete şi cea de simplu. Alături de Ioana Ducu, jucătoarea noastră a luat startul duminică în competiţia feminină pe perechi, când au întâlnit în runda inaugurală cuplul Kenin S./Zarazua Ruckstuhlr. Tricolorele au început bine partida, cu un prim set adjudecat la pas, scor 6-1, însă au cedat, nu fără luptă, în următoarele secvenţe ale meciului. Setul doi a fost câştigat cu scorul de 7- 5 de către adversare, ca mai apoi româncele să piardă şi în super tie-break, scor 8-10. În cursul dimineţii de astăzi, au fost programate primele jocuri din turul de debut în proba de simplu fete. Ioana Roşca a picat la trageri în compania unguroaicei Stollar Fanni, care a învins-o pe jucătoarea nostră în două seturi. Tenismena din ţara vecină s-a impus în minim de seturi, cu scorul de 7-6, 6-2. Astfel, singura întrecere rămasă valabilă pentru Ioana la Nanjing este cea de dublu mixt, unde va intra în „focuri” mâine, alături de un jucător argentinian. „ Sunt puţin dezamăgită de înfrângerile suferite în primul tur. Nu mă aşteptam să ies aşa de repede din joc în ambele probe, atât la simplu cât şi la dublu fete, dar se pare că nu a fost tocmai cum plănuisem. Este un duş rece, pe care va trebui să îl depăşesc. Mai rămâne să joc la dublu mixt, alături de un tenismen din Argentina. Nu îl cunosc foarte bine, dar sper să ne înţelegem la ora jocului.”, a declarat Ioana Roşca.

17.08.2014

     "Struţul", cel mai bun român de la europene

     Europenele de atletism se vor încheia astăzi cu ultimele întreceri. Delegaţia României, prezentă într-un număr considerabil la Zurich, nu a avut o prestaţie conform aşteptărilor. Niciun atlet nu a izbutit să urce pe podium şi doar puţini au reuşit să se afle în apropierea medaliilor până la terminarea concursului, însă sunt şanse infime ca tricolorii rămaşi în competiţie să urce pe podium. Cea mai bună clasare a avut-o Marian Oprea, sportiv aflat în dublă legitimare cu CSM Craiova, care a încheiat finala probei de triplusalt pe poziţia a cincea. „Struţul” a sărit din prima încercare 16, 94 metri, rezultat ce l-a menţinut până spre sfârşitul întrecerii pe primul loc sub linia podiumului, însă acesta a fost coborât un loc mai jos la ultima serie de sărituri. Performanţa reuşită la Zurich este cea mai bună din acest sezon pentru Oprea şi îi dă speranţe atletului de origine piteşteană pentru o prezenţă la Jocurile Olimpice de la Rio. „ A fost un concurs bun, sunt mulţumit că am reuşit să îmi îndeplinesc obiectivul, adică un rezultat al sezonului. Nu am putut să urc pe podium, dar am ocupat un loc în faţă. Per ansamblu a fost o ediţie de europene reuşită pentru mine, nu am ce să îmi reproşez. Dacă aş fi obţinut şi o medalie ar fi fost extraordinar, este scopul oricărei competiţii să urci pe podium, dar nu a fost să fie.”, a declarat Marian Oprea. De la clubul nostru, au mai participat Teofilescu Alexandru şi Marius Ionescu. Primul a făcut parte din echipa de ştafetă 4x100 de metri a României care s-a oprit în runda de calificare, după ce a fugit 39, 83 sec şi s-a clasat pe poziţia a 13-a, fiind cel mai bun timp al sezonului. În această dimineaţă, a venit rândul lui Marius Ionescu să intre în lumina reflectoarelor, însă maratonistul din Bănie a întâmpinat probleme în timpul cursei, fiind forţat să încheie competiţia prematur. „ Îmi pare rău că nu am putut încheia cursa. Nu caut scuze, nu am avut ceva anume, dar pur şi simplu nu a fost ziua mea. Am simţinut că nu pot continua şi am fost nevoit să mă opresc. Nu mi-a mers, se întâmplă şi astfel de evenimente în viaţa unui sportiv şi trebuie să le depăşim. Este păcat că mi s-a întâmplat la o competiţie de anvergură, dar voi încerca să uit cât mai repede.”, a declarat Marius Ionescu.

