Informatii de interes public

Noutati

------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu------- 19.06.2017 -------

Alexandru Coman și Robert Gună și-au disputat finala Campionatului Național U12!------- 12.06.2017 -------

Adina Irimia, campioană națională la cadeți------- 08.05.2017 -------

Vasile Braia a ocupat locul trei la Turul Devei------- 24.04.2017 -------

Argint național pentru judoka Dorina Prejbeanu------- 24.04.2017 -------

Pugiliștii au luat un aur și un bronz de la Cupa României de Tineret------- 20.03.2017 -------

Luptătorii cadeți s-au calificat în finală------- 20.03.2017 -------

Cinci medalii naționale pentru mărșăluitoare


 


 

 

 

Pagina precedenta...

07.11.2016

     Argint balcanic pentru atleții noștri cu echipele României la cros

     Cei patru sportivi ai clubului nostru care au luat parte la întrecerile Campionatului Balcanic de Cros, ce a avut loc sâmbătă în Cuprija (Serbia), au urcat pe podium ca parte a echipelor României, în cursele individuale nereușind să se impună. Cătălina Chircă și Alina Bățilă au compus formația feminină de tineret, alături de Andreea Piscu, cucerind medaliile de argint după ce în clasamentul individual cele două atlete craiovence s-au clasat pe locul șase, respectiv nouă. Seniorii Marius Ionescu (locul 10 - individual) și Andrei Ștefana (locul 9 - individual) au obținut tot locul secund în clasamentul pe echipe, din componența României mai făcând parte Nicolae Soare și Cătălin Atănăsoaei.

Marius Ionescu

01.11.2016

     Patru atleți participă la Campionatul Balcanic de Cros

     În urma rezultatelor obținute la naționalele de cros de luna trecută, patru dintre atleții noștri au căpătat dreptul de a concura la Campionatul Balcanic de Cros pentru seniori și tineret ce va avea loc duminică, în localitatea Cuprija din Serbia. Cătălina Chircă, medaliată cu argint la crosul național, și Alina Bățilă, clasată pe locul patru la întrecerea internă, vor reprezenta țara în cadrul cursei feminine de tineret, în timp ce Marius Ionescu și Andrei Ștefana, ocupanții locurilor doi și trei la Campionatul Național de Cros, vor alerga în proba seniorilor.

Marius Ionescu

31.10.2016

     Mărșăluitoarele s-au întors cu trei medalii din București

     În capitală, a avut loc sâmbătă Campionatul Național de Marș rezervat categoriilor de seniori și tineret, la care au participat și practicantele acestei discipline din cadrul clubului nostru. Și au făcut-o cu brio, aducând acasă trei medalii naționale. Liliana Manolache, sportivă pregătită de Gabriela Ustabaceff, a fost performera principală a acestei competiții, cucerind argintul la tineret și bronzul la senioare, în cursa de 10 km. Prin aceste rezultate ea a contribuit și la medalia de argint obținută de echipa de senioare, care alături de Liliana a mai avut în componență atletele Ionela Olteanu și Adriana Arvatu. Ionela Olteanu este pregătită tot de antrenoarea Gabriela Ustabaceff, în timp ce Adriana Arvatu se află sub îndrumarea antrenoarei Ilinca Oprița.

 

31.10.2016

     Pugiliștii Gabriel Dinu și Andrei Tunaru, pe podiumul național la Târgu Jiu

     Doi dintre juniorii secției de box a clubului nostru au cucerit medalii la Campionatul Național de Juniori desfășurat între 24 și 29 octombrie la Târgu Jiu. Elevul antrenorului Marcel Sârba, Gabriel Dinu a adus acasă un titlu național obținut în limitele categoriei 60 kg. Dinu este unul dintre cei mai promițători tineri boxeri ai Craiovei, în anul 2015 el adjudecând medalia de argint la Campionatul European de Juniori din Ucraina. La competiția de la Târgu Jiu, pe lângă aurul cucerit la 60 de kg, CSM Craiova a mai punctat cu o medalie de bronz prin pugilistul Andrei Tunaru, care a ocupat locul trei la categoria 50 kg, boxerul fiind pregătit de maestrul Vasile Fântână.

 

25.10.2016

     Trei titluri naționale la cros

     Atleții de cursă lungă au luat parte de curând la Campionatul Național de Cros rezervat seniorilor, tineretului și juniorilor 1, ce s-a desfășurat la Băile Felix. Reprezentanții clubului nostru n-au dezamăgit, întorcându-se acasă cu un număr de șase medalii, dintre care trei sunt titluri naționale obținute în ierarhiile pe echipe. La nivel individual, Cătălina Chircă a cucerit argintul la tineret, unde s-a alergat o distanță de 6 km, aceeași distincție ajungând și la Marius Ionescu, cel care a participat anul acesta la Jocurile Olimpice în proba de maraton, în cadrul întrecerii de seniori (10 km). “Piciul” a fost urmat în clasamentul seniorilor de un alt sportiv al CSM Craiova, Andrei Ștefana ocupând locul trei la competiția de la Băile Felix. În schimb, toate cele trei echipe ale clubului angrenate în întrecere de cros s-au clasat pe prima poziție. Echipa feminină de tineret, compusă din Cătălina Chircă, Alina Bățilă, Ionela Olteanu, Gabriela Manolache și Gabriela Ciora, echipa feminină de seniori, formată din Mihaela Popescu, Elena Moagă, Alina Voiculescu și Alina Nițuleasa, și echipa masculină de seniori, alcătuită din Marius Ionescu, Andrei Ștefana, Alexandru Corneschi, Marius Bușcă, Paul Brăbiescu și Mădălin Ionescu, au câștigat câte o medalie de aur pentru CSM Craiova. Altfel, de menționat este că atletul Alexandru Corneschi, în vârstă de 25 de ani și specialist al probelor lungi, a fost legitimat de la începutul acestei luni la clubul nostru, el venind de la Bacău. “Sunt mulțumit de rezultatele obținute la cros. Avem încă șase medalii naționale în cont, ceea ce este un lucru îmbucurător. Sportivii noștri muncesc, se antrenează din greu și ne bucurăm mereu când ei au rezultate, pentru că meseria pe care o au nu este una deloc ușoară. Secția de atletism are din această lună un component nou. Am reușit să îl legitimăm pe Alexandru Corneschi, atlet ce are un mare potențial. Am încredere că va face treabă bună și va aduce rezultate importante pentru clubul nostru.”, a declarat Mircea Călin, directorul CSM Craiova.

 

17.10.2016

     Pugiliștii Olaru și Stănică au adus un argint și un bronz de la naționalele de seniori

     Săptămâna trecută trei boxeri legitimați la clubul nostru s-au deplasat la Brăila pentru a lua parte la Campionatul Național de Seniori, competiție ce a adus medalii pentru doi dintre cei trei pugiliști care au participat la întreceri. Irinel Olaru a boxat în limitele categoriei 81 kg cucerind argintul după ce a pierdut finala în fața lui Andrei Arădoaie (Dinamo București), fost campion european de tineret. Sportivul craiovean a ajuns în ultimul act după ce a trecut de un pugilist din Slatina și unul din Brăila, pe ambii învingându-i la puncte. A doua medalie pentru CSM Craiova a fost obținută de Dan Stănică în cadrul întrecerii categoriei 56 de kg, care a adjudecat un bronz fiind bătut în semifinale de Robert Jitaru, de la CSM Brăila. A mai concurat la naționalele de seniori Bogdan Marinaș (52 kg), care a încetat competiția încă din primul meci pierzând contra sportivului de la Bacău, Leonard Harbuz. Cei trei boxeri sunt pregătiți de antrenorul Constantin Cucu, care a declarat că cele două medalii obținute la Campionatul Național de Seniori reprezintă o performanță importantă pentru boxul craiovean. “Nu s-au mai obținut de ceva ani două medalii la naționalele de seniori. Este o performanță importantă pentru boxul craiovean, ceea ce mă bucură și mă face mândru de munca depusă cu acești sportivi. Atmosfera a fost una incendiară la Brăila, oamenii de acolo chiar iubesc boxul și știu să creeze un cadru frumos pentru meciuri. În al doilea meci al lui Irinel Olaru, când trebuia să se anunțe câștigătorul toți îi strigau numele brăileanului cu care boxase, dar decizia a fost în favoarea noastră și atunci toți cei aflați în tribune l-au aplaudat pe Irinel. A fost o competiție frumoasă și prosperă pentru noi.”, a declarat Constantin Cucu, antrenorul celor trei sportivi care au participat la întrecerile de la Brăila.
     Cucu Constantin: “Toți trei sunt băieți cu carte”
     Antrenorul boxerilor a mai precizat că cei trei sunt băieți care au și preocupări educaționale, doi dintre ei fiind actuali studenți ai Universității din Craiova, iar altul absolvent. “Toți trei sunt băieți care pe lângă box mai și învață carte. Bogdan Marinaș este student la Facultatea de Mecanică, Dan Stănică la Facultatea de Informatică, iar Irinel Olaru a terminat Educație Fizică și Sport în Craiova, el revenind în oraș după ce a fost o perioadă plecat să boxeze pentru clubul din Bacău. Este un lucru improtant pentru că mai rar vezi în boxul românesc, sportivi care să și meargă la facultate. Pot spune chiar că este o premieră pentru noi.”, a mai spus Cucu.

 

12.10.2016

     Robert Gună a câștigat un turneu la Târgu Jiu

     Jucătorul de tenis de câmp legitimat la clubul nostru a bifat o dublă victorie la turneul de categoria A, ce face parte din circuitul național și care s-a desfășurat de curând la Târgu Jiu. Robert Gună s-a impus în întrecerea individuală în cadrul categoriei U12, unde l-a bătut în finală pe slătineanul George Cosma, partenerul său din cursa de dublu masculin, întrecere în care au obținut împreună primul loc. “Este un rezultat foarte important pentru Robert deoarece este primul turneu de categoria A câștigat de el. Sunt mulțumit că de când lucrăm împreună, după munca depusă, încep să apară și rezultatele.”, a declarat Alex Banciu, antrenorul secției de tenis de câmp a CSM Craiova.

 

05.10.2016

     Campionatul Balcanic de Lupte pentru Juniori, în Sala Polivalentă din Craiova

     Arena indoor a Craiovei urmează a fi gazda unei noi competiții internaționale. Balcaniada de lupte libere, greco-romane și feminine pentru juniori se va organiza anul acesta în capitala Băniei, cu ajutorul partenerilor locali, CSM Craiova, CSU Craiova, LPS Petrache Trișcu Craiova, Primăria Craiova, RAADPFL Craiova, RAT Craiova, Sala Polivalentă, Asociația Județeană de Lupte Dolj și Fort Security. Concursul balcanic este programat să înceapă de mâine, când vor avea loc formalitățile premergătoare competiției, iar de vineri dimineața propriu-zis vor lua startul întrecerile ce vor ține până duminică, zi în care se vor desfășura întrecerile pe echipe. Se așteaptă o prezență de peste 200 de sportivi din șapte țări ale balcanilor. România, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Albania, Grecia și Bulgaria sunt națiunile care au confirmat aducerea loturilor de juniori la balcaniada din Craiova, așteptându-se la luptători și din Muntenegru sau Bosnia & Herțegovina. Clubul nostru va trimite în luptă pentru România două sportive, multipla medaliată europeană în competițiile de cadeți Ștefania Priceputu (44 kg) și Daniela Vârban (48 kg), pregătite de Petre Banciu și Valentin Boboșca. “Suntem bucuroși că acest Campionat Balcanic de Juniori va avea loc anul acesta în orașul nostru. Este o competiție importantă, care adună un număr mare de sportivi la un loc, și este un plus mare pentru luptele craiovene că vor găzdui acest concurs. Sperăm că ne vom ridica la nivelul așteptărilor în direcția organizării, iar de asemenea luptătorii craioveni care vor participa să aibă o evoluție cât mai bună. Ștefania Priceputu are mari șanse să devină campioană, acum să vedem cum vor decurge întrecerile.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secției de lupte libere din cadrul clubului nostru.
     PROGRAM CAMPIONATUL BALCANIC JUNIORI
     Joi, 6 octombrie
     ora 17.00 - ședința tehnică + vizita medicală
     ora 18.00-18.30 - cântarul oficial + tragerea la sorți
     Vineri, 7 octombrie
     ora 9.00 - 14.00 - tururi eliminatorii
     ora 17.30 - 18.00 - festivitatea de deschidere (program sportiv-artistic)
     ora 18.30 - 20.30 - întreceri finale + festivitate de premiere

 

30.09.2016

     Pugiliștii și-au adjudecat două medalii de bronz la naționalele de tineret

     Doi dintre boxerii legitimați la clubul nostru au urcat pe podium la Campionatul Național de Tineret, desfășurat în perioada 24-28 septembrie, la Brezoi. Competiția a fost una de bun augur pentru sportivii Alexandru Frumosu și Bogdan Cioc, amândoi cucerind câte o medalie de bronz. Alexandru Frumosu, boxer pregătit de antrenorul Marcel Sârba, a ocupat locul trei la categoria 75 kg, în timp ce Bogdan Cioc, sportiv antrenat de tehnicianul Constantin Cucu, a urcat pe podium în limitele categoriei 52 kg.

30.09.2016

     Tenismenii lui Alex Banciu, campioni naționali pe echipe la U12

     Patru practicanți ai tenisului de câmp din cadrului clubului nostru au reușit de curând o performanță importantă la nivel național. Alex Coman, David Manu, Iulia Ionescu și Bianca Marinescu au cucerit împreună medaliile de aur în cadrul Campionatului Național U12 pe echipe, ce a avut loc la centrul național de tenis din București și care a adunat la un loc 12 formații din țară. Echipa CSM Craiova s-a impus în toate confruntările cu scorul de 3-0, în semifinală câștigând în fața formației Spartacus Brăila, iar în finală trecând de Politehnica București. Meciurile s-au disputat pe trei categorii: dublu băieți, dublu fete și dublu mixt. Perechile mixte ale echipei noastre au fost formate din Alex Coman - Iulia Ionescu și David Manu - Bianca Marinescu, fiind rulate de la un meci la altul.
Andreea Lilă, pe primul loc la circuitul național de la Timișoara.
Sportiva pregătită de Alex Banciu a ocupat prima poziție la un turneu național U14 desfășurat la Timișoara. Andreea Lilă a câștigat competiția la simplu după ce s-a impus în finală împotriva jucătoarei din Iași, Bianca Andrei, cu scorul de 7-5, 6-2. La același turneu, tenismena legitimată la clubul nostru a obținut alte două medalii de bronz, la dublu feminin și dublu mixt.

 

30.06.2016

     Echipa de marșaluitoare, pe locul doi la naționale

     De curand, la Pitești, a avut loc Campionatul Național la 20 km marș pentru seniori, tineret și juniori 1. Sportivele de la clubul nostru au avut o evoluție ce le-a adus o medalie de argint in clasamentul pe echipe. Echipa CSM Craiova a fost compusa din Liliana Manolache, Neli Arvatu și Ramona Ciora, care au ocupat locurile 4, 7, respectiv 9 la concursul din Pitești. Craiovencele au fost intrecute in ierarhie de CSU Reșița, care a deținut in echipa a doua clasata a competiției de seniori. Altfel, o medalie de bronz a fost obținuta de catre Liliana Manolache la categoria tineret, ea clasandu-se aici, cu timpul de 1 ora, 51 de minute și 32 de secunde inregistrat in cursa de 20 de km, pe locul trei. Alina Bațila a concurat și ea pentru clubul craiovean la Pitești, dar a fost descalificata in timpul probei. Sportivele sunt pregatite de antrenoarele Gabriela Ustabacieff și Oprița Ilinca.

 

27.06.2016

     Un titlu balcanic și doua medalii de argint pentru Pastor, Ștefana și Nunu

     Piteștiul a fost, in perioada 24-26 iunie, gazda Campionatului Balcanic de Atletism rezervat seniorilor, la care au luat parte și patru sportivi de la clubul nostru, trei dintre aceștia reușind sa urce pe podium. Adelina Pastor a compus ștafeta feminina de 4x400 de metri, alaturi de Anamaria Ionița, Andrea Miklos și Bianca Razor, care a obținut titlul balcanic cu un timp de 3:31.26 min, in fața Greciei și Turciei, urmatoarele doua clasate. Ea s-a situat pe locul patru in cursa de 400 de metri individual. Pe podium au pașit, in cursele individuale, Andrei Ștefana, care a incheiat pe locul doi proba de 3000 m obstacole cu timpul de 8 minute și 51 de secunde, și Mihaela Nunu care a obținut argintul la 800 de metri, cursa pe care a incheiat-o in 2 minute, 5 secunde și 10 sutimi. La intrecerile de la Pitești a participat și Daniel Budin, dar a fost descalificat impreuna cu ștafeta masculina de 4x100 metri.

 

18.06.2016

     Gabriel Dinu boxează pentru o nouă medalie europeană la box.

     Unul dintre cei mai promițători pugiliști ai clubului nostru, dar și al lotului național, va fi prezent în perioada 18 iunie - 26 iunie la Campionatul European de Juniori, ce se desfășoară în Ungaria, la Kaposvar. Deținător al unei medalii de argint la ediția trecută a competiției continentale la categoria 50 de kg, boxerul Gabriel Dinu se va lupta anul acesta pentru o nouă prezență pe podium, de data aceasta la o categorie superioară de greutate, 54 kg. “Avem încredere în forțele lui ținând cont că anul trecut a ieșit vicecampion european la juniori. Sperăm să obțină un rezultat cel puțin la fel de bun ca cel de anul trecut, dar credem că are șanse să i se cânte imnul pe podium și să se întoarcă acasă cu medalia de aur. Din partea clubului, le mulțumim pentru sprijin Alinei Ionescu și lui Origen Staicu de la DJST Dolj, lui Fănel Trandafir, președintele AJB Dolj, și lui Nicolae Peca, președintele de onoare al AJB Dolj.”, a declarat Mircea Călin, directorul CSM Craiova. Antrenorul Marcel Sârba îl vede favorit la câștigarea titlului european Sportivul craiovean are toate șansele de a obține o distincție europeană, chiar mai mult el este considerat favorit la câștigarea titlului continental de către antrenorul său, Marcel Sârba. “Anul trecut el câștigase meciul din ring, dar ucrainienii n-au dorit să dea decizia în favoarea lui. Orice neștiutor putea observa dacă viziona meciul că sportivul nostru câștigase meciul. Tot în 2015 el a participat la Campionatul Mondial, unde s-a impus în primul meci cu reprezentantul Angliei, iar în al doilea cu reprezentantul Franței, care a fost o dispută foarte strânsă, eu consider că Dinu merita să fie declarat învingător, dar arbitrii au decis să îi ridice mâna francezului. A ocupat locul șase la această competiție. Anul acesta a mai crescut în categorie, a ajuns la 54 de kg. Ne așteptăm să facă o performanță și mai mare la această ediție pentru că anul trecut boxase împotriva unor sportivi mai mari decât el ca vârstă, iar acum va concura cu adversari de aceeași vârstă sau mai mici cu un an. Sperăm să ia o medalie cât mai strălucitoare. Conform calculelor de pe hârtie ar trebui să obțină titlul european, are șanse mari. Dar depinde și de arbitri, țările care sunt mai dezvoltate au reprezentanți în structurile AIBA, și arbitrii de la aceste competiții țint cont de aspecte de genul.”, a declarat Marcel Sârba. Antrenorul lui Gabriel Dinu a descris și programul de pregătire pe care l-a urmat pugilistul în perioada premergătoare acestui Campionat European: “Am fost la Cupa României în luna mai, unde a luat locul întâi după ce a trecut de cei trei adversari, care nu au fost la fel de puternici ca el. Am continuat pregătirea acasă apoi, iar tot în luna mai a fost cooptat în lotul național pentru o dublă întâlnire cu reprezentativa Bulgariei, la Sofia. După această acțiune s-au întors în țară, au făcut o perioadă pregătirea la Călărași, iar de pe data de 8 iunie lotul se pregătește la Reșița.”, a adăugat antrenorul vicecampionului european de juniori în 2015. Gabriel Dinu își va afla în această seară adversarul din primul meci, precum și ziua în care va lua startul la Kaposvar, în funcție de tragerile la sorți. Planuri pentru Jocurile Olimpice din 2020 Abilitățile de care a dat dovadă Gabriel Dinu în domeniul boxului îl fac pe antrenorul său să se gândească la o posibilă participare la Jocurile Olimpice din 2020. Marcel Sârba are cuvinte de laudă la adresa elevului său și este serios când se referă la obiectivul pe care i l-a fixat sportivului de a boxa în ring la una dintre cele mai grandioase competiții sportive din lume. “Este un băiat cu calități deosebite, chiar am discutat cu domnul director Mircea Călin că noi ne dorim să se pregătească și să fie băiat cuminte, pentru a se putea califica la Jocurile Olimpice din 2020. Acesta este un obiectiv pe care eu mi-l doresc să îl îndeplinim, dar asta va fi posibil numai dacă va continua să se pregătească într-un mod foarte serios și să muncească poate de două ori mai mult decât o face acum. Are abilitățile necesare pentru a ajunge la această competiție supremă din viața fiecărui sportiv.”, a afirmat Marcel Sârba.

 

29.05.2016

     Moagă și Nunu, câștigătoare la o reuniune internațională.

     Cele două sportive legitimate la secția de atletism a clubului nostru au participat de curând la o competiție internațională desfășurată în Elbasan (Albania), sub denumirea de “Meeting International Permit AEA”. Mihaela Nunu și Elena Moagă au luat parte la acest concurs, la finalul căruia au urcat pe prima treaptă a podiumului. Elena Moagă a încheiat prima cursa de 1500 de metri, în timp ce recenta achiziție a CSM Craiova, Mihaela Nunu, a alergat în proba de 800 de metri, pe care a câștigat-o. Sportivele au primit medalii și diplome pentru rezultatele obținute, precum și puncte în clasamentul AEA.

16.05.2016

     Echipa de tineret, campioană națională la semimaraton.

     Atleții de cursă lungă de la CSM Craiova au concurat în acest weekend la Campionatul Național de Semimaraton rezervat seniorilor, tineretului și juniorilor 1, ce s-a desfășurat la București. Prezențe pe podium au fost înregistrate de cele două echipe participante în cursa feminină, cea de seniori și tineret. Echipa de tineret a clubului nostru, formată din Cătălina Chircă, Alina Bățilă, Ramona Ciora și Liliana Manolache, s-a încununat cu titlul național, clasându-se pe primul loc în ierarhia generală a acestei categorii, peste LPS Botoșani și CSM Suceava, și pe locul șase în clasamentul senioarelor. O medalie de bronz a fost cucerită de echipa de senioare, compusă din Elena Moagă, Mihaela Popescu și Corina Pîrvu. La individual, cea mai bună clasare a fost a Cătălinei Chircă, ea ocupând locul patru la tineret.


 

16.05.2016

     Constantin Gogoșanu, medaliat cu argint la Cupa României la Box.

     Patru practicanți ai boxului de la clubul nostru au participat de curând la Cupa României rezervată categoriei de juniori, ce a avut loc la Brăila. Singura medalie a fost obținută de Constantin Gogoșanu, care a concurat în limitele categoriei de 57 kg, iar în finala întrecerii a fost învins de un alt craiovean, Gabriel Dinu de la SCM Craiova, obținând o medalie de argint. Ceilalți trei pugiliști prezenți la Brăila, n-au reușit să urce în fazele superioare ale competiției. Cristian Floricoiu (63 kg) a trecut de primul tur după o victorie în fața unui sportiv din Iași, dar în a doua rundă a fost bătut de un pugilist de la Slatina, cel care s-a și impus în finala întrecerii de la această categorie. Deși erau așteptări mai mari de la Marius Cîțu, acesta nu a putut să urce pe podium în limitele categoriei de 66 kg. El a fost făcut K.O în al doilea tur de un sportiv de la Târgoviște, după ce reușise să treacă de prima rundă. Alin Licola a boxat la categoria +81 kg, dar n-a ajuns mai departe de prima partidă. Pugiliștii sunt pregătiți de antrenorul Constantin Cucu.


 

10.05.2016

     Mihaela Nunu și Simona Maxim, legitimate de CSM Craiova.

     Secția de atletism și-a lărgit lotul de sportive cu două atlete de calitate ale României. Ambele sunt sportive ce au urcat pe podiumul național de mai multe ori, dar au și distincții la nivel internațional sau participări la concursuri mondiale. Este vorba despre atletele Mihaela Nunu și Simona Maxim. Mihaela, originară din Brașov, este o practicantă a probelor de 400 și 800 de metri, ea concurând ultima dată pentru CSA Steaua București și CSU Brașov, în dublă legitimare. Cele mai bune performanțe ale sportivei care împlinește chiar azi 26 de ani sunt de 55.23 secunde în cursa de 400 de metri și 2:02.57 minute în proba de 800 de metri. De cealaltă parte, Simona Maxim, legitimată ultima oară tot la CSA Steaua București, este o simpatizantă a probelor lungi. Ea este specializată în curse de 10.000 de metri, semimaraton și maraton, unde deține recorduri personale precum 34:40.79 min în proba de 10.000 de metri, 1:14:49 h la semimaraton și 2:37:07 h în cursa supremă a atletismului, maratonul. Cele două sportive vor participa din această lună sub însemnele clubului nostru, directorul Mircea Călin având mare încredere în cele două atlete că vor aduce performanțe notabile pentru CSM Craiova. “Suntem bucuroși că am reușit să ne întărim lotul de atleți cu două sportive importante ale țării. Sunt sigur că am făcut o alegere bună prin legitimarea celor două și asta se va vedea în curând la primele concursuri unde vor alerga pentru noi. Cu Mihaela Nunu vom creiona ușor o ștafetă foarte bună de 4x400 metri fete, alături de Adelina Pastor și Ștefania Sandu, dar mai suntem în căutări pentru o sportivă din primele locuri care să completeze acest tablou. Le urez mult succes ambelor nouătăți ale clubului și sper să lucrăm cât mai bine împreună pentru a produce performanță.”, a declarat Mircea Călin, directorul CSM Craiova.


 

27.04.2016

     Michael Constantin, medalie de argint la Cupa României.

     Săptămâna trecută, la Bacău, s-a desfășurat Cupa României de box la tineret, unde au participat și sportivi ai clubului nostru, care au reușit să obțină o singură medalie. Cel care a urcat pe podium dintre boxerii noștri este Michael Constantin, sportiv pregătit de Constantin Cucu, care a ajuns până în finală în limitele categoriei 75 kg. Acesta a pierdut însă în ultimul act contra pugilistului Albert Biro de la CSM Ploiești, medaliat cu bronz la europenele de juniori, cucerind doar o medalie de argint.


 

27.04.2016

     Andreea Lilă s-a impus la un circuit național.

     Sportiva clubului nostru care practică tenisul de câmp a reușit de curând să câștige un turneu național. Andreea Lilă, tenisemnă pregătită de Alex Banciu, a ocupat prima poziție la categoria de 14 ani fete în cadrul circuitului național de categoria A ce a avut loc la Timișoara, după ce s-a impus în finală, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3, în fața unei alte sportive craiovene, Bianca Ghiorghe, de la TC Stănică. “Este un rezultat important și este primul circuit național câștigat de Andreea din cariera sa. A avut o evoluție bună la Timișoara, mă mulțumește faptul că încep să se vadă rezultatele muncii noastre și sper ca în continuare ea să se țină de treabă și să obținem cât mai multe trofee.”, a declarat Alex Banciu, antrenorul secției de tenis de câmp a CSM Craiova.


 

18.04.2016

     Luptătorii au obținut cinci medalii la Cupa Drobeta.

     La Drobeta Turnu Severin, în acest weekend, a avut loc o competiție amicală de lupte libere la care au luat parte peste 200 de luptători din mai multe părți ale țării, printre care s-au aflat și sportivi ai clubului nostru. Concursul a fost rezervat categoriilor de vârstă cadeți și copii. De la CSM Craiova, au urcat pe podium numai luptătorii cadeți. George Berbecaru (56 kg) a fost singurul care a obținut o medalie de aur, în timp ce Camelia Gheorghe (38 kg), Ana Maria Enache (56 kg), Maria Corzanu (60 kg) și Adina Irimia (65 kg) au călcat pe a doua treaptă a podiumului, acești luptători fiind pregătiți de antrenorul Petre Banciu.


 

18.04.2016

     Surorile Balica, medaliate la Miercurea Ciuc.

     În acest weekend, între 15 și 17 aprilie, a avut loc Campionatul Național de Judo U14, la Miercurea Ciuc. Pe tatami au fost prezenți și sportivi de la clubul nostru, dar numai doi dintre ei au reușit să obțină o medalie. Surorile Ștefania și Andreea Balica au participat la întrecerea de +63 de kg, ambele reușind să se încununeze cu câte o distincție. Andreea a cucerit un nou titlu național, în timp ce sora sa Ștefania a ocupat locul trei adjudecându-și astfel o medalie de bronz. Cele două judocane sunt antrenante de către Adrian Nicola. Datorită acestor rezultate, în clasamentul general pe echipe, formația feminină formată din sportivele de la clubul nostru și LPS Petrache Trișcu Craiova s-a clasat pe locul trei, în timp ce echipa masculină a craiovenilor a ocupat poziția a cincea.


 

11.04.2016

     Cîțu și Gogoșanu, în vederile lotului național de box.

     Toți pugiliștii juniori din țară s-au adunat în perioada 9-10 aprilie, la Călărași, pentru a demonstra că merită un loc în lotul național. Federația Română de Box a organizat sâmbătă și duminică o etapă de selecție pentru categoria juniorilor, la care au participat și doi sportivi de la clubul nostru. Marius Cîțu, sportiv pregătit de maestrul Iulian Cărămidă, a boxat în limitele categoriei 70 de kg contra ploieșteanului Ioniță Toni. Constantin Gogoșanu, sportiv antrenat de Constantin Cucu, a concurat la categoria 57 de kg, împotriva boxerului Cătălin Burcea de la clubul Dinamo București. Fiecare a disputat câte un meci, iar în urma prestației pe care au avut-o vor primi în perioada următoare decizia antrenorilor dacă vor fi sau nu selectați în lotul național. Totuși, antrenorul Iulian Cărămidă este încrezător că cei doi vor primi un răspuns pozitiv din partea oficialilor, după impresiile sale în urma selecției de la Călărași. “Ambii sportivi au avut o evoluție bună la etapa de selecție de la Călărași. Meciurile s-au încheiat fără decizie, dar eu sunt încrezător că amândoi vor fi selectați pentru lotul național și vor primi convocarea. Așteptăm să vedem răspunsul acum, noi ne vom pregăti în continuare și sunt convins că îi vom vedea pe amândoi în curând boxând sub tricolor.”, a declarat Iulian Cărămidă.


 

11.04.2016

     Ștefania Priceputu, campioană națională de juniori!

     Sportiva anului 2015 în județul Dolj, precum și luptătoarea anului 2015, Ștefania Priceputu începe să culeagă performanțe notabile și în acest an. Campioana europeană de cadete, a concurat în perioada 8-10 aprilie la Campionatul Național de Juniori, unde s-a impus în toate meciurile. Sportiva legitimată la clubul nostru a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 44 kg, în meciul din finală trecând de luptătoarea Maria Cioclea, de la CSS Târgoviște prin tuș. Medalii au mai fost obținute de alte două sportive de la CSM Craiova, Maria Corzanu (54 kg) și Ana Maria Enache (63 kg), care au câștigat două distincții de bronz. Pe locul cinci s-a clasat Daniela Vîrban (48 kg). Rezultatele luptătoarelor menționate a adus pentru clubul nostru și o performanță de echipă. CSM Craiova s-a clasat pe locul trei în ierarhia pe cluburi a întrecerii feminine.


 

21.03.2016

     Patru medalii pentru mărșăluitoare

     La Reșița, duminică, a avut loc Campionatul Național de Marș pentru S, T, J1, J2, J3 și C1, unde au participat și mai multe atlete din cadrul clubului nostru. Practicantele marșului legitimate la CSM Craiova s-au întors acasă cu un număr de patru medalii, dintre care și un titlu național. Cea care a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului a fost Speranța Costea, care a obținut medalia de aur în cursa de 3km la categoria J3. Tot la această categorie au mai participat și Cristina Giuroiu (locul 18) și Florentina Groza (locul 26), care împreună cu Speranța au ocupat locul patru în clasamentul pe echipe. În întrecerea de 20 km marș, Liliana Manolache și-a adjudecat un bronz la tineret și a ocupat locul șase la senioare, iar împreună cu colegele sale Alina Nițuleasa (locul 7) și Adriana Arvatu (locul 9) au cucerit o medalie de bronz în clasamentul pe echipe la senioare. Ionela Oltean și-a trecut și ea în cont o medalie, prin clasarea pe locul trei la proba de 5 km marș, categoria J2. În aceeași cursă, pe locul 13 s-a poziționat Adriana Iordache, iar pe locul 16 a încheiat competiția Anne Koch, cele două sportive împreună cu medaliata Ionela Oltean s-au clasat împreună pe poziția a patra la echipe.


 

21.03.2016

     Adelina Pastor, medaliată cu bronz la mondialele de sală din Portland!

     Atleta legitimată la clubul nostru a făcut parte din delegația României la Campionatul Mondial de Sală ce a avut loc în perioada 17-20 martie în Portland (USA). Adelina Pastor a fost selectată pentru a concura în echipa de ștafetă feminină de 4x400 metri, formație cu care a cucerit recent și titlul balcanic. Sportiva noastră, alături de Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Razor, a urcat pe podiumul mondial, după ce tricolorele au încheiat cursa de ștafetă pe locul trei, cu timpul de 3 minute, 31 de secunde și 51 de sutimi, la scurtă distanță de ocupanta poziției secunde, Polonia, care a trecut linia de sosire cu timpul de 3 minute, 31 de secunde și 15 sutimi. România a mai fost devansată în clasament și de către reprezentativa țării gazdă, Statele Unite ale Americii, care a devenit campioană mondială terminând întrecerea la o diferență considerabilă de adversarele sale (3 minute, 26 de secunde și 38 de sutimi). „Sunt foarte fericită de acest rezultat, deși eu nu mă așteptam să luăm o medalie. Federația Română de Atletism a crezut în noi și iată că am reușit.”, a declarat Adelina Pastor pentru IAAF, imediat după încheierea cursei.
Andrei Sandru a cucerit două medalii de argint la naționalele de J3.
Tot la secția de atletism, unul dintre juniorii clubului nostru a avut o evoluție notabilă la Campionatul Național de Sală rezervat juniorilor 3, desfășurat în weekend la Bacău. Andrei Sandru a reușit să urce de două ori pe podiumul național, în probele de 400 și 800 de metri. La finalul ambelor curse, sportivul s-a clasat pe locul secund, cucerind astfel două distincții de argint la competiția națională. A


 

28.02.2016

     Pastor, de două ori campioană balcanică!

     La Istanbul, sâmbătă, a avut loc o nouă ediție a Campionatului Balcanic de Atletism în sală, unde au fost prezenți, sub tricolor, și sportivi din cadrul clubului nostru. Cea mai bună performanță a fost adusă de Adelina Pastor, care a contribuit la bagajul de medalii al României cu un titlu balcanic la individual și a pus umărul la câștigarea medaliei de aur în proba de ștafetă. Sportiva originară din Timișoara, dar aflată în dublă legitimare și cu CSM Craiova, și-a învins toate adversarele în cursa de 400 de metri, pe care a încheiat-o în 53, 23 de secunde, peste colega sa din echipa tricoloră Mirela Lavric, care a ocupat poziția secundă cu un timp de 53, 81 secunde. Pastor a alergat la fel de bine și în proba feminină de ștafetă 4x400 m, unde alături de Mirela Lavric, Andreea Miklos și Bianca Razor, a urcat pe prima treaptă a podiumului, timpul înregistrat de echipa României fiind de 3:36.02 minute. La competiția din Turcia, a mai participat din partea CSM Craiova și Ana- Maria Roșianu, care n-a reușit să obțină o distincție, clasându-se pe locul șase în întrecerea de 60 de metri.

Trei atleți calificați la balcaniada de cros
Altfel, vineri, la Pitești, Federația Română de Atletism a organizat un concurs de selecție pentru Campionatul Balcanic de Cros, care va avea loc pe data de 12 martie, în Cuprija, Serbia. În urma întrecerilor, trei atleți de la clubul nostru și-au asigura un bilet pentru competiția balcanică. Bogdan Motogna și Alina Bățilă au obținut calificarea la categoria tineret, în timp ce Elena Moagă va fi prezentă în Serbia în cursa senioarelor.


 

23.02.2016

     Peste 200 de participanți la ediția a VII-a a Memorialului “Ilie Marinescu”

     Turneul amical de lupte libere pentru copii organizat în memoria fostului antrenor emerit al Băniei, Ilie Marinescu, a ajuns la a VII-a ediție. Mai mult de 200 de luptători s-au reunit duminică în Craiova, la Sala “Matei Basarab”, pentru a se lupta pe saltele în cadrul memorialului organizat de Asociația Județeană de Lupte Dolj, în parteneriat cu DJST Dolj, CSM Craiova și LPS “Petrache Trișcu” Craiova. Micuții sportivi care au concurat la competiția din Bănie au provenit de la 14 cluburi din țară, în afară de clubul nostru și liceul cu profil sportiv din Craiova, precum: CSS Reșița, CSM Reșița, Steaua București, CSM Drobeta Tr. Severin, CS Amara, CSS 4 București, CSS Tîrgu Jiu, CSS Tîrgoviște, CS Tîrgoviște, CS Minerul Motru, CS Rapid București, AS Cîlnic, CSS Steaua București, CS Stejarul Cisland. A mai participat de altfel și o echipă națională feminină din Bulgaria. Turneul s-a desfășurat în condiții optime, iar în ciuda vârstei fragede protagoniștii de pe saltea au arătat o încrâncenare și pasiune în luptele disputate, conturându-se un spectacol sportiv adevărat. Mai mult, competiția a avut parte și de un moment special, în care luptătoarea Ștefania Priceputu a fost premiată pentru rezultatele extraordinare înregistrate în ultimii ani, ea participând de asemenea la acest turneu unde a câștigat întrecerea de cadete, la categoria 43 de kg. Alături de Ștefania, a fost premiat și antrenorul ei Valentin Boboșca, acesta sărbătorindu-și ziua de naștere duminică. Premierea a fost efectuată de către fostul director al CSM Craiova, Sorin Manda, care ocupă în prezent poziția de director al RAT Craiova. “A fost o competiție reușită, cu mulți participanți, ceea ce ne bucură. Au fost prezenți și sportivi din Bulgaria, începem să dezvoltăm din ce în ce mai mult acest memorial organizat în memoria unuia dintre cei mai mari antrenori de lupte pe care i-a avut Craiova vreodată. Suntem mulțumiți de cum a decurs această ediție, luptele au fost interesante, intense, copiii au depus efort și au făcut spectacol. De asemenea, am avut și o mini gală de premiere pentru Ștefania Priceputuș, cea mai sportivă a Băniei anul trecut, care a bifat rezultate deosebite în ultimii ani, și pentru antrenorul ei Valentin Boboșca.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secție de lupte de la CSM Craiova. Din colectivul tehnic al competiției au făcut parte, pe lângă Petre Banciu, care are și poziția de președinte al Asociației Județene de Lupte Dolj, și Marius Cimpoeru, Aurel Cimpoeru, Valentin Boboșca, Daniel Baciu și Stelian Șerban.


Rezultate CSM Craiova
Categoria fete 2001-2002
Gheorghe Camelia (44 kg - locul III)
 

21.02.2016

     Atleții au adus acasă cinci medalii

     Practicanții atletismului de la clubul nostru și-au trecut în cont primele medalii naționale în acest an. După două etape preliminare ale Campionatului Național de sală, a urmat sâmbătă și duminică faza finală a întrecerii naționale de seniori și tineret la atletism, ce a avut loc la București în Sala “Lia Manoliu”. În total, delegația CSM Craiova a obținut cinci distincții, dintre care un titlu național, două medalii de argint și două de bronz. Adelina Pastor a fost cea care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din partea clubului nostru, în proba de 400 de metri. Pe locurile secunde s-au clasat Ana Maria Roșianu în cursa de 60 de metri și Cornel Bănănău în întrecerea de 60 de metri garduri, iar medalii de bronz au fost cucerite de Andrei Ștefana (3000 m) și ștafeta feminină de 4x2 tururi, compusă din Delia Pădureanu, Mihaela Popescu, Ștefania Sandu și Elena Moagă. “Suntem relative mulțumiți de rezultatele înregistrate la finala Campionatului Național, deși am fi putut obține câteva medalii în plus. Se vede lipsa bazelor sportive pentru atleții care se pregătesc în Craiova, nu au unde să se antreneze în condiții optime, iar asta contează enorm. Însă nu avem ce să facem pentru moment și trebuie să așteptăm.”, a declarat Mircea Călin, directorul CSM Craiova.


 

28.01.2016

     Atleții, la debut de an competițional

     Sportivii de la secția de atletism a clubului încep din acest weekend seria competițiilor naționale de sală. Sâmbătă și duminică, în București, va avea loc prima etapă a Campionatului Național de sală pentru S, T și J1, la care vor participa și zece atleți legitimați la clubul nostru. Este vorba despre Mihaela Popescu (800 m, 1500 m, 3000 m), Robert Găvan (400 m, 800 m), Daniel Ion (800 m, 1500 m, 3000 m), Radu Lozan (400 m), Elena Moagă (3000 m), Adrian Cîrnaru (400 m, 800 m, 1500 m), Andrei Ștefana (1500 m, 3000 m), Ioan Pițigoi (60 m), Aurel Rotaru (1500 m) și Octavian Iureș (60 m), atleți ce se vor testa pentru prima dată într-un cadru organizat și național în acest an.


 

28.01.2016

     Cinci luptători participă la naționalele de seniori din Craiova

     Finalul lunii ianuarie aduce o activitate intensă pentru suflarea luptelor craiovene. Bănia va fi din nou gazda unei competiții naționale, de această data una de o anvergură și mai mare, fiind vorba despre Campionatul Național de Seniori la lupte, ce se va desfășura între 30 și 31 ianuarie în Sala Polivalentă din Craiova. Clubul nostru s-a implicat de asemenea în organizarea competiției, alături de celelalte cluburi din oraș cu activitate de lupte, autoritățile locale, DJTS Dolj și Asociația Județeană de Lupte Dolj. Ca reprezentanți pe saltea, CSM Craiova se va regăsi în competiție prin participarea a cinci sportivi, patru la feminine și unul la masculin. Singurul băiat care va concura pentru clubul nostrum este Florin Boboc, ce va lua parte la întrecerea de 125 kg. În întrecerea feminină, Miruna Stîngă (48 kg), Ana Maria Stoian (75 kg), Amalia Doană (48 kg) și Andreea Ciurezu (75 kg) vor lupta pentru un loc pe podium. Așteptările secției de lupte de la această competiție nu sunt foarte mari în privința medaliilor, antrenorul Petre Banciu sperând la una sau două distincții. “Avem șanse mai mari de a obține o medalie prin Miruna Stîngă, de la ea am cele mai multe așteptări, dar și ceilalți sportivi sunt în stare să prindă un loc pe podium, au calitatea necesară. Nu avem obiective foarte mari, mai ales că participăm doar cu cinci sportivi, însă sperăm să fie o ediție bine organizată la Craiova și orașul nostru să atragă din ce în ce mai multe competiții la nivel național, chiar și international.”, a declarat Petre Banciu.


 

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federatia
Ecvestra
Romana
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului