Informatii de interes public

Noutati

------- 26.02.2020 -------

Atleții au adus primele medalii din acest an------- 19.08.2019 -------

Vlad Gruia, pe podiumul național la călărie------- 26.03.2018 -------

Luptătorii au luat medalii la Târgu Mureș. CSM Craiova, pe primul loc la fete------- 07.03.2018 -------

Echipa de junioare s-a impus în prima etapă a Campionatului Național------- 28.02.2018 -------

Trei medalii pentru pugiliștii lui Cucu


 


 

 

 

Pagina precedenta...

24.05.2015

     Pastor şi Budin au urcat pe podium pentru CSM Craiova la internaţionalele României
     

     Sâmbătă, în Piteşti, s-a desfăşurat o nouă ediţie ale Campionatelor Internaţionale ale României la Atletism, de această dată regăsindu-se la linia de start 146 de atleţi, 47 dintre aceştia provenind de peste hotare, din cele 16 ţări care au avut reprezentanţi - Armenia, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Brazilia, Bulgaria, Israel, Italia, Jamaica, Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, SUA şi Ucraina. Atleţii legitimaţi la clubul nostru au reuşit doar două prezenţe pe podium, prin Adelina Pastor şi Daniel Budin. Adelina s-a impus în cadrul probei de 400 de metri, cu un timp de 53, 49 secunde, iar Daniel a ocupat locul trei la 100 de metri, cu un timp de 10, 69 secunde. Pentru aceste rezultate, sportivii au fost recompensaţi în bani de către organizatorii competiţiei. Pe lângă cei doi medaliaţi, au mai participat la internaţionalele României de atletism dar fără să obţină vreo distincţie şi Ioan Piţigoi(locul 7 – 100 m), Ana Maria Roşianu(locul 5 – 100 m), Anamaria Sima(locul 6 – 800 m), Daniela Constantinescu(locul 5 – 1500 m). În acelaşi timp, tot la Piteşti, a avut loc şi prima etapă a Campionatului Naţional de Seniori, Tineret şi Juniori 1, unde au participat şase sportivi de la clubul nostru. Singurul rezultat care a ieşit în evidenţă a fost obţinut de Andrei Ştefana, care a ocupat locul 2 la 5000 de metri, dar şi-a îmbunătăţit recordul personal în această probă, alergând 14 minute, 13 secunde şi 14 sutimi. Atleţii care au mai concurat în Trivale la etapa naţională au fost: Elena Moagă(locul 4 – 5000 m), Marius Buşcă(locul 6 – 5000 m), Aurel Rotaru(locul 3 – 3000 m obstacole), Daniel Ion(locul 5 – 3000 m obstacole), Daniel Andrei(locul 1 – 1500 m).

 

24.05.2015

     Gabriel Dinu, vicecampion european la box, categoria juniori!
     

     Pugilistul legitimat la clubul nostru a încheiat Campionatul European de Juniori de la Lviv, Ucraina, cu o singură înfrângere, cea din finală. Gabriel Dinu a fost învins sâmbătă, în ultimul act al categoriei 50 de kg, de către un boxer al ţării gazdă, şi astfel a rămas cu medalia de argint şi titlul de vicecampion european, o performanţă ce aduce mândrie boxului craiovean. Evoluţia sa a fost una impresionantă de-a lungul turneului, prin care a dovedit că măiestria boxerilor din Bănie nu este pe final de drum, ci din contră se anunţă o nouă eră de performanţe.

 

20.05.2015

     Gabriel Dinu şi-a asigurat bronzul european!
     

     Boxul craiovean a primit veşti bune ieri după-amiază de la Campionatul European de Box pentru Juniori, susţinut în Lviv, Ucraina. Dacă Viorel Fîciu nu a reuşit să treacă de primul tur, în limitele categoriei 60 de kg, fiind învins de azerul Bachtior Qazibeyon, decizie 3-0, în meciurile de azi, al doilea sportiv de la CSM Craiova prezent în Ucraina, Gabriel Dinu, a fost de neînvins în limitele categoriei 50 de kg. După ce l-a bătut bine pe danezul Arthur Hillgaard în primul tur, câştigând la puncte, cu o decizie de 3-0, boxerul craiovean şi-a repetat prestaţia fără cusur şi în turul doi, trecând cu lejeritate de turcul Batuhan Giritly, tot printr-o victorie la puncte, decizie 3- 0. Dinu şi-a asigurat astfel o medalie de bronz, la campionatul european, prin calificarea în semifinale, ştiindu-se că în box, ca şi în celelalte sporturi de contact, se acordă câte o medalie de bronz învinşilor din semifinale. Însă sportivul nostru are şanse bune să avanseze până în ultimul act, fiind într-o formă foarte bună. Gabriel Dinu va boxa în semifinale vineri, în faţa unui pugilist italian. Acesta este pregătit de Marcel Sârba şi, cum am menţionat şi mai sus, este sportiv al CSM Craiova.

 

17.05.2015

     Claudia Ştef are drum liber spre Rio! Mărşăluitoarea a îndeplinit baremul olimpic la Cupa Europei!
     

     Una dintre cele mai titrate mărşăluitoare românce din ultimul deceniu, Claudia Ştef, ne aduce veşti bune de la Cupa Europei de Marş, competiţie desfăşurată astăzi în oraşul spaniol Murcia. Atleta craioveană şi-a propus ca în acest an să coboare sub timpul impus de standardele olimpice pentru Rio 2016 şi a reuşit acest lucru în cursul dimineţii de azi. Claudia a încheiat cursa de 20 de km marş de la Cupa Europei cu un timp de 1 oră, 34 de minute şi 34 de secunde, o performanţă care îi asigură prezenţa la Jocurile Olimpice de anul viitor, baremul pentru participarea la această probă fiind de 1 oră şi 35 de minute. „Sunt foarte fericită pentru că am reuşit să îndeplinesc baremul olimpic. Mi-am propus acest lucru după campionatul naţional şi sunt încântată că am reuşit să îmi ating obiectivul într-un timp scurt. Acum urmează să mă pregătesc serios pentru Rio, pentru că vreau să îmi îmbunătăţesc timpul până în vara viitoare şi să fac o figură frumoasă la Jocurile Olimpice.”, a declarat Claudia Ştef. Claudia Ştef este al doilea sportiv al clubului care a îndeplinit baremul olimpic pentru Rio, după maratonistul Marius Ionescu.

 

17.05.2015

     Ioana Stanciu, aproape de podiumul mondial şcolar
     

     Şahista clubului nostru ce anul acesta a ieşit campioană naţională la categoria sub 18 ani, şi-a continuat şirul performanţelor cu o clasare notabilă la Campionatul Mondial Şcolar din Thailanda, susţinut în perioada 5-14 mai. Ioana Stanciu a ocupat la finalul competiţiei locul patru, la şah practic, categoria sub 18 ani, după ce prestaţia i-a fost îngreunată de nişte probleme de sănătate. „Ioana ar fi putut câştiga o medalie cu uşurinţă, dacă nu ar fi avut aceste probleme de sănătate, care i-au afectat firesc concentrarea. Până la urmă, a ocupat locul IV la un campionat mondial, după o luptă acerbă, ceea ce este totuşi un rezultat notabil. Această performanţă reeditează rezultatul obţinut de Ioana Cîrlig, anul trecut în Brazilia, tot la mondialele şcolare, şi ne demonstrează că suntem pe calea cea bună. Următoarea competiţie de anvergură pentru Ioana Stanciu va fi Campoionatul European pentru şahiştii sub 18 ani, care se va desfăşura în Croaţia, în toamna acestui an.”, a declarat Adrian Georgescu, antrenorul şahistei care a fost la un loc distanţă de prezenţa pe podiumul mondial şcolar.

 

15.05.2015

     Fîciu şi Dinu boxează la europenele de juniori
     

     După ce în luna martie au fost cei mai buni pe plan intern, cucerind titlurile naţionale de juniori la categoriile lor de greutate, cei doi boxeri ai clubului nostru se vor lupta în ring începând de mâine la Campionatul European de Box pentru Juniori, susţinut în perioada 16-24 mai, la Lviv, Ucraina. Viorel Fîciu, sportiv pregătit de Constantin Buzduceanu, va boxa în limitele categoriei 60 de kg, unde mai sunt înscrişi alţi 17 boxeri de pe continent. Gabriel Dinu, pugilist ce se antrenează sub îndrumarea lui Marcel Sârba, va urca în ring la categoria 50 kg, concurenţa fiind aici mai puţin numeroasă, alături de sportivul craivoean mai luptând alţi 11 boxeri. Ambii pugilişti au şanse bune să urce pe podium la Lviv, iar cu o tragere la sorţi facilă şi o formă bună de-a lungul competiţiei pentru cei doi, două medalii europene pot lua cursul Craiovei. „Se văd investiţiile care s-au băgat în box în ultimii ani, rezultatele încep să apară, participările la competiţii internaţionale de asemenea. Avem acum doi sportivi care vor boxa la un campionat european de juniori, acest lucru este o performanţă şi reprezintă o parte din rezultatul muncii depuse de aceşti pugilişi şi antrenorii lor în tot acest timp. Sperăm să se întoarcă cu medalii din Ucraina, ne dăm seama că este un campionat greu, dar noi avem încredere că ei sunt bine pregătiţi şi pot face o figură frumoasă, încât la finalul competiţiei să fie prezenţi pe podium. Ar fi o mare bucurie în primul rând pentru ei, o performanţă care cred că i-ar îndemna să meargă mai departe şi mai încrezători, dar ar fi o bucurie şi pentru noi, să ne vedem sportivii printre cei mai buni de pe continent.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

 

11.05.2015

     Atleţii s-au evidenţiat şi la probele neclasice
     

     Sâmbătă şi duminică, în Bucureşti, sub egida FRA, a avut loc Cupa României la probe neclasice şi ştafete. Competiţia a abordat probe pe distanţe diferite de alergare, ce în mod normal nu se află în programul unui concurs de atletism, cum ar fi probe de 80 de m, 300 de m, 600 de m, 1000 de m şi 3000 de m plat, sau întreceri de aruncări şi sărituri, executate prin diferite procedee, altele decât cele obişnuite. Atleţii noştri au decis să participe la această întrecere inedită şi unii au făcut-o cu brio, clasându-se pe podium. Pe poziţia secundă au încheiat competiţia Adrian Cârnaru(1000 m şi 600 m), Ioan Piţigoi(80 m) şi Marius Buşcă(3000 m), în timp ce Andrei Ştefana s-a clasat pe locul trei, la proba de 1000 de metri. Acelaşi Ştefana a participat duminică, tot în capitală, la Crosul Universităţii Cora Lujerului, întrecere pe care a câştigat-o cu un timp de 12 minute, 20 de secunde şi 53 de sutimi, traseul fiind unul în măsură de 3, 8 km. Chiar dacă nu au reuşit să urce pe podium, la Cupa României au mai concurat Anamaria Sima(locul 5 – 1000 m), Daniela Constantinescu(locul 6 – 1000 m), Elena Moagă(locul 7 – 1000 m) şi Cornel Bănănău(locul 5 – 80 m).

 

28.04.2015

     Georgiana Stanciu, clasare promiţătoare la naţionalele de seniori
     

     Campioană naţională la juniori sub 18 ani, şahista legitimată la clubul nostru a făcut o impresie bună şi la Campionatul Naţional de Seniori, susţinut săptămâna trecută la Căciulata. Georgiana Stanciu a reuşit o clasare pe locul 12, depăşind astfel în clasament jucătoare bune ale şahului românesc. „După ce şi-a demonstrat valoarea la campionatele de juniori, când a câştigat titlul naţional, Georgiana ne arată că are potenţial şi pentru seniori. O clasare pe locul 12 la această vârstă în întrecerea naţională de seniori nu este ceva uşor de obţinut. Ea s-a clasat peste jucătore cu experienţă, jucătoare bune ale şahului românesc. Este o speranţă a şahului craiovean, am încredere că va reuşi să facă performanţă în continuare.”, a declarat Adrian Georgescu, antrenorul secţiei de şah a CSM Craiova. Georgiana Stanciu va avea mai deparate un an încărcat. Ea s-a calificat atât la Campionatul Mondial Şcolar, din Thailanda, cât şi la Campionatul Mondial de Copii şi Juniori, din Halkidiki. Tot la şah, CSM Craiova a fost reprezentat cu succes la Cupa „Pionul”, organizată între 24 şi 26 aprilie, la Aiud. Sergiu Popescu, în vârstă de 10 ani, a ocupat locul trei în clasamentul general, obţinând astfel o medalie de bronz.

 

27.04.2015

     Miruna Stângă, al treilea titlu naţional la junioare
     

     Desfăşurate într-o organizare bună, naţionalele de juniori la toate cele trei stiluri de lupte au adus în Craiova peste 450 de sportivi din toată ţara, care timp de două zile, sâmbătă şi duminică, s-au luptat pe saltelele amenajate în Polivalentă pentru o medalie naţională. Luptătorii craioveni n-au dezamăgit şi au luptat pe măsura aşteptărilor, fiind încurajaţi din tribune de prieteni şi familie. Clubul nostru a fost reprezentat cu brio în întrecere feminină. Miruna Stângă(44 kg), luptătoare ce se află la al treilea titlu naţional de juniori, şi-a trecut în cont o medalie de aur, după ce a învins în finală, prin tuş, o vicecampioană europeană, Zoltan Cristina(Oneşti). „ A fost un concurs frumos pentru mine, mă bucur că am reuşit şi al treilea titlu la junioare. M-a ajutat mult că am fost încurajată de prieteni şi familie, iar faptul că am câştigat sub ochii lor, mă bucură şi mai mult. Concursul a fost destul de dificil, am întâlnit adversare bune, dar m-am descurcat bine, mai ales în finală, când am câştigat prin tuş.”, a declarat Miruna Stângă. O altă medalie a fost obţinută de Daniela Vârban(48 kg), care a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Prin aceste rezultate, plus alte două locuri patru ocupate de Andreea Ciurezu şi Delia Ciobanu, CSM Craiova s-a clasat pe primul loc în clasamentul general pe cluburi la lupte feminine.

 

26.04.2015

     Marius Ionescu şi-a asigurat prezenţa la Rio! A câştigat maratonul de la Dusseldorf cu un timp de 2 ore, 13 minute şi 19 secunde!
     

     Veste bună din Germania. “Piciul” a făcut o cursă excelentă la maratonul de la Dusseldorf şi şi-a îndeplinit obiectivul mult aşteptat: confirmarea baremului pentru Jocurile Olimpice de la Rio şi, implicit, pentru Campionatul Mondial din luna august a acestui an, de la Beijing. Marius Ionescu a încheiat cursa de pe pământ german cu un timp(2 ore, 13 minute şi 19 secunde) ce îi asigură prezenţa la urrmătoarea ediţie a celei mai grandioase competiţii sportive din istorie.

 

25.04.2015

     Maratonul de la Dusseldorf, ruta către Rio pentru Marius Ionescu
     

     Maratonistul craiovean va participa duminică la o competiţie de maraton organizată la Dusseldorf, cu scopul de a-şi confirma baremul pentru Campionatul Mondial din acest an şi pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Marius Ionescu a efectuat o pregătire specială pentru acest concurs şi se simte într-o formă bună înainte de start. Obiectivul concret este terminarea cursei sub pragul de 2 ore şi 15 minute. “Pregătirea a decurs bine, fără incidente majore. Înainte de cursa mă simt bine si sunt nerăbdător sa alerg. Obiectivul este confirmarea baremului pentru Jocurile Olimpice şi automat pentru Campionatul Mondial de anul acesta, din luna august. Ca timp asta ar însemna să închei cursa sub limita de 2 ore şi 15 minute. Nu vreau să zic mai multe înainte de competiţie, să lăsăm faptele să vorbească.”, a declarat cel poreclit “Piciul”.

 

24.04.2015

     Bolboceanu, bronz european cu echipa de spadă! Sportivul nostru a fost decisiv în drumul spre semifinale!
     

     Echipa de spadă U23 a României, din care face parte şi spadanisul legitimat la clubul nostru, Tatian Bolboceanu, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Tineret, de la Vicenza, Italia, după ce a învins Turcia în duelul pentru locurile 3-4, scor 45-31. Drumul spre podium nu a fost însă unul uşor pentru tricolori. Spadasinii români au avut emoţii încă de la meciul pentru calificarea în sferturi, trecând la limită de reprezentativa Spaniei, scor 45-44. În această întâlnire, la ultima tragere, Tatian Bolboceanu s-a dovedit decisiv şi şi-a învins adversarul la patru puncte diferenţă, exact cât a fost necesar pentru România ca sa obţină accesul în sferturi. În această fază, echipa tricoloră s-a duelat cu Marea Britanie, iar întâlnirea a fost iarăşi una strânsă, acelaşi Tatian Bolboceanu fiind decisiv la ultima tragere. Partida s-a încheiat după minutul de prelungire, pentru că în timpul regulamentar cele două echipe nu au putut fi departajate, scorul arătând o egalitate la 29. Ajunsă în semifinale, echipa României a dat piept cu Ungaria. Reprezantiva ţării vecine s-a impus cu scorul de 45-36, iar Bolboceanu şi colegii săi au continuat să lupte pentru o medalie de bronz, pe care au obţinut-o fără probleme, după ce, cum am spus şi mai înainte, au învins echipa Turciei, scor 45-31.

 

22.04.2015

     Patru luptătoare vor participa la naţionalele de juniori din Craiova
     

     Sala Polivalentă din Craiova va găzdui o nouă competiţie naţională. Acum, este vorba despre Campionatul Naţional Individual de Juniori la lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine. Competiţia va aduna în Bănie peste 450 de sportivi din toată ţara, în perioada 24-26 aprilie. De asemenea, vor fi prezente şi personalităţi ale luptelor autohtone, ca Gheorghe Berceanu(campion olimpic), Ştefan Rusu(campion olimpic), Răzvan Pîrcălabu(preşedintele FRL), precum şi colectivul administrativ al Federaţiei Române de Lupte. CSM Craiova va fi reprezantat la această competiţie de patru luptătoare. Este vorba despre Miruna Stângă(44 kg), Daniela Vârban(48 kg), Cristina Iani(44 kg) şi Adelina Ciobanu(65 kg). Dintre acestea, Miruna Stângă are cele mai mari şanse la o medalie, fiind de altfel şi campioana naţională de anul trecut. „ Suntem la noi acasă, vom lupta într-o sală mare şi modernă, iar acest lucru trebuie să-i motiveze pe sportivi. Mai ales că vor fi şi prietenii lor şi familia să îi vadă. Avem doar patru fete care s-au calificat la finală şi eu zic că vom urca cel puţin o dată pe podium. Miruna Stângă are şanse foarte mari să câştige o medalie, chiar de aur, pentru că ea a ieşit anul trecut campioană naţională şi este o sportivă foarte valoroasă.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte libere a CSM Craiova. Competiţia va debuta sâmbătă dimineaţa, cu primele meciuri din calificări, după care începând cu ora 16.00 se va da startul finalelor. Duminică, întrecerile vor continua de la ora 9.00 până la ora 13.00.

 

22.04.2015

     Tatian Bolboceanu va trage la europenele de tineret
     

     După ce a devenit campion naţional de tieneret la spadă în urmă cu o lună, sportivul legitimat la CSM Craiova va participa la Campionatul European de Tineret, de la Vicenze(Italia), ce se va desfăşura în perioada 23 – 26 aprilie. Pentru Tatian fiind primul titlu naţional la tineret, va porni în competiţia continentală de pe pământ italian cu un moral bun. Spadasinul rămâne însă modest şi nu îşi ridică o ştachetă foarte înaltă pe scara aspiraţiilor, fiind conştient că va avea de înfruntat adversari redutabili în drumul spre fazele superioare. „ Este o competiţie importantă pentru mine, mai ales că va fi ultima întrecere importantă pentru tineret din acest sezon. Un campionat european rămâne un campionat european şi nivelul va fi mult mai ridicat faţă de campionatul intern. Nu vreau să îmi fixez un obiectiv foarte înalt, ca după aceea să fiu dezamăgit, dar sper să pot face o figură frumoasă. Cu siguranţă voi întâlni adversari foarte bine pregătiţi. Nu sunt speriat, chiar din contră, sunt ambiţionat de acest lucru şi sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor, mai ales că am ieşit şi campion naţional anul acesta.”, a declarat Tatian Bolboceanu. Scrimerul va concura şi în întrecerea echipelor U23, făcând parte din echipa României, alături de încă doi spadasini craioveni şi unul din capitală. Aici, speranţele pentru un loc pe podium sunt ceva mai mari. „ Fac parte şi din echipa României pentru acest campionat european şi consider că avem şanse bune să prindem un loc în faţă. Voi concura alături de doi colegi din Craiova şi în acelaşi timp prieteni, ne cunoaştem fiecare, ne vom încuraja foarte mult reciproc, şi sperăm să reuşim o evoluţie care să ne aducă o medalie.”, a mai spus Tatian.

 

13.04.2015

     Şahiştii s-au întors cu cinci medalii de la Căciulata
     

     În perioada recentă, la Căciulata, a avut loc Campionatul Naţional de Juniori şi Copii la şah practic, şah dezlegări, şah rapid şi şah blitz. Practicanţii sportului minţii de la CSM Craiova s-au aflat iarăşi printre premianţi, aducând acasă nu mai puţin de cinci medalii. Cea mai importantă distincţie a fost obţinută de Ioana Stanciu, care a urcat pe prima treaptă a podiumului la şah practic, categoria fete 18 ani. Prin acest rezultat, şahista craioveană s-a calificat la Campionatul Mondial de Juniori şi Copii, ce va fi organizat la Halkidiki(Grecia), după ce în urmă cu ceva timp obţinuse şi calificarea pentru Campionatul Mondial Şcolar de Şah din Thailanda. Revenind la competiţia de la Căciulata, Ioana Stanciu şi-a mai trecut în cont o medalie de bronz, de această dată la şah blitz. La şah dezlegări, Raluca Angheluţă, fete 16 ani, şi-a adjudecat de asemenea o medalie de bronz, în timp ce la şah rapid Cristian Stoian(băieţi 12 ani) şi Andreea Cîrlig(fete 18 ani) au mai adus încă două medalii de bronz pentru clubul nostru. Sportivii menţionaţi anterior sunt pregătiţi de antrenorii Adrian Georgescu şi Iulian Marcu.

 

05.04.2015

     Rezultate şi declaraţii de la Campionatul Naţional de Semimaraton din Craiova
     Două medalii au rămas în vitrina clubului, plus o organizare lăudată de federali

     O nouă competiţie de nivel naţional, care a reunit în Bănie 80 de sportivi de la 27 de cluburi din ţară, s-a consumat în organizarea impecabilă a CSM Craiova, alături de DJTS Dolj, LPS „Petrache Trişcu” Craiova, CSU Craiova, Primăria Craiova, RAADPFL Craiova, Sala Polivalentă Craiova. Sâmbătă dimineaţă, pe un traseu definit pe ruta Polivalentă – Blvd. Ştirbei Vodă – Parcul Tineretului(inclusiv în incintă), alergătorii de cursă lungă s-au întrecut pentru una dintre medaliile naţionale puse la bătaie de Campionatul Naţional de Semimaraton din Craiova, rezervat seniorilor, tineretului şi juniorilor I. Deşi au avut de înfruntat o vreme capricioasă, referindu-ne în special la vântul, totuşi mai domol ca în zilele trecute, ce a acaparat Bănia în această perioadă, sportivii au alergat cu „poftă” şi au oferit un spectacol atletic. Participanţii au avut de străbătut de trei ori traseul menţionat anterior, alergându.-se în total cei 21 de kilometri şi câţiva metri, care însumează distanţa unui semimaraton. La finalul curselor, concurenţii au putut beneficia de un masaj din partea specialiştilor kinetoterapeuţi de la Prokinetic Craiova, conduşi de Alin Burileanu, care au fost alături de organizatorii competiţiei. La general, câştigătorul cursei masculine a fost Nicolae Soare(Ştiinţa Bacău), eternul adversar al maratonistului craiovean Marius Ionescu, care a lipsit de la acest concurs, cu un timp de 1 oră, 5 minute şi 11 secunde, în timp ce în cursa feminină s-a impus Paula Todoran(CSM Zalău), cu un timp de 1 oră, 16 minute şi 40 de secunde. Craiova a reuşit să obţină medalii doar la categoriile feminine, prin reprezentantele CSM Craiova şi LPS „Petrache Trişcu” Craiova. . Clubul nostru şi-a adjudecat două distincţii la echipe, una de bronz la senioare prin echipa formată din Moagă Elena, Prunduş Mihaela, Popescu Mihaela şi Roşca Andreea, şi una de argint la tineret prin echipa formată din Băţilă Alina, Pârvu Corina, Arvatu Adriana şi Manolache Liliana. LPS „Petrache Trişcu” şi-a trecut în cont cinci medalii, trei de aur, una de argint şi una de bronz. „Cred că ne-am descurcat foarte bine din punct de vedere organizatoric, a fost destul de dificil să organizăm, având în vedere că de multă vreme la Craiova nu s-a mai organizat o asemenea competiţie naţională. Nu a fost greu să închidem circulaţia pentru că am avut suportul Primăriei şi forţelor de ordine locale, ţin să le mulţumesc pe această cale. În privinţa rezultatelor obţinute de craioveni, ca de fiecare dată atletismul craiovean este unul serios, aduce medalii de peste tot din ţară şi era păcat ca în faţa propriilor suporteri, a familiilor, a prietenilor atleţii din Bănie să nu urce pe podium. Am pus ochii pe câţiva sportivi, noi tot timpul încercăm să aducem cei mai buni sportivi din ţară să concureze şi pentru clubul nostru, pentru Craiova, şi vom negocia în perioada următoare cu ei, să vedem ce reuşim să mai legitimăm.”, a declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova. „Craiova are tradiţie în organizarea unor asemenea competiţii şi anul ăsta eu zic că s-a descurcat foarte bine, ca întotdeauna. Federaţia a beneficiat tot timpul de sprijinul craiovenilor, atât de la direcţia de sport, clubul sportiv municipal, Primărie, toţi au fost alături de noi. Partea proastă este că din păcate numărul concurenţilor se subţiază de la un an la altul. Să sperăm că la viitoarele ediţii vom avea mai mulţi participanţi.”, a declarat Nicolae Curta, responsabilul FRA la competiţia naţională de semimaraton din Craiova.

 REZULTATE COMPLETE

 SENIORI F
 1. Paula Todoran – CSM Zalău
 2. Elena Cîrlan – CSM Zalău
 3. Adela Băltoi – CS Pandurii Tg.Jiu
 Echipe:
 1. CS Pandurii Tg. Jiu
 2. CSU Galaţi
 3. CSM Craiova

 SENIORI M
 1. Nicolae Soare – CS Ştiinţa Bacău
 2.Andrei Onofrei – CS Ştiinţa Bacău
 3. Alexandru Staicu – CS Pandurii Tg.Jiu
 Echipe:
 1. CS Ştiinţa Bacău
 2. CS Pandurii Tg.Jiu
 3. CS Târgovişte

 TINERET F
 1. Anca Bunea – CSM Bistriţa
 2. Daniela Bogdan – LPS „Petrache Trişcu” Craiova
 3. Andreea Piscu – CS Pandurii Tg.Jiu
 Echipe:
 1. LPS „Petrache Trişcu” Craiova
 2. CSM Craiova

 TINERET M
 1. Andrei Bărbuţ – CSM Timişoara
 2. Ionuţ Dumitru – CS Târgovişte
 3. Stoean Cristian – CS Târgovişte
 Echipe:
 1. CS Târgovişte
 2. LS „Avram Iancu” Zalău
 3. CS Pandurii Tg.Jiu

 JUNIORI 1 F
 1. Daniela Bogdan – LPS „Petrache Trişcu” Craiova
 2. Andreea Piscu – CS Pandurii Tg.Jiu
 3. Maria Cioveie – LPS „Petrache Trişcu” Craiova
 Echipe:
 1. LPS „Petrache Trişcu” Craiova

 JUNIORI 1 M
 1. Ionuţ Dumitru – CS Târgovişte
 2. Cristian Stoean – CS Târgovişte
 3. Mihai Fălcescu – CS Târgovişte
 Echipe:
 1. CS Târgovişte
 2. LS „Avram Iancu” Zalău
 3. CS Pandurii Tg.Jiu

 

Pagina urmatoare...

Ministerul Tineretului si Sportului
Federatia
Romana de
Atletism
Federatia
Romana de
Box
Federatia
Ecvestra
Romana
Federatia
Romana de
Ciclism
Federatia
Romana de
Judo
Federatia
Romana de
Lupte
Federatia
Romana de
Radioamatorism
Federatia
Romana de
Sah
Federatia
Romana de
Scrima
Federatia
Romana de
Tenis
Ministerul
Tineretului si
Sportului