 
12.08.2014

     „Struţul” s-a calificat în finală la Zurich

     Marian Oprea este primul sportiv de la clubul nostru care a luat startul la întrecerile europene de la Zurich. „Struţul” a sărit în jurul orei prânzului în etapa de calificări la triplusalt, de care a trecut fără probleme. Marian a reuşit o primă săritură în măsură de 16, 57 metri care l-a dus de pe locul nouă în finala probei, programată pentru ziua de joi. Atletul român a ales să nu mai efectueze şi restul de două săritură avute la dispoziţie în preliminarii, fiind îndeajuns rezultatul obţinut în prima încercare. Rusul de culoare Adams Lyukman a câştigat întrecerea calificărilor cu un rezultat de 16, 97 de metri, urmat pe poziţia a doua de francezul Compaore Benjamin(16, 83 metri) şi pe poziţia a treia de portughezul Evora Nelson(16, 82 metri).

11.08.2014

     Bronz naţional pentru Ionuţ Popescu

     Boxerul legitimat la clubul nostru şi-a trecut o nouă medalie în cont. Ionuţ Popescu a urcat pe a treia treaptă a podiumului la Campionatului Naţional de Seniori, desfăşurat înre 4 şi 9 august la Piatra-Neamţ, în limitele categoriei 81 kg. Sportivul craiovean a avut o prestaţie bună de-a lungul competiţiei, însă a pierdut în faţa unui boxer mai experimentat în faza semifinală. Cătălin Cristea, un alt oltean dar din Târgu-Jiu, l-a scos din joc pe pugilistul nostru, el urmând apoi să îşi adjudece şi finala şi să devină campion naţional. Antrenorul lui Ionuţ, Marc Dragomir, a avut cuvinte de laudă asupra evoluţiei sportivului pe care îl pregăteşte şi consideră că a fost o ediţie de campionat naţional foarte puternică, la care au luat parte mulţi sportivi medaliaţi. “ Au fost meciuri tari, în care s-au întâlnit medaliaţi, boxeri buni. Ionuţ a făcut meciuri foarte bune, dar a cedat în semifinale. Dacă treceam de acea fază aveam mari şanse la titlul de campion. Însă băiatul care l-a bătut pe Ionuţ în semifinale a câştigat şi finala. Este important că ne-am întors cu o medalie şi nu am făcut drumul degeaba”, a declarat Marc Dragomir, antrenorul lui Ionuţ Popescu.

11.08.2014

      Ioana Roşca pleacă în China

     Tenismena noastră va zbura mâine către Orient. Nu pentru o excursie sau vacanţă, ci pentru a lua parte la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing. Începând cu 16 august, a doua ediţie a întrecerilor olimpice rezervate exclusiv tinerilor sportivi îşi va deschide oficial porţile. Delegaţia României, din care face parte şi Ioana Roşca, va pleca însă de mâine spre China pentru a lăsa timp proceselor de aclimatizare să se desfăşoare. Jucătoarea noastră va fi una dintre cele două tenismene care vor reprezenta România la Nanjing, cealaltă fiind Ioana Ducu. Cele două vor face pereche în proba de dublu feminin, iar pe lângă întrecerea de simplu şi dublu feminin, Roşca va participa şi la dublu mixt, unde va juca alături de un tenismen argentinian. Competiţia de tenis de câmp va debuta la Nanjing pe 17 august, cu primele runde din întrecerea individuală a băieţilor şi cea de dublu a fetelor. Ioana este entuziasmată de prezenţa la Jocurile Olimpice de la Nanjing şi speră să reuşească un turneu cât mai bun. „ Am emoţii pentru plecarea în China. Va fi o competiţie cu foarte mulţi sportivi, atmosfera va fi cu siguranţă una extraordinară. Este bine că plecăm cu cinci zile înainte pentru că avem nevoie de timp să ne obişnuim cu fusul orar şi clima din acea regiune. Nu mă gândesc la câştigarea trofeului, va fi greu, dar sper totuşi să ajung cel puţin în sferturi la una dintre probele la care particip. Sunt la un nivel bun cu pregătirea, mă simt în formă. Mă voi concentra pe propiul joc, sper să evoluez cât mai bine, va fi un turneu foarte interesant.”, a declarat Ioana Roşca, înainte de plecarea spre capitală de unde va decola în cursul zilei de mâine împreună cu delegaţia tricoloră.

06.08.2014

     Toboşaru Sandu, în cantonament la centrul olimpic de box

     Titlul de campion naţional obţinut anul acesta la categoria juniori, l-a adus pe Toboşaru în vizorul antrenorilor de la lotul naţional. Boxerul nostru a avut în ultimii ani o evoluţie considerabilă şi în această primăvară a ajuns la vârful carierei sale de până acum, cucerind prima medalie de aur la un campionat naţional. În familia pugilistului, sportul „gentlemanilor” este la el acasă. Unchiul său este un fost boxer de performanţă, care s-a ţinut scai de nepotul său să practice acest sport cu toată inima. Fapt ce s-a şi întâmplat, munca juniorului reflectându-se în performanţele sale din ultimul timp. Truda de la antrenamente i-a fost răsplătită, pe lângă titlul de campion naţional, şi cu oportunitatea de a se pregăti alături de cei mai valoroşi boxeri români, la ora actuală. Începând cu 1 august, Toboraşu a fost cooptat în lotul olimpic de la Reşiţa şi se antrenează sub comanda tehnicienilor Traian Georgea şi Mărcuţ Ion. Antrenorul său de la Craiova, Joiţa Ion, este de părere că selecţionarea sa printre cei mai buni boxeri din ţară este recompensa muncii sale din toţi aceşti ani şi dorinţa lui de a face performanţă în acest sport atât de greu, dar şi spectaculos. „ Anul acesta s-au format două centre olimpice, la Reşiţa şi Brăila. După campionatul naţional de juniori, unde Toboraşu a ieşit campion naţional, antrenorii care se ocupă cu pregătirea boxerilor la centrul de la Reşiţa, mi-au spus că vor să îl ia şi pe el din vară. M-am bucurat mult când a venit convocarea pentru acest băiat, deoarece este un sportiv foarte muncitor şi merită să fie alături de elita României în materie de box. Va fi o experienţă foarte bună pentru el, care îi va da mai multă încredere. Sper să se comporte adecvat şi să se pregătească la nivelul cerut de antrenorii lotului olimpic.”, a declarat Joiţa Ion, antrenorul sportivului de la CSM Craiova. De asemenea, şi la nivelul conducerii clubului au fost reacţii pozitive, directorul CSM Craiova declarând că este o veste excelentă atât pentru sportiv cât şi pentru club. „ Toboşaru este un boxer de viitor, prin titlul naţional obţinut anul acesta a demonstrat că poate face performanţă. Convocarea sa pentru centrul olimpic reprezintă rodul rezultatelor şi a muncii sale de la antrenamente şi în acelaşi timp reprezintă o veste bună şi pentru clubul nostru deoarece ne arată că suntem pe căi drepte la majoritatea secţiilor sportive pe care le deţinem.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

03.08.2014

     Ioana Roşca, decisivă pentru România în sferturile Euro SummerCup

     Naţionala feminină de tenis de câmp U18 a obţinut ieri după-amiază calificarea în semifinalele European Summer Cup, turneu desfăşurat în localitatea franceză Granville. Tricolorele, printre care se regăseşte şi sportiva noastră Ioana Roşca, au trecut în sferturile de finală de principala favorită la trofeu, echipa Cehiei. După ce Ruse Gabriela a cedat în primul meci în faţa Simonei Heinova, scor 6-2, 6-2, Ioana Roşca a egalat situaţia la unu, învingând-o pe Miriam Kolodziejova în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6- 2. Bătălia finală s-a dat la partida de dublu, în care cuplul de succes Roşca/ Ducu a defilat în faţa duoului ceh Heinova/Melounova, scor 6-2, 6-3. O victorie foarte importantă a româncelor care astfel au scos din cărţi cea mai puternică echipă din competiţie, având mari şanse acum să se lupte pentru trofeu, dacă vor trece în această după-amiază de faza semifinală, unde vor întâlni naţionala Slovaciei. După izbânda de ieri, Ioana Roşca s- a declarat foarte fericită de reuşita sa şi a colegelor sale şi a punctat că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a se întoarce victorioase de la competiţia europeană. „ Toate trei suntem foarte fericite în acest moment. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu în sferturi, am avut şi puţin ghinion dacă putem spune aşa că am picat tocmai cu favorita numărul unu. Dar se pare că tot răul a fost spre bine şi am gestionat partida în favoarea noastră. Ar fi o performanţă nemaipomenită pentru noi să câştigăm turneul european. Vom da tot ce putem pentru a cuceri trofeul, suntem motivate şi concentrate să ajungem în finală.”, a afirmat Ioana Roşca.

03.08.2014

      Ioana Roşca s-a calificat la turneul final al Summer Cup cu lotul României

     Campionatul European pe echipe de juniori, cunoscut sub numele de Summer Cup, o competiţie asemănătoare Fed Cup, care se dispută interţări, şi-a încheiat faza de calificare din zona din care face parte şi România, întrecerile desfăşurându-se chiar pe teritoriul ţării noastre. Competiţia este împărţită în trei categorii – U14, U16 şi U18 – iar la ultima limită de vârstă o componentă a echipei tricolore a fost şi Ioana Roşca. Sportiva noastră a luptat alături de Ruse Gabriela şi Ioana Ducu, în perioada 30 iulie – 1 august, la Arad, pentru un loc la turneul final al campionatului continental. Calificarea în finala întercerilor de calificare aducea automat şi prezenţa la următoarea fază a competiţiei, lucru ce româncele l-au reuşit. Tricolorele au trecut peste faza sferturilor şi au intrat direct în semifinale, unde au întâlnit echipa Ucrainei. Graţie victoriilor de la simplu ale Ioanei Roşca în partida cu Veksler Maryna(3-6, 7-5, 6-2) şi Gabrielei Ruse în jocul cu Sliusar Kateryna(6-2, 6-7(8), 7-5), România a avansat în ultimul act şi tichetul pentru finala campionatului european se chitise bine în buzuranul delegaţiei tricolore, astfel încât rezultatul din ultimul joc de la Arad nu a mai contat. Deşi au fost cotate cu prima şansă la câştigarea turneului preliminar, româncele nu au reuşit să se impună în faţa sârboaicelor, echipa plasată pe locul secund în lista capilor de serie, fiind învinse la meciul de dublu şi într- unul dintre cele două jocuri de simplu. Experienţa a fost una interesantă pentru jucătoarea clubului nostru şi aceasta se bucură că a putut ajuta România în direcţia calificării la turneul final. „ A fost o competiţia scurtă dar frumoasă. Am jucat doar două meciuri, deoarece au fost şase echipe în total, iar noi am trecut peste faza sferturilor fără să jucăm şi am intrat direct în semifinale. Ar fi fost mai frumos să câştigăm şi jocul din finală, cel cu Serbia, dar este important că am reuşit să ne calificăm pentru turneul final. Suntem motivate să avem o evoluţie mai bună la competiţia finală, sperăm să luăm o medalie.”, a declarat Ioana Roşca.

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federatia
Ecvestra
Romana
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului