Noutati

------- 26.02.2020 -------

Atleții au adus primele medalii din acest an------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu
 

 Sponsor principal al echipei feminine de tenis de masă

 


 

 

 

Pagina precedenta...

31.07.2014

     Lozan şi Bălmău, la naţionalele de J2

     În acest weekend, la Bucureşti, se va consuma şi ultima finală de campionat naţional din sezonul competiţional al federaţiei române de atletism, cu excepţia celor de maraton, cros sau alergare montană. Competiţia îi va avea în prim-plan pe atleţii care se încadrează în vârsta impusă de categoría juniorilor II. CSM Craiova va fi reprezentat la concursul din capitală de doi sportivi. Dragoş Bălmău va lua parte la întrecerile “probei” regină a atletismului, cea de 100 de metri, precum şi la sprintul prelungit, probă care însumează 200 de metri. Lozan Radu va alerga de asemenea în seriile întrecerii de 200 de metri, dublând participarea cu o prezenţă la linia de start şi în proba de 400 de metri. “ Sâmbătă şi duminică la Bucureşti va avea loc şi ultimul campionat naţional de atletism pentru juniori şi seniori din acest an, referindu-ne strict la competiţiile naţionale care reunesc toate probele atletismului. Clubul nostru va trimite doi sportivi, Lozan Radu şi Bălmău Dragoş. Nu vrem să punem presiune pe copii şi să le impunem anumite obiective. Avem încredere că pot face un concurs bun şi le ţinem pumnii pentru o prezenţă pe podium.”, a declarat directorul CSM Craiova, Sorin Manda.

30.07.2014

      (Şah) Opt medalii la naţionalele pe echipe de juniori

     Campionatul Naţional pe echipe de juniori s-a încheiat cu o nouă reuşită în bilanţul şahistelor noastre. Sportivele legitimate la CSM Craiova au dat încă odată dovadă de măiestrie pe tablă şi au fost în lumina reflectoarelor la competiţia desfăşurată pe teritoriul Moldovei. În perioada 24 iulie – 30 iulie, la Iaşi, s-au întâlnit cele mai bune echipe de juniori din ţară. Întrecerile s-au derulat pe şapte categorii, de la 8 până la 20 de ani, şi s-au susţinut trei probe, şah clasic, şah rapid şi şah blitz. Clubul nostru a avut înscrise echipe numai în limitele a trei categorii, respectiv U16, U18 şi U20, care au concurat la toate cele trei ramuri ale şahului. Premiile au curs în toate direcţiile şi nicio echipă nu a rămas fără cupe, totalul medaliilor atingând cota opt, dintre care una este de aur, cinci de argint şi două de bronz. Cele mai multe medalii au fost obţinute de fetele U16 şi U18, care au urcat de trei ori pe podium. La şah clasic, echipa cu jucătoare sub 16 ani, în componenţa căreia a intrat Stanciu Georgiana, Tobă Andreea şi Davidescu Miruna, a adus acasă o medalie de argint, iar colegele lor de la U18, trupă formată din Cîrlig Andreea, Floroiu Ioana şi Stanciu Maria, au revendicat distincţii de aceeaşi culoare. În cadrul probei de şah rapid, a fost spartă gheaţa de către componentele formaţiei U16 şi a venit titlul naţional. De menţionat este că la această întrecere liniile echipei au suferit modificări, în sensul că Stanciu Georgiana a fost « promovată » la formaţia U20, intrând în schemă la U16 rezerva Angheluţă Diana. Tot la şah rapid, echipele de U18 şi U20(Stanciu Georgiana, Floroiu Ioana şi Stanciu Maria) au acontat câte o medalie de argint, iar la şah blitz toate cele trei echipe din Bănie au urcat pe treptele podiumului, colectând două medalii de argint(U16 şi U18) şi o medalie de bronz(U20). Bilanţul final al rezultatelor a fost pe măsura aşteptărilor pentru antrenorul fetelor, Georgescu Adrian, care a caracterizat performanţele reuşite de elevele sale la Iaşi drept unele scontate. „ Ne aşteptam să obţinem medalii, cum am spus şi înainte de competiţie, la întrecerile de fete am fost printre primele cluburi din ţară în ultimul timp. Am plecat cu încredere la Iaşi şi ne-am întors cu opt medalii. Un total bun, care ne mulţumeşte. Se vede munca fetelor de la antrenamente, ceea ce este bine. La categoria U20 am avut o evoluţie mai slabă, dar este de înţeles, deoarece fetele nu au mai jucat de doi ani într-o competiţie naţională pentru că au trebuit să se concetreze pe partea şcolară şi au avut de trecut mai multe examene.”, a declarat Georgescu Adrian, antrenorul secţiei de şah din cadrul CSM Craiova.

29.07.2014

      Theo Matican, ghinionist la etapa de cupă mondială din Spania

     Sportivul craiovean a participat de curând la o nouă competiţie internaţională de ciclism rezervată persoanelor cu dizabilităţi. “Călare” pe triciclul său, Theo a luat parte la etapa de Cupă Mondială desfăşurată în Segovia, Spania. Timp de trei zile, în perioada 25-27 iulie, cei mai buni paraciclişti din lume s-au întrecut pentru primele poziţii, care să le aducă noi puncte în clasamentul mondial. Theo a început destul de bine competiţia şi s-a clasat după prima probă, cea de contratimp, pe locul 15. Însă ghinionul avea să îi apară în cale la cea de-a doua întrecere. Theo a suferit din nou un accident în timpul cursei şi a căzut de două ori la rând. Dar, în ciuda evenimentelor nefericite, experienţa a fost una interesantă pentru sportivul nostru, care s-a simţit bine concurând pe drumurile din Spania. “ Am terminat proba de contratimp individual pe 15 şi la a doua probă am suferit probleme tehnice, glumind puţin. În timpul cursei, furtunul de la bidonul de apă i-a intrat de două ori în spiţe şi l-a doborât la pământ, în momentul în care ajunsese pe locul zece. Nu este o dramă, se întâmplă şi astfel de evenimente în viaţa unui sportiv, nu pot fi ocolite. Este bine că nu s-a accidentat grav, a scăpat doar cu câteva zgârieturi. Competiţia a fost foarte frumoasă în cele din urmă, Theo s-a simţit bine şi asta contează. Am avut parte de o experienţă memorabilă, mai ales că pe drumul spre Segovia am rămas blocaţi două zile la Torino, din cauza unor probleme la maşină. Am ajuns mai târziu şi iniţial un au vrut să ne mai primească, dar au înţeles situaţia şi ne-au lăsat să participăm.”, a declarat Sorin Matican, tatăl lui Theo.

28.07.2014

     Oprea şi Teofilescu, performerii clubului la Balcaniadă

     Pentru prima oară după mulţi ani de pauză, o ediţie a Campionatelor Balcanice de Seniori s-a consumat pe teritoriul României. Mai precis, sâmbătă şi duminică pe stadionul “Trivale” din Piteşti, s-au întâlnit atleţii reprezentativi pentru 15 ţări din Balcani. Delegaţia tricoloră s-a ridicat la înălţime şi a cucerit cele mai multe medalii dintre toate statele participante. La contorul excelent al României, au contribuit şi doi sportivi legitimaţi la CSM Craiova. Marian Oprea şi-a încântat concitadinii cu săriturile sale de aur şi a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. În prima zi, “Struţul” nu a avut rival în proba de săritură în lungime, în care s-a impus după o primă încercare care a măsurat 7, 78 metri, fiind cel mai lung “zbor” al întrecerii. În cadrul celei de-a doua reuniuni, Oprea s-a descătuşat în proba ce l-a ridicat pe culmile atletismului internaţional, cea de triplusalt. Cu o săritură de 16, 77 metri, acesta a acontat încă un titlu balcanic. “A fost o competiţie frumoasă, însă am văzut un nivel mai slab decât mă aşteptam. Nu sunt foarte mulţumit de rezultatul de la lungime, mi-am propus să sar ceva mai mult ca să pot îndeplini baremul pentru europene. Rămân medaliile de aur care îţi acordă o senzaţie plăcută la orice competiţie. Nu am mai concurat aici(n.r Piteşti) din copilărie, exceptând naţionalele de săptămâna trecută, a fost o experienţă frumoasă. Acum urmează europenele de la Zurich şi sper să intru în primii şase.”, a declarat Oprea. Cel de-al doilea atlet legitimat la CSM Craiova care s-a încununat cu medalia supremă a fost Alex Teofilescu. Sprinterul a făcut parte din echipa de ştafetă 4x100 de metri, alături de Codreanu Alexandru, Terpezan Alexandru şi Cîmpeanu Marian, trupă ce a reuşit să îşi păstreze titlul balcanic, după ce anul trecut au cucerit aceeaşi medalie în Bulgaria, pe atunci un component al echipei fiind şi Dănuţ Ceici, atletul craiovean care a fost forţat în primăvara acestui an de un accident de maşină să ia o pauză de la activitatea sportivă. La Campionatele Balcanice ce au avut loc sâmbătă şi duminică în Piteşti, au mai participat şi soţii Sorescu în probele de aruncări, însă aceştia nu au reuşit să urce pe podium. Cosmin Sorescu a ocupat poziţia a şasea la aruncarea ciocanului, în timp ce consoarta sa, Ileana Sorescu, a ratat de puţin medalia de bronz, clasându-se pe locul patru la aruncarea discului.

27.07.2014

      Ioana Roşca a ieşit din sferturi la Campionatul European de Juniori

     Jucătoarea noastră a cedat în faza sferturilor de finală la Campionatul European de Juniori, organizat în perioada 21-27 iulie la Klosters(Elveţia). După câteva victorii uşor adjudecate şi o evoluţie bună, vineri, când a venit rândul sferturilor, Ioana şi-a ieşit din mână şi nu a mai repetet prestaţiile precedente, în faţa spanioloaicei Sorribes-Tormo. Pe terenurile elveţiene, jucătoarea din peninsula Iberică a dat peste cap calculele organizatorilor, care nu îi oferiseră un loc pe lista capilor de serie, în schimb ce craioveanca era catalogată drept a şasea favorită la trofeu, şi s-a impus în două seturi împotriva Ioanei Roşca, ambele câştigate de iberică cu scorul de 6-3. Astfel, jucătoarea legitimată la CSM Craiova a încheiat un campionat european de la care avea speranţe să repete performanţa de anul trecut, când s-a încununat cu titlul de vicecampioană europeană, dar până la urmă este de înţeles o „bătaie în retragere” după oboseala acumulată în urma numeroaselor turnee la care Ioana a jucat în ultima perioadă, unele solicitante. Aşteptări mari existau şi în întrecerea de dublu, unde tenismena din Bănie a făcut pereche cu Ioana Ducu, reeditând echipa care a fost invincibilă la Paris, şi erau principalele favorite la trofeu, însă tricolorele au ieşit din competiţie tot în faza sferturilor, fiind învinse de perechea maghiară Lilla Barzo – Anna Bondar, a şasea în lista capilor de serie, cu scorul de 6- 2, 3-6, 10-4(super tie-break). „ Sunt dezamăgită că am pierdut în sferturi, după ce începusem bine competiţia. Am avut aşteptări mai mari de la mine, dar din nefericire nu am putut să repet performanţa de anul trecut. Nu ştiu de ce nu am reuşit să mă prezint la fel de bine în faza sferturilor ca în primele meciuri, nu caut scuze, am pierdut pe mâna mea şi trebuie să accept eşecul. Am ratat calificarea şi în proba de dublu, nu a fost deloc un turneu reuşit, dar încerc să trec peste cât mai repede şi să pregătesc mai bine viitoarele competiţii.”, a declarat Ioana Roşca, care în luna august va lua parte la Jocurile Olimpice pentru juniori, din China.

24.07.2014

     Patru sportivi ai CSM Craiova participă la Balcaniada de seniori

     Dacă săptămâna trecută, Piteştiul a fost gazda finalei Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret, în acest weekend se pregăteşte pentru ceva mai mult. Sâmbătă şi duminică, pe acelaşi stadion unde în urmă cu o săptămână sportivii craioveni cucereau o sumedenie de medalii, se vor întrece cei mai buni atleţi din Balcani. De un timp îndelungat, România nu a mai fost ţara gazdă a Campionatelor Balcanice de Atletism şi faptul că ediţia din acest an se va materializa pe teritoriul ţării noastre este o reuşită pentru federaţia română de atletism. Balcaniada atletică a ajuns la ediţia cu numărul 73, iar oficialii forului de conducere din România au ales moderna bază sportivă din „Trivale” pentru desfăşurarea întrecerilor. Astfel, oraşul Piteşti se va afla timp de două zile în „flăcările” Balcanilor, deoarece sute de atleţi din peste 10 ţări se vor reuni în reşedinţa judeţului Argeş pentru a oferi un adevărat spectacol sportiv. Printre protagoniştii delegaţiei tricolore se află şi patru atleţi care fac parte din echipa clubului nostru. Multiplii campioni naţionali, soţii Sorescu, în probele de aruncări, Marian Oprea la săritura în lungime, precum şi sprinterul Teofilescu Alex, în echipa de ştafetă 4x100 m, şi-au obţinut dreptul de a partipica la Balcaniada de la Piteşti şi au fost selectaţi în lotul României pentru această competiţie. Conducerea clubului le este alături şi le urează mult succes. „ După ce s-a încheiat o ediţie a Campionatelor Naţionale plină de suspans şi emoţii, urmează o nouă competiţie importantă de atletism pentru România, Balcaniada. Reuniune pe care ţara noastră are ocazia să o găzduiască după mulţi ani de pauză. Este sănătos pentru atletismul autohton că s-au găsit fondurile necesare şi a existat bunăvoinţa la nivelul conducerii ca întrecerea balcanică de seniori să îşi afle câştigătorii ediţiei cu numărul 73 pe teritoriul ţării noastre, avem nevoie de cât mai multe concursuri de anvergură pentru a aduce copiii la stadion. Va fi cu siguranţă un eveniment foarte interesant, intens şi bine organizat. Clubul nostru va avea angrenaţi în curse patru sportivi, Cosmin Sorescu, Ileana Sorescu, Marian Oprea şi Teofilescu Alex. Atleţi de calitate şi foarte experimentaţi, care ştiu cu se mănâncă sportul la nivel internaţional. Suntem siguri că nu vor dezamăgi şi vor obţine rezultate bune pentru delegaţia tricoloră. Le ţinem pumnii pentru o prezenţă pe podium şi îi aşteptăm acasă cu veşti bune.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

24.07.2014

     Ioana Roşca, pas important spre finala din Elveţia!

     Parcursul jucătoarei noastre continuă să fie fără greşeală pe terenurile din Klosters, în derularea Campionatului European de Juniori. În această dimineaţă, s-au consumat partidele din turul patru, fază în care Roşca s-a calificat fără probleme după două victorii categorice. Craioveanca şi-a mai trecut în cont o izbândă în Elveţia, obţinându-şi accesul către sferturile de finală. Ioana a depăşit-o pe italianca Bianca Turati, favorita numărul 11, în două seturi, ambele adjudecate cu scorul de 6-4. Astfel, jucătoarea noastră se apropie cu paşi repezi de finala turneului european, ceea ce ar însemna o performanţă de luat în seamă pentru tenisul craiovean, mai ales că ar fi al doilea an conscecutiv pentru Ioana în care va fi prezentă în ultimul act al întrecerilor europene de juniori. Un rezultat care nu stă la îndemâna oricărui sportiv. În fine, în faza sferturilor, ce este programată pentru ziua de mâine, Roşca va întâlni câştigătoarea dintre spanioloaica Sara Sorribes Tormo şi bielorusa Iryna Shymanovich(4). În proba de dublu, perechea tricoloră, formată din Ioana Roşca şi Ioana Ducu, a acces în turul trei, după ce a surclasat echipa cipriotă cu o victorie categorică în două seturi, scor 6-3, 6- 0. Pentru calificarea în sferturi, româncele vor trebuie să treacă de cuplul norvegian, Alexandra Borg/Melanie Stokke(16), meciul urmând să se desfăşoare în această după-amiază. Atât reuşita de la simpul cât şi cea de la dublu au încărcat-o pe Ioana cu încredere şi este extrem de motivată să lupte pentru un loc în finală. „ M-am calificat în sferturi şi asta este cel mai important. Despre meci pot spune că adversara mi-a pus ceva probleme, nu a fost o partidă uşoară. Dar am ţinut bine ritmul şi nu am lăsat-o să domine. Am făcut un joc bun şi asta îmi dă încredere, mai am de trecut două hopuri până în finală şi voi încerca să reuşesc acest lucru. La dublu, a fost un prim joc destul de accesibil, am câştigat fără mari emoţii. Suntem principalele favorite şi trebuie să ne valorificăm poziţia. Ţintim trofeul, dar mai sunt multe meciuri până să ne îndeplinim obiectivul.”, a declarat Ioana Roşca.

22.07.2014

     Trei echipe de şahiste se vor lupta pentru medalii la Iaşi

     Elevele maestrului Georgescu sunt pregătite pentru a lua startul într-o nouă competiţie naţională. De data aceasta, întrecerile nu se vor desfăşura individual, ci concursul este unul pe echipe, iar fiecare sportiv va contribui cu propriul rezultat la indicele trupei din care face parte. Clubul nostru va trimite pentru Campionatul Naţional pe echipe de juniori un număr de trei formaţii, numai în probele feminine. Cele mai tinere reprezentante ale noastre vor fi şahistele U16(Juniori 2), echipă care este compusă din Stanciu Georgiana, Tobă Andreea şi Davidescu Miruna, plus rezerva Angheluţă Raluca. La categoria U18(Juniori 1), Cîrlig Andreea, Didiliuc Dariana şi Ciocan Clara vor forma trioul care va încerca să se întoarcă cu una dintre medaliile puse în joc la Iaşi, în timp ce la U20(Tineret) vor participa Bratu Andreea, Floroiu Ioana şi Stanciu Maria. Campionatul Naţional pe echipe se constituie din trei pobe: şah practic, şah rapid şi şah blitz; trupele noastre urmând să concureze la toate întrecerile. Competiţia organizată în regiunea moldovei va debuta joi, 24 iulie, şi se va încheia săptămâna viitoare, pe 30 iulie. Delegaţia CSM Craiova va pleca spre Iaşi în această seară, “dopată” cu încredere şi optimism. “ Este o competiţie unde avem şanse bune la medalii. De mulţi ani, pot spune că suntem printre liderii întrecerilor naţionale la fete şi asta pentru că tot timpul am avut sportive valoroase. Vor fi trei probe, şah practic, şah rapid şi şah blitz. Noi vom participa la toate trei, cu echipe la categoriile U16, U18 şi U20. Mergem cu încredere şi nu cred că ne vom întoarce cu mâna goală.”, a declarat Georgescu Adrian, antrenorul secţiei de şah.

20.07.2014

      Ioana Roşca a plecat de la Galaţi direct în Elveţia pentru europenele de juniori

     Cea mai importantă competiţie aflată pe calendarul intern al Federaţiei Române de Atletism este pe cale să îşi afle câştigătorii ediţiei din acest an. Forul de conducere a fenomenului atletic autohton a ales în această vară ca gazdă pentru finala Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret oraşul Piteşti. Întrecerile se vor desfăşura mai exact pe celebrul stadion din “Trivale”, în perioada 19-20 iulie. Cei mai valoroşi atleţi din ţară se vor afla în acelaşi loc timp de două zile pentru a-şi împărţiile medaliile naţionale la o nouă ediţie, anunţându-se un festival atletic plin de energie şi încrâncenare. Concurenţa pentru locurile de pe podium a fost şi continuă să fie acerbă la naţionalele României, ţara tricoloră având o tradiţie vastă în domeniul atletismului. CSM Craiova, reprezentând unul dintre cluburile fanion ale ţării noastre la această disciplină, va avea o participare numeroasă la competiţia de la Piteşti, nu mai puţin de 22 de atleţi urmând să ia parte la întreceri. Astfel, Marian Oprea(triplusalt şi lungime), Sorescu Cosmin(ciocan), Sorescu Ileana(disc), Florea Alin(10000 m), Marius Ionescu(10000 metri), Teofilescu Alexandru(100 m, 200 m), Ion Daniel(3000 m obstacole), Rotaru Aurel(3000 m obstacole), Motogna Bogdan(1500 m, 5000 m), Coandă Sorin(400 m, 400 mg), Bobolicioiu Cezar(800 m, 1500 m), Lozan Radu(400 m, 200 m), Pîrvu Corina(10000 m, 5000 m), Buşcă Marius(10000 m, 5000 m), Mitita Gabriel(100 m, 200 m), Ştefana Andrei(3000 m obstacole, 5000 m), Iureş Octavian(100 m), Andrei Daniel(400 m, 800 m), Constantinescu Daniela(1500 m, 5000 m), Sima Ana- Maria(800 m, 1500 m), Piţigoi Ioan(100 m, 200 m) şi Roşca Andreea(1500 m, 5000 m) vor încerca să îşi treacă numele pe lista premianţilor din acest an la naţionalele de seniori şi tineret. Cele mai mari şanse la titluri o au sportivii consacraţi ai clubului, precum Marian Oprea, soţii Sorescu sau Marius Ionescu, însă toţi atleţii sunt motivaţi în vederea adjudecării uneia dintre medaliile puse la bătaie, existând premise bune pentru ca delegaţia clubului nostru să se întoarcă de la Piteşti cu un număr generos de distincţii. “ A venit momentul mult aşteptat de toţi cei implicaţi în atletismul românesc, finala Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret. Va fi o reuniune atletică importantă pentru noi în acest an, deoarece am reuşit să legitimăm sportivi valoroşi din ţară, pe lângă cei care făceau deja parte din club, şi suntem nerăbdători să vedem rezultatele. Preconizăm că vom obţine cel puţin opt-zece medalii şi spun acest lucru deoarece avem atleţi de calitate care se luptă cu şanse reale pentru un loc pe treptele podiumului. Dorim să depăşim performanţele înregistrate anul trecut şi am încredere că vom reuşi.”, a declarat directorul CSM Craiova, Sorin Manda. În afara probelor individuale, sportivii noştri vor fi angrenaţi şi în întrecerile masculine de ştafetă, 4x100 şi 4x400 metri, echipele urmând să fie definitivate la ora concursului.

18.07.2014

     Competiţia finală, dăm totul pentru medalii!

     Jucătoarea noastră şi-a încheiat aventura la turneul ITF de la Galaţi, dotat cu pemii totale în valoare de 10.000 de dolari, sâmbătă. Ioana a fost învinsă în penultimul act al competiţiei de către prima favorită la câştigarea trofeului, localnica Patricia Ţig. În ciuda unei evoluţii bune, tenismena craioveană nu a putut trece de liderul capilor de serie în proba feminină şi să aibă o şansă la adjudecarea trofeului. Roşca a pierdut primul şi ultimul set, scor 7-6(5), respectiv 7-5, şi s-a impus numai în setul doi, scor 6-4, insuficient pentru a realiza o nouă calificare. Turneul de pe pământ românesc a fost un excelent „încălzitor” pentru competiţie europeană la care urmează să participe Ioana. Jucătoarea noastră s-a urcat în primul avion care avea destinaţia Zurich, imediat după eliminarea suferită la Galaţi, şi a ajuns în seara de sâmbătă în localitatea Klosters, acolo unde se va ţine în perioada 21-27 iulie Campionatul European de Juniori, la tenis. Ioana va lua startul în runda inaugurală mâine, la categoria U18, adversara pe care o va întâlni urmând să o cunoască în decursul serii de azi. „ Am fost aproape să prind finala la Galaţi, am jucat bine în semifinale, dar nu am avut forţa necesară să înving. Nu sunt suparată, a fost un turneu bun care mi-a dat încredere pentru europenele de juniori, din Elveţia. Sper să pot repeta performanţa de anul trecut, când am devenit vicecampioană europeană la U17, ar fi un rezultat extraordinar pentru mine. Mă simt bine, am o formă bună, şi aştept să înceapă competiţia din Elveţia.”, a declarat Ioana Roşca, înainte de plecarea în Elveţia.

17.07.2014

     Ioana Roşca, în semifinale la ITF Galaţi!

     Jucătoarea noastră a trecut în această dimineaţă de sferturile competiţiei de la Galaţi, după ce a avut un parcurs fără cusur în fazele precedente. Ioana a început cursa la Trofeul Municipiului Galaţi miercuri şi a făcut-o într-o manieră de învingătoare. Tenismena craioveană a depăşit-o în două seturi pe Ştefana Andrei, în runda inaugurală, scor 6-2, 6-4, şi în a doua zi a competiţiei Ioana a „împuşcat” o nouă victorie, în turul doi, victima fiind de data aceasta favorita numărul cinci a turneului, Raluca Platon, care a fost îngenuncheată de sportiva noastră în minim de seturi cu un scor usturător, 6- 1, 6-1. Astăzi, a venit rândul unei noi jucătoare aflate pe lista capilor de serie să cadă pradă formei excelente prin care trece Roşca. Concitadină cu tenismena clubului nostru, Elena Bogdan, cotată cu a patra şansă la câştigarea trofeului, a fost scoasă din cărţi din faza sferturilor de către Ioana, după încă o victorie „fulger” a sportivei noastre, scor 6-3, 6-3. Prin această izbândă Roşca şi-a îndeplinit în mare parte obiectivul fixat pentru turneul de la Galaţi, acela de a avansa cel puţin în runda semifinală, dar aceasta va încerca pătrunderea în ultimul act, chiar dacă va întâlni prima favorită a competiţiei în etapa predecesoare finalei, Patricia Tig. Meciul din semifinale se va disputa mâine(sâmbătă), iar Ioana este încrezătoare în ceea ce priveşte propriile şanse la victorie. „Am avut parte de meciuri dificile până acum la Galaţi, chiar dacă scorurile nu arată acelaşi lucru. Sunt foarte bucuroasă că am putut să trec de două favorite ca să ajung în semifinale, mi-am propus să avansez cât mai mult la acest turneu şi sunt încântată că am reuşit acest lucru. Urmează o semifinală grea, contra primei favorite. Va fi un meci în care nu am voie să greşesc, sper ca oboseală să nu îşi facă simţită prezenţa şi să pot evolua ca în jocurile precedente. Îmi doresc mult să intru în finală.”, a declarat Ioana Roşca, după calificarea în semifinale. În privinţa probei de dublu, colega sportivei noastre, Ioana Ducu, a părăsit competiţia la simplu încă din primul tur şi nu a mai dorit să participe în întrecerile rezervate echipelor, acuzând probleme medicale. Deoarece anunţul sportivei a venit cu puţin timp înainte de debutul perechii Ducu/Roşca la Galaţi, meciul a fost pierdut prin neprezentare, iar jucătoarea noastră nu s-a mai putut reînscrie alături de o altă tenismenă.

15.07.2014

     Stanciu Georgiana, pe podium la Techirghiol

     Eleva maestrului Georgescu şi-a trecut în cont o nouă medalie în competiţiile interne de şah. Adepta „sportului minţii” a fost printre premiantele turneului internaţional desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Techirghiol, la care au luat parte şahişti valoroşi din ţară, dar şi din străinătate. Stanciu s-a întors în Bănie cu o medalie de argint, cucerită cu un punctaj de cinci puncte şi jumătate din nouă posibile, fiind la egalitate cu sportiva clasată pe prima poziţie, marea maestră Maximovici, jucătoare originară din Serbia. „ A fost o competiţie interesantă şi în acelaşi timp puternică. Am întâlnit jucătoare bune, sportive din afara graniţelor, care au desemnat adversare greu de răpus. Sunt încântată că nu m-am întors cu mâna goală de la această competiţie şi am obţinut o medalie de argint, este un rezultat important pentru mine şi care îmi dă încredere pentru următoarele turnee.”, a declarat Stanciu Georgiana. Pentru şahista noastră o provocare importantă pentru cariera sa va urma în luna octombrie a anului, când va participa la Campionatul European din Georgia, competiţie pentru care se pregăteşte intens încă din această perioadă. „ Medalia de la Techirghiol este un rezultat deosebit realizat de Georgiana. Este o sportivă cuminte şi foarte muncitoare, calităţi ce i-au adus numeroase distincţii în concursurile de şah. Turneul la care a luat parte cu succes săptămâna trecută nu a fost deloc unul uşor, deoarece au venit multe jucătoare cu experienţă din afară. Georgiana s-a descurcat însă fără probleme şi şi-a adjudecat o medalie de argint. Noi încercăm să pregătim încă de pe acum Campionatul European din octombrie, ce se va ţine în Georgia, şi de aceea este bine pentru ea să participe la cât mai multe turnee care să îi ofere experienţă.”, a declarat Georgescu Adrian, antrenorul secţiei de şah a clubului nostru.

15.07.2014

     Ioana Roşca, fără timp de răgaz: “Sper să am o evoluţie bună la Galaţi”

     După încheierea parcursului la Wimbledon, jucătoarea noastră a intrat într- o perioadă scurtă de repaus faţă de activitatea competiţională, iar astăzi va reintra în circuitul concursurilor organizate pe plaiurile autohtone. Ioana se va lupta în această săptămână pentru cucerirea Trofeului Municipiului Galaţi, la întrecerea individuală, dar şi în cea de dublu. Competiţia va impune un anumit grad de dificultate, deoarece sunt prezent jucătoare bune din România, care au un plus de experienţă. Tenismena noastră va porni astăzi în faza optimilor în proba pe echipe, alături de Ioana Ducu, reeditând perechea ce a făcut furori la competiţia juniorilor de la Roland Garros, iar cele două vor întâlni a treia echipă în lista favoritelor la trofeu, compusă din Camelia Hristea/Patricia Tag, meciul fiind programat după ora 17. Mâine, Ioana va pune primul pas pe tabloul întrecerii individuale, unde va întâlni în runda inaugurală jucătoarea Andrei Ştefana. Ca pentru fiecare oportunitate ivită de a obţine un nou trofeu, Ioana îşi propune pentru acest concurs să ajungă cât mai departe în competiţie, chiar îndrăzneşte să se gândească la prezenţa într-una dintre finale. « După o serie de concursuri internaţionale, am decis să particip şi la o competiţie în România. Este un turneu bun, care a strâns la un loc jucătoare de calitate din ţara noastră, şi sper să pot ajunge într-o fază superioară. Mi-aş dori mult să ajung în finală la simplu sau la dublu, dar sunt conştientă că nu va fi deloc uşor, pentru că sunt prezente tenismene cu experienţă, dar voi da tot ce pot la fiecare meci. La dublu voi face pereche din nou cu Ioana Ducu, ne-am înţeles foarte bine la Roland Garros şi formăm un duo echilibrat. Aştept cu nerăbdare primele jocuri şi sper să nu voi dezamăgi. », a declarat Ioana Roşca, înainte de debutul la competiţia din Galaţi. Mai este de precizat că la acelaşi turneu, tenismena Radu Ingrid, legitimată la clubul nostru, a pierdut calificarea pe tabloul principal în ultimul meci din faza preliminară.

14.07.2014

      (Hipism) Am revenit cu premii în competiţiile oficiale

     Secţia de echitaţie a CSM Craiova şi-a reluat activitatea competiţională cu două medalii la Marele Premiu al Sibiului .
     Fără participări în ultimii 15 ani la competiţiile naţionale organizate de Federaţia Ecvestră Română, hipismul craiovean a reînnăscut odată cu reafilierea clubului nostru la forul de specialitate. Prima prezenţă la un concurs de echitaţie a secţiei de călărie din cadrul CSM Craiova după revenirea în cirucuit s-a consemnat la sfârşitul săptămânii trecute, la Sibiu, unde a avut loc Marele Premiu al Municipiului. Reprezentând Bănia, Surugiu Marius împreună cu iapa Graţiela au avut o prestaţie bună la competiţia sibiană, desfăşurată între 11 şi 13 iulie, în cadrul probelor de amatori. După prima zi a întrecerilor, hipistul craiovean a urcat pe a doua treaptă a podiumului, rezultatul fiind dublat de un loc trei obţinut la demonstraţiile de duminică. Performanţa înregistrată de clubul nostru la Sibiu reprezintă un prim pas în restructurarea completă a acestei secţii, deoarece după un timp îndelungat în care nu a mai existat un contact ferm cu fenomenul hipismului din România lucrurile trebuie repuse pe picioare într-un mod constructiv. „ Este un nou început pentru secţia de hipism a clubului nostru. Timp de 15 ani, CSM Craiova nu a mai contabilizat prezenţe la competiţiile naţional de echitaţie, iar acum încercăm să reabilităm încetul cu încetul această ramură. Am reuşit să obţinem reafilierea la federaţia de specialitate şi deja am participat la primul concurs, cel de la Sibiu. Am luat parte la întrecerile de amatori, prin Surugiu Marius şi iapa Graţiela, şi am avut o prestaţie bună, obţinând un loc doi şi trei. Sperăm ca în viitorul apropiat să începem să legitimăm mai mulţi sportivi la această secţie, pentru că ne dorim să facem din nou performanţă la hipism.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

14.07.2014

     Theo Matican, salt de nouă locuri în clasamentul mondial

     Sportivul special al clubului nostru a participat sâmbătă și duminică la Cupa Europei pentru sportivi cu dizabilități, în cadrul întrecerilor de ciclism, desfășurat la Vratna, Slovacia. Și nu a făcut-o deloc rău, dimpotrivă a scos la iveală o nouă mostră de ambiție și curaj și a reușit să își treacă în palmares noi distincții internaționale, în probele de triciclu. Theo se pregătește de puține luni pentru competițiile de ciclism, dar asta nu l-a împiedicat să urce pe treptele podiumurilor la diferite concursuri din țară și în afara granițelor. La Vratna, sportivul craiovean a reușit să se claseze în două rânduri pe poziția a treia, în proba de contratimp individual de 11 km și în cursa de șosea 36 km, ceea ce i-a îmbogățit cu două noi cupe vitrina cu trofee. Performanța lui Theo de la Cupa Europei i-a adus un număr de 11 puncte în clasamentul mondial UCI, urcând de pe locul 23 până pe poziția a 14-a, ierarhie ce contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice. De menționat mai este faptul că acesta a suferit o accidentare în timpul cursei din Slovacia, căzând la traversarea unei curbe, dar a revenit în scurt timp pe traseu și a reușit să reducă din ecartul față de ceilalți competitori. Theo se pregătește acum pentru etapa de Cupă Mondială din Spania, din perioada 25-27 iulie, și este pe deplin motivat să ocupe noi locuri fruntașe. ,, Ne-am întors cu un rezultat foarte bun din Slovacia, de la Cupa Europei. Theo a obținut două locuri trei, în proba de contratimp individual și cea de șosea, acumulând astfel și 11 puncte UCI, care l-au propulsat pe locul 14 în clasamentul mondial. Pot spune că a fost chiar o performanță neașteptată pentru noi, ținând cont de timpul scurt în care ne- am pregătit la ciclism. Theo a reușit însă să prindă repede secretele tricicletei, ca să zic așa, iar acum urmează să îi fie răsplătită munca. Cursa de la Vratna a fost destul de dificilă, mai ales că Theo s-a accidentat pe traseu, după ce s-a dezechilibrat la o curbă, dar ambiția l-a împins de la spate și a reușit să revină până la final. Organizarea competiției a fost foarte riguroasă, toate detaliile fiind puse la punct în detaliu. Am primit multe felicitări din partea unor oameni importanți din ciclismul autohton, ne-au încurajat și ne-au dat speranțe pentru viitor. Următoarea competiție la care vom participa în probele de ciclism este în Spania, unde între 25 și 27 iulie se va ține o etapă de cupă mondială.”, a declarat Sorin Matican, tatăl lui Theo. Aprecierile au venit și din partea conducerii clubului unde Theo activează ca ciclist, CSM Craiova, directorul instituției sportive fiind încântat de veștile bune primite în legătură cu noile performanțe ale sportivului craiovean. „ Ne bucurăm foarte mult pentru reușita lui Theo din Slovacia. Este un sportiv care, în ciuda problemelor pe care le înfruntă, demonstrează prin rezultatele sale că deține o ambiție de fier și își dorește cu adevărat să ajungă printre cei mai buni din lume. Evoluțiile sale devin din ce în ce mai bune, încep să se vadă orele importante petrecute pe terenul de antrenament. Faptul că a urcat pe poziția a 14-a în clasamentul mondial este o performanță mai mult decât notabilă, el având doar puține luni de pregătire specifică pentru tricicletă. Îi dorim cât mai mult succes în viitoare competiții și să nu renunțe niciodată la ceea ce și-a propus.”, a afirmat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

14.07.2014

     Record personal pentru Marius Ionescu la Newcastle

     Cel poreclit „Piciul” nu a făcut o cursă deloc rea pe asfaltul din Regatul Unit. Maratonistul legitimat la clubul nostru a participat duminică la un concurs amical susţinut de oraşul englezesc, Newcastle, sub denumirea de „Bupa Great Norh”. Craioveanul şi-a depăşit cea mai bună performanţă în cursa de 10.000 de metri pe asfalt, după ce a încheiat proba de pe pământ englezesc cu un timp de 29 de minute şi 51 de secunde, iar graţie acestui rezultat „Piciul” a obţinut o medalie de bronz. Competiţia din Newcastle a reprezentat o cursă bună de pregătire pentru sportivul nostru, în vederea abordării Campionatului Naţional din acest sfârşit de săptămână, unde Marius Ionescu va alerga în proba de 10 km, având cele mai mari şanse la titlul naţional. „ Se pare că mi-a priit cursa de la Newcastle. Nu am avut un obiectiv fixat pentru această competiţie, mi-am dorit doar să am o evoluţie bună, să mă verific într-un anumit fel. S-a dovedit un test foarte bun, am reuşit să îmi îmbunătăţesc performanţa în proba de 10 km pe asfalt, şi să îmi adjudec în acelaşi timp o medalie de bronz. Orice distincţie este binevenită, chiar dacă nu a fost un concurs oficial. Pentru naţionale mi-am propus să câştig titlul în cursa de 10.000 de metri, iar după ce voi alerga la campionatul intern, voi intra în linie dreaptă pentru europenele de la Zurich, din august.”, a declarat Marius Ionescu.

13.07.2014

     Fetele de la marş, la înălţime în capitală

     Mărşăluitoarele clubului nostru au avut o evoluţie mai mult decât notabilă la Campionatul Naţional de 20 km marş, desfăşurat sâmbată în Bucureşti. Craiovencele şi-au reconfirmat valoarea, asta dacă mai era nevoie, la capitolul întrecerilor de marş, cucerind cel puţin o medalie la fiecare categorie, atât în proba individuală cât şi în ierarhiile pe echipe. În total au ajuns în Bănie şase distincţii, dintre care trei sunt titluri naţionale, una este de argint şi una de bronz. În clasamentul senioarelor, primele două poziţii ale podiumului au fost ocupate, în ordine, de către Claudia Ştef, cu un timp de 1.40.38 h, pregătită de către soţul ei Sebastian Ştef, şi Enache Georgiana, care a finalizat cei 20 de km în 1.44.18 h, aflându-se sub comanda Claudiei Ştef. În aceeaşi ierarhie, Arvatu Neli a ocupat locul patru, în schimb la tineret aceasta şi-a revendicat medalia de aur, după ce a trecut linia de sosire cu un timp de 1.48.46 h, fiind pregătită de către Opriţa Ilinca. Manolache Liliana s-a întors cu o distincţie de argint la categoria junioare, înregistrând un timp de 1.53.20 h, iar Băţila Alina nu a reuşit să ocupe un loc fruntaş în cursa individuală, dar a urcat pe podium la echipe, ambele fiind sub îndrumarea antrenoarei Ustabacieff Gabriela. În clasamentele alcătuite pentru echipe, CSM Craiova, în componenţa Arvatu Neli, Manolache Liliana şi Băţila Alina, a bifat un titlu naţional la tineret şi o medalie de bronz la senioare. Rezultatele au fost conform aşteptărilor, având în vedere “cazierul” sportivelor din ultimul timp. “ Mărşăluitoarele au demonstrat din nou că sunt printre cele mai bune din ţară, la momentul actual. Multipla campioană naţională, Ştef Claudia, a adus un nou titlu pentru clubul nostru, ceea ce este îngăduitor, ţinând cont şi de vârsta acestei sportive. Enache a revenit în acest an la o formă bună şi acest lucru a fost confirmat prin medaliile pe care şi le-a adjudecat, iar argintul de la naţionalele de 20 km este încă o distincţie meritată. Arvatu şi Manolache şi-au încununat munca cu două medalii importante şi au arătat că există resurse pentru viitor la această probă. Per total, a fost un concurs foarte reuşit, au fost rezultate la care ne aşteptam şi suntem bucuroşi că au venit în proporţiile scontate. », a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova. În altă ordine de idei, vineri şi sâmbătă la Bucureşti a avut loc şi a doua etapă a Campionatului Naţional de Juniori II, la care atletul nostru Lozan Radu s-a clasat pe a doua poziţie în proba de 400 m şi pe locul trei la 200 de metri.

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federația Română
de Tenis de Masă
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